dinsdag 9 augustus 2016

Mag je in een caravan wonen op eigen grond

Mag je in een caravan wonen op eigen grond

Dit mag , mits je maar weken per jaar op vakantie bent. In de korte versie) Zo maar in je caravan wonen op eigen terrein mag niet. Er moeten namelijk bepaalde voorzieningen zijn. Anders had ik allang een vaste campeerplaats in een relatief groot stuk bos dat eigendom is van de familie.


Mag je in een caravan wonen op eigen grond

In je caravan langs de snelweg mag eveneens niet. De Belgische en Nederlandse wetgeving bevatten verschillende hiaten omtrent het wonen in een camper en mijn officiële adres dat hieruit volgt. Een tweede probleeje mag je mobiele woonwagen niet zomaar overal plaatsen waar je wil.


Er is een onderscheid te maken tussen een caravan , die aanzien wordt als een aanhangwagen enerzijds en een camper, woonwagen of auto ( een voertuig “in één stuk”) anderzijds. Het wonen in een woonzone in een caravan , tent, tuinhuis is. Kamperen bij de boer, of op je eigen terrein Stel je hebt een plekje gevonden bij een boer of bij iemand in de tuin, of je hebt zelf een stuk grond gehuurd of gekocht. Mag je daar (tijdelijk) wonen ? Bij deze parken word vaak aangegeven in welke periode u op het park mag verblijven, of wanneer niet. Permanent wonen in een chalet ( op eigen grond )? Het verbod geldt niet voor het plaatsen van kampeermiddelen voor eigen gebruik voor korte perioden door de rechthebbende op een terrein.


In zo`n geval zou je buurman dan goede kans maken bij indienen van een klacht dat je hem moet verwijderen. Bij het wonen in een stacaravan komt er méér bij kijken dan je denkt. Eerst zorgen dat je een goedkeuring hebt van de gemeente. Wat de aansluiting van water en stroom betreft, kan je het best een werfkast zetten en een tijdelijke aansluiting op definitieve. Goedendag, Ik pacht nu een stuk grond van de camping eigenaar.


Punt is we willen er een nieuwe stacaravan laten plaatsen op de huidige plek. Omdat wij elders gaan kijken wil hij dat hij hem op ze plaats zet en aansluit terwijl het bedrijf dat kan doen met gekwalificeerd personeel. Als je zelf eigenaar bent van een stukje grond ,met een stacaravan erop op een recreatiepark, en je bent daar maar weken per jaar om vakantie te vieren , wat moet je dan aan de belasting opgeven?


De aanschafprijs van de grond met caravan of de W. Wij wonen in een twee-onder- een -kap-huis. Buren en wij hebben elk een eigen oprit tussen de huizen in. De oprit is net zo breed als de garages (meter per woning, samen meter). Buren parkeren hun caravan op hun eigen stukje, maar pal langs onze oprit.


Ik overweeg, (met toestemming van de grondeigenaar) een stacaravan van xmeter te plaatsen op het erf van een boerderij in het buitengebied van een gemeente. U kan nl nooit een vergunning krijgen om de woonwagen daar te plaatsen. Laat staan dat u erin gaat wonen. Daarbij kunt u ook geen eigen huisnummer krijgen waardoor domicilie bij de 1ste stap al mislukt.


België neemt het recht op wonen op in artikel van de Grondwet : Ieder heeft het recht een menswaardig leven te. Zoals, wat voor contract je met het park tekent, bijvoorbeeld m. Kortom, het permanent wonen in een recreatie woning kan een hele leuke. In gemeenten met een parkeerverbod voor grote voertuigen wordt wel de eis gesteld dat een camper niet langer dan meter, hoger dan 2. Camper op eigen terrein. Als u een caravan of camper op uw eigen oprit zet, gelden andere regels. Op eigen terrein mag u uw kampeermiddel zo lang neer zetten als u zelf.


En het zou mogelijk zijn dat als je het vraagt, men ter plaatse bepaalt dat het niet mag of dat je er een vergunning voor nodig hebt. Onder bepaalde voorwaarden, zoals locatie en grootte, mag je best een tuinhuisje in je tuin zetten. Maar je mag er niet elke nacht in gaan slapen. Want dan wordt de functie ‘ wonen ’. En daar heb je een vergunning voor nodig. Om gelijke kansen te stimuleren en iedereen recht te geven op een degelijke woning, doet de Vlaamse regering haar best om een degelijke huisvesting te vinden voor mensen die permanent op een camping wonen.


Bovendien biedt Wonen Vlaanderen een tegemoetkoming in de huurprijs voor gezinnen die in een caravan of chalet wonen op een camping of in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts