vrijdag 30 september 2016

Assistentiewoning zelf betrekken

Je verkoopt je huidige woning en koopt met de opbrengst daarvan een assistentiewoning. Je wilt duurzaam investeren in zorgvastgoed. En als je de assistentiewoning nog eens kunt verhuren, haal je er tweemaal profijt uit.


Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je stukje zorgvastgoed op een bepaald moment zelf te betrekken. Bent u nog niet direct toe aan een assistentiewoning ? Wij zorgen in tussentijd voor een gratis zorgeloze verhuur, met opbrengsten vele malen hoger dan op de spaarrekening. Als u klaar bent kan u de assistentiewoning met zekerheid zelf betrekken.


Voor meer info vraag naar ons investeringsdossier. Ben je nog niet direct toe aan een assistentiewoning ? Als je klaar bent kan je de assistentiewoning met zekerheid zelf betrekken. Bent u de eigenaar van een assistentiewoning , dan valt die flat in uw nalatenschap en kunnen de erfgenamen de flat verkopen, voort verhuren of eventueel zelf betrekken.


Volgens Kerkhofs zijn de prijzen voor een volle eigendom vergelijkbaar en zelfs hoger dan die voor klassieke appartementen. Wie een lening afsluit voor het kopen of bouwen van een assistentieflat om zelf te betrekken , krijgt een duwtje in de rug van de fiscus. Dit gebeurt via de gewesten. De Vlaamse woonbonus kan een belastingvermindering tot 9euro per persoon per jaar met zich meebrengen, en dat tijdens de eerste jaar van de lening.


Dan volgt u eerst best de interne klachtenprocedure van uw assistentiewoning. Een assistentiewoning mag u in geen geval verplichten om bepaalde diensten (zoals catering of thuiszorg) af te nemen. Domuscura ParkNieuwbouwproject van erkende assistentiewoningen (serviceflats ), gelegen in de idyllische, landelijke omgeving van Pulderbos-Zandhoven. Alle diensten en zorg, alsook het beantwoorden van noodoproepen worden verstrekt vanuit het naastgelegen WoonZorgCentrum Pniƫl VZW. De ouders kopen het vruchtgebruik (zij genieten de inkomsten of kunnen zelf de assistentiewoning betrekken ) en de kinderen kopen de blote eigendom.


Bij het overlijden van de ouders dooft het vruchtgebruik uit en moeten er geen successierechten betaald worden. Op die manier heb je weer de klassieke aanpak: je verkiest het kopen boven het huren van een pand. Ofwel koop je de assistentiewoning maar ben je nog niet bereid om het zelf te betrekken.


Betrekken — wikkelen (in). Iemand in een proces wikkelen, in rechten betrekken. Zolang de opdracht van de beheersinstantie in de GAW loopt, blijft ook de Overeenkomst van Terbeschikkingstelling van toepassing.


Zo is elke assistentiewoning voorzien van brede deuren, antislip vloeren, een drempelloze overgang naar terras en balkon, een ruime en uitgekiende inrichting… Zelf bewonen of investeren? In Wenduine kunt u een assistentiewoning aankopen om meteen zelf te betrekken en te genieten van het ruime zorg- en dienstenpakket. U hoeft zich zelf trouwens helemaal niets aan te trekken van de verhuur: alles wordt voor u door de beheersinstantie geregeld. Uiteraard kan u de woning ook zelf betrekken ! Bovendien zit de waarde van (interessant gelegen) vastgoed sinds jaren in de lift en zal dit – zeker met de huidige rentevoeten – niet snel veranderen.


Het betrekken van de assistentiewoning Bij aanvang van de bewoning van de assistentiewoning maken de GAW en de bewoner of diens vertegenwoordiger samen en voor gezamenlijke rekening schriftelijk een plaatsbeschrijving op van de woning. Ook als investering is de aankoop van een assistentiewoning zeer interessant door het verlaagde btw tarief van en de vrijstelling van onroerende voorheffing. Begralim zorgt eventueel voor het verhuur van uw assistentiewoning indien u er voor kiest om de woonst nog niet dadelijk zelf te betrekken. Bij Brody bewaken we hierbij het evenwicht tussen het recht van de eigenaar om zijn eigen assistentiewoning snel te betrekken en het recht van de bewoner op een gelijkwaardig alternatief.


In de verblijfsovereenkomst verwijst men tenslotte naar de Interne Afsprakennota. Daarnaast is het uiteraard een meerwaarde voor jezelf als je later ook zelf in je assistentiewoning kan intrekken. Je koopt het eerst aan als investering om te verhuren, maar als je later zelf de nood hebt om het appartement te betrekken , dan kan dat. Het is dus belangrijk dat je je zelf ook thuisvoelt in de assistentieflat. Assistentiewoning huren Assistentiewoningen zijn de ideale oplossing voor relatief actieve en gezonde ouderen die graag zelfstandig willen wonen, zonder nodeloze risico’s nemen.


Terwijl ze in een rusthuis of woonzorgcentrum in een individuele kamer zouden terechtkomen, hebben ze in een woonproject een eigen flat met keuken en badkamer. U kan de serviceflat uiteraard ook als langetermijninvestering zien. Zo vermijdt u niet enkel dat u op een ellenlange wachtlijst komt te staan, maar ontvangt u ook maandelijks huurinkomsten als u de woning tussentijds.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts