dinsdag 16 augustus 2016

Namen met betekenis

Namen met betekenis

De meeste namen en hun betekenis komen in de westerse cultuur uit de godsdienst. Vaak komt de betekenis van een naam uit het verleden. Het kan komen door gebeurtenissen in het leven van de dragen van de naam , maar ook woorden uit een andere taal worden als naam gebruikt.


De mooiste meisjesnamen met een betekenis. Ieder jaar is het wel een beetje anders, maar toch blijven de 1mooiste meisjesnamen met een betekenis meestal aan de top. Een lichte wijziging in de rangschikking van deze mooie babynamen word beïnvloed door het veelvuldig gebruik van steeds dezelfde namen op televisie. Je vindt hier meer dan 30. Ben je in blijde verwachting maar heb je nog geen naam voor de kleine?


Je kunt bovenaan selecteren op de eerste letter van de naam of kies een bekende categorie. Deel de betekenis gerust met je vrienden of familie. In onze database vind je heel veel namen met een betekenis en daar komen iedere week een heleboel nieuwe namen bij.


Naast hondennamen met betekenis , kun je hier ook filteren op een bepaald thema, een beginletter, de regio waar je woont of op het ras van je hond. Namen beginnend met een T. Je hebt gezocht op alle namen met hun betekenis welke beginnen met de letter T. Hieronder worden alle namen getoond welke beginnen met de letter T daarachter de betekenis. Klik op een naam voor meer informatie. Ben je op zoek naar een jongensnaam met een mooie of aparte betekenis ? In dit overzicht vind je vele jongensnamen met de bijbehorende betekenis. Door op één van de onderstaande letters te klikken vind je een lijst met jongensnamen beginnend met de desbetreffende letter.


Artikelen met de tag `Babynamen` - maanden. Ook kunt u hier zoeken naar betekenissen van voornamen wanneer u een naam aan het verzinnen bent voor bijvoorbeeld uw toekomstige kind. Constant wordt onze database up-to-date gehouden dus ook de nieuwste baby namen kunt u op deze website vinden. Hondennamen met betekenis voor een teefje vind je op 123Tinki. Bekijk ze hier en vind de naam die bij je hond past!


Namen met betekenis

Ontdek hier de mooiste Bijbelse namen en hun betekenis , vindplaats en achtergrondinfo! Abel, in het Hebreeuws Hevel of in bepaalde gevallen Havel, betekent letterlijk ‘ ademtocht’, de adem die je uitblaast. Oude, klassieke namen , leuke, mooie en originele voornamen. Yolanthe, Yara (Aboriginals), Zekira of Zefanja (Hebreeuws). Een van oorsprong Griekse naam met de betekenis vindingrijk.


Kylian: Behalve de achternaam van een van de grootste choreograven ooit is het een naam afgeleid van het Keltische Kilianus of kerkganger. L: LiaEen Gaelic naam met de betekenis van krijger of verdediger. Past goed bij een waakse hond. Wil je weten wat je eigen naam of die van een ander betekent?


Namen met betekenis

Vul dan hieronder de naam in en naast de betekenis van de naam , kan je gelijk de populariteit, de herkomst en reacties van anderen bekijken. Voer de gewenste betekenis in, klik op Zoeken en zie wat er tevoorschijn komt. Op deze website vindt je alle namen die in Nederland voorkomen met de betekenis ervan. Ik heb een paar betekenissen uitgeprobeerd en het werkt best aardig.


Stel dat je een naam zoekt die met bloemen te maken heeft. Ben jij een jongen en wil je graag de betekenis weten van je eigen naam of van de naam van een ander? Misschien is je vrouw of vriendin wel zwanger en ben je op zoek naar een leuke naam voor je toekomstige zoon.


De keuze voor een leuke en passende jongensnaam is niet makkelijk. Over de unieke baby namen. De unieke baby namen is samengesteld door de bezoekers van brabbels.


Door een baby naam te bezoeken of beoordelen kun jij hier ook aan mee doen. Heb jij een mening over een naam. Vind je deze mooi of juist niet, stoer of lief ? Geef dat dan aan bij deze naam.


Bent u opzoek naar originele Bijbelse namen voor uw kind?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts