donderdag 13 oktober 2016

Kerken zierikzee

Zierikzee is vermoedelijk in de negende of tiende eeuw gesticht. In die tijd werd er ook gebouwd aan de kerk. Dit kerkgebouw had de vorm van een Romeinse basiliek. De Website van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Zierikzee. Je vindt hier vele actuele onderwerpen over onze gemeente, zoals onder meer de maandelijkse agenda, het kerkdienstrooster, fotos en de kerkwijzer.


Van harte welkom op de website van de Hervormde Gemeente van Zierikzee. Onze gemeente bestaat uit twee wijkgemeenten, namelijk de rechtzinnige (ook wel gewone wijk genoemd) en de vrijzinnige. Er zijn veel activiteiten op allerlei gebied. Geloven en eren, dienen en inspireren, beleven en leren zijn woorden die bij al deze activiteiten een rol spelen.


U vindt hier actuele informatie over de gemeente, diensten, activiteiten, het kerkgebouw, enzovoorts. Hij werd predikant in Haamstede en Burgh en later in Middelburg. Parochiekern Schouwen-Duiveland H. Het zijn er veel: op het stadhuis, op de poortgebouwen en natuurlijk op de kerkgebouwen.


Bezoek ook ons gastenboek en laat hier een reactie achter. Wij zouden dat zeer op prijs stellen. Voor de kerken is dat niets nieuws. Kerken zijn ook voor niet-gelovigen of andersgelovigen het bezoeken waard. Deze laatste is als bezienswaardigheid het meest aan te raden.


Katholieke kerken zijn vaak prachtig aangekleed met mooie beelden en schilderijen en glas-in loodramen. Welkom op de website van de Christengemeente Zierikzee. Misschien bent (komt) u in Zeeland op vakantie.


Wellicht bent u zelfs van plan op Schouwen-Duiveland te komen wonen! Hoe dan ook, we hopen u voldoende informatie te geven om u een beeld van onze gemeente te vormen. The Everly Brothers (The Wieners) The Wieners play The Everly Brothers. Veel daarvan is nu nog te zien. Mensen uit verschillende kerken (of helemaal geen kerk) ontmoeten elkaar in een ontspannen en informele sfeer.


Iedereen is welkom op vrijdagavond oktober in de Thomaskerk, St. Domusstraat in Zierikzee. ZIERIKZEE - Alle 1psalmen die op één dag worden uitgevoerd in vijf verschillende kerken in Zierikzee.


Deze psalmenestafette staat zaterdag september te gebeuren in het kader van de viering van 5jaar Reformatie. Drie organisten en diverse kerken werken aan de Psalmengang mee. Wij kunnen gebruik maken van Cookies. Deze dienen enkel voor het correct laten werken van de site.


Er worden geen gegevens opgeslagen. De gebruikte gegevens worden ook niet gedeeld met derden. Tijdens de bijeenkomst is de sfeer formeel en de mensen zijn rustig. Het onderwijs is grondig: de preek of de toespraak duurt langer dan minuten en er wordt veel informatie geboden.


Kerken zierikzee

De meeste bezoekers hebben in deze kerk ook vriendschappen gesloten. De volgorde van de bijeenkomst (liturgie) en diverse uitgesproken formules is. Als fraai voorbeeld van de 19de eeuwse kerkelijke architectuur vormt de Nieuwe kerk een bijzonder object in een monumentenstad zoals Zierikzee. Dat meldt Omroep Zeeland. Er komt een nieuwe vloer met vloerverwarming.


De oude kerkbanken verdwijnen of worden ingekort en in het middenstuk kunnen stoelen worden neergezet. Bekijk het beroepingswerk van deze.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts