dinsdag 25 oktober 2016

Speeddate werkvorm

Slechtnieuws speeddate. Jullie gaan elkaar om de beurt vertellen dat je niet in aanmerking komt voor functie X. Je hebt per persoon seconden om de klap hard en helder uit te delen. Een van jullie opent door iets over zichzelf te vertellen, bijvoorbeeld: Ik ben naar Lowlands geweest, of Mijn hobby is vogels spotten. Ik gebruik deze werkvorm vaak in afrondende fase van een hoofdstuk, maar het zou met andere opdrachten ook in een andere fase kunnen.


Speeddate werkvorm

Ik gebruik de werkvorm om leerlingen die anders nooit met elkaar zouden samenwerken, met elkaar te te laten sparren. Overleg van te voren wanneer jullie de speeddate organiseren. Het kan de invulling zijn van een kerkdienst, jongerendienst, gemeentebrede activiteit, startzondag etc. Nodig gericht deelnemers uit met een uitnodigingsbrief of in het algemeen via het kerkblad of social media. Maak gesprekskaartjes voor het speeddaten.


SpeedDate : real dates in real time. Instantly connect with singles in your area to find the right one faster. Deelnemers geven elkaar in hoog tempo een tip en een top. Fijn als tussentijdse evaluatie, als feedbackrondje of als afsluiter. Vorig jaar toen ik voor het eerst een workshop met Tommy Mac Donald samen deed hebben wij vrij aan het begin de werkvorm ‘Speeddating’ gedaan.


Speeddate werkvorm

Het gaat om laagdrempelig kennismaken, de deelnemers spreken minimaal 5x hun doel voor die dag uit, en jij als trainer pikt op waar de mensen voor komen. Hoe haal je meer resultaat en plezier uit onderlinge samenwerking? Collega’s beter leren kennen is van belang voor een goede samenwerking. Iedereen heeft wel eens meegemaakt dat de samenwerking in een team of met een collega minder optimaal was dan zou kunnen. Samenwerkings- en vertrouwenswerkvormen, mits goed aangeboden, zorgen ervoordat de sfeer in de groep positief wordt beïnvloedt waardoor de deelnemers zich veiliger voelen en dusbeter in staat zijn tot leren.


Welke werkvormen het label ‘samenwerking’ en welke werkvorm ‘vertrouwen’ krijgt, is min of meerwillekeurig. Een leuke manier om ervoor te zorgen dat de cursisten elkaar leren kennen, is speeddaten (een tip die ik kreeg van mijn collega Katrien Van Craeyvelt). Ik heb het met mijn HAVO en VWO klassen geprobeerd en één leerling vond het echt smerig dat we de toetsvorm in een spelvorm gingen oefenen (hij bedoelde dit overigens positief). Heist Speeddate , Heist-op-den-Berg. Heb je gewoon zin om écht sociaal te zijn in plaats van het internet af te schuimen?


Speed date De helft van de leerlingen zit op hun plaats met een boek dat zij willen aanbevelen. Zij blijven op hun plaats zitten. De andere leerlingen komen twee minuten daten. De leerlingen met een boek vertellen over hun boek en beantwoorden vragen.


Na twee minuten geeft de leerkracht een signaal. Organizziamo eventi per single in tutta Italia: feste Roma, serate Milano, riuniamo tutti i single Genova, single Firenze e poi ancora a Verona e Bari senza dimenticare le imperdibili serate single a Torino, Napoli, Brescia e Treviso. Free Online Dating for Speed Singles at Mingle2. Our free personal ads are full of single women and men in Speed looking for serious relationships, a little online flirtation, or new friends to go out with. Altijd een geweldige after work met boeiende mensen in een ongelofelijk gezellige bar of restaurant in het centrum van de stad?


Ik zag bij JufBijtje de leuke (en mooie) triviantkaartjes voor werkwoordspelling en besloot hier een werkvorm bij te maken. Het speeddaten met werkwoorden! De triviantkaartjes van JufBijtje bevatten onderdelen met verschillende kleuren. Deze kleuren staan ook op het speeddate -werkblad dat ik gemaakt heb. Toolkit ‘Hoe organiseer ik een speeddate ’ Inleiding Een speeddate is een ludieke en effectieve manier omraadsleden en wethouders kennis te laten maken met de informele zorg.


Tijdens een speeddate vindt er een aantal korte gesprekken na elkaar plaats. Het zijn steeds gesprekken van maximaal tien minuten. Engelstalige speeddate neergezet om elkaar beter te leren kennen en het gesprek te starten. Ongeveer 1tot 1medewerkers leerden elkaar beter kennen tijdens een energieke speeddate. Juf Nicole: “Het is belangrijk om de speeddate goed voor te bereiden.


Speeddate werkvorm

Allereerst moet je op voorhand weten welke boeken de leerlingen kiezen om voor te stellen. Zo kan je voorkomen dat er verschillende leerlingen hetzelfde boek hebben. Ook na de speeddate moet je zorgen dat iedereen tevreden naar huis gaat met een boek dat hij graag wil lezen.


Je zou het bijna vergeten met het online dating-gewel maar speeddaten is nog steeds een van de leukste en populairste manieren van daten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts