vrijdag 23 september 2016

Aantal moslims in belgische gevangenissen

Moest dat er allemaal niet zijn, zou radicalisering zich ook in onze gevangenissen veel minder voordoen. We moeten ons bewust zijn van het risico dat er bestaat. Gesloten, halfopen en open gevangenissen. De gesloten gevangenissen zijn beter bekend als de ‘klassieke’ gevangenissen met alle nodige bewakingsmiddelen en veiligheidsvoorzieningen, zoals een omheiningsmuur, tralies, veiligheidsdetectie, enz.


Hier brengen de gedetineerden het grootste deel van hun tijd in de cel door. Om de overbevolking tegen te gaan stelde de federale regering voorop vijf nieuwe gevangenissen te bouwen: twee in Vlaanderen, twee in Wallonië en één in Brussel. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Jan Penris bij minister van Justitie Koen Geens (CDV) opvroeg.


Die benoemde het terugdringen. Dit vertegenwoordigt van de gevangenis bevolking. De tekst bij de link was helaas wel in het Frans. Ellen Comhaire, moreel consulente in de gevangenissen van Ieper, Oudenaarde en Gent: ‘Alle gevangenen kunnen vrij kiezen met wie ze spreken.


Veel islamitische mannen en vrouwen willen het met de moreel consulent hebben over vrijzinnigheid. Naar verluidt gaat het om zo’n 7. Midden vorig jaar trok minister van Justitie Geens het aantal islamconsulenten fors op, zodat er voortaan in onze gevangenissen meer imams zijn dan katholieke aalmoezeniers. De moslimbevolking is sterk geconcentreerd in de grote steden.


In Antwerpen en Brussel maken zij een aanzienlijk deel van de bevolking uit. Hoeveel mensen zitten er in ons land achter tralies? En waar zitten ze gevangen? België telt ongeveer 400. We zochten het voor u uit.


De stijging gold zowel voor vreemdelingen. Als we die cijfers dus voor waarheid mogen nemen, dan bestaat de het aantal vreemdelingen uit: van 5. NIS en De Morgen is een totaal van 7. Dat is 7 vreemdelingen in de gevangenissen. Dat heeft minister van Justitie Koen Geens (CDV) in de Kamer.


Tijdens de parlementaire commissie na de aanslagen van maart hebben een aantal directeurs van gevangenissen duidelijk gesteld dat het probleem enorm is. We hebben intussen ondertussen 4. Europese gevangenissen broedplaats voor radicalisering. Ook als het gaat over het aantal moslims in ons lan slaan we de bal volledig mis.


Ook zouden de gevangenen in Tilburg moeilijker contact kunnen onderhouden met hun familie en zou hun re-integratie in de maatschappij een probleem vormen. In alle gevangenissen ziet de Staatsveiligheid het aantal mensen die dwepen met de jihad of de radicale islam toenemen. Ze zijn ondertussen met 450. Het verontrustende is dat niemand lijkt te.


Wie spreekt van oorlog breidt het aantal tegenstanders uit naar een lan een volk, een gemeenschap. Het Comité I dat de inlichtingendiensten controleert, becijferde enkele jaren geleden de potentiele vijand als volgt : “Van de 400. De bevolkingsgraad in De Nieuwe Wandeling wordt per maand bijgehouden. Vandaag is de ramadan voor de moslims begonnen.


Maar de cipiersstaking, die nu al meer dan vijf. Binnenkort zul je waarschijnlijk alleen ons buurland associëren met de islam. Minister van Justitie Koen Geens (CDV) gaf begin dit jaar aan dat hij het aantal islamconsulenten in het gevangeniswezen wil opdrijven en heeft opdracht gegeven om een therapie te ontwikkelen voor extremistische gevangenen. Ruim miljoen inwoners hebben dus alleen maar een buitenlands. Voor vele buitenstaanders, en bevoegde politici, worden al die berichten over ‘conflicten’ stilaan onhoudbaar waardoor het bestaansrecht van de executieve steeds meer ter discussie wordt gesteld.


De discussie over het stakingsrecht is terug van nooit helemaal weggeweest. Tijdens het vragenuurtje in de Kamer zijn er veel vragen over de toestand in de gevangenissen in Brussel en Wallonië. Terreurgroep Islamitische Staat bevestigt dat Benjamin Herman, de man die dinsdag dodelijke slachtoffers maakte in Luik, radicaliseerde in de gevangenis onder invloed van een islamitische prediker.


Uitgangsgegevens voor de berekening van het aantal moslims moslims in referentieland van afkomst, voorzover beschikbaar in de CIA database. Voor andere landen in een bepaald continent wordt een.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts