vrijdag 11 november 2016

Alleenstaande ouderkorting

De alleenstaande ouderkorting was een heffingskorting op de inkomstenbelasting voor alleenstaande ouders. Ben je een alleenstaande ouder? Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. Alleenstaande ouderkorting aanvragen.


Als je recht had op alleenstaande ouderkorting diende je deze dus zelf aan te vragen via de Belastingdienst. Dit deed je bij de aangifte inkomstenbelasting. De hoogte van de heffingskorting is afhankelijk van het inkomen. Om hiervoor in aanmerking te komen dien je aan enkele aanvullende voorwaarden te voldoen.


Je dient in dit jaar bijvoorbeeld al recht te hebben op een AOW-uitkering voor alleenstaanden of alleenstaande ouders. Zo ja, dan ga ik dit voor jaar terug corrigeren. Heffingskortingen zijn kortingen op uw belasting. Welke u krijgt, hangt af van uw situatie.


Als u een werkgever of uitkeringsinstantie hebt, krijgt u uw heffingskortingen via hen. Om in aanmerking te komen voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting moet bij de gemeente een kind staan ingeschreven op uw woonadres. Het maakt niet uit of het uw eigen kind is, of een kind van uw fiscale partner.


Meer kindgebonden budget voor alleenstaande ouders. Bent u alleenstaande ouder? Dit extra bedrag is een tegemoetkoming in het levensonderhoud. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, kunt u zien door een proefberekening te maken. Niet algemeen bekend is dat je niet altijd alleenstaand hoeft te zijn om toch voor de alleenstaande ouderenkorting in aanmerking te komen.


Alleenstaande ouderkorting

Als u en huwelijkspartner allebei een AOW-pensioen ontvangen, maar u woont om medische redenen niet meer samen, kunt u toch voor de alleenstaande ouderenkorting in aanmerking komen. Klik bij ‘Toeslag voor een alleenstaande ouder die een kind verzorgt’ op ‘Aanvragen’. Inloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUO. Nog geen studiefinanciering? Hebt u nog geen studiefinanciering?


Vraag dan eerst studiefinanciering aan. Daarna kunt u in Mijn DUO de toeslag regelen. Voorwaarden kindgebonden budget. Kindgebonden budget is een aanvulling op de kinderbijslag.


Kinderbijslag is een bedrag dat elke ouder ontvangt als financiële ondersteuning voor de opvoeding van het kind. Zeker als alleenstaande moeder loont het om dit aan te vragen. Je vraagt dit op dezelfde manier aan als de overige toeslagen, op de website van de belastingdienst. Maar ook van uw leeftijd en met wie u samenwoont.


Woont u bijvoorbeeld alleen of samen. Het aantal huisgenoten telt mee voor de hoogte van uw bijstandsuitkering. Hoe meer personen van jaar of ouder in uw woning, hoe lager. Wanneer de AOW-leeftijd is bereikt bedraagt de alleenstaande ouderkorting €490. Verhoging alleenstaande ouderkorting Wanneer je inkomen uit werk (tegenwoordige arbeid) hebt kun je recht hebben op een aanvulling op de alleenstaande ouderkorting.


Zij komen in aanmerking voor een zogenaamde heffingskorting onder anderen na een (echt)scheiding. U bent alleenstaand als van de volgende situaties voor u geldt: U woont alleen in uw woning. U woont niet alleen in uw woning en u bent 1 of jaar en uw leefsituatie is niet getrouwd of daarmee gelijkgesteld. Maar is er dan wel een afbouw van een inkomen van € 36. Bij een hoger inkomen vermindert de korting met voor het bedrag daarboven.


Aanvullende) alleenstaande-ouderkorting. U kunt in aanmerking komen voor de alleenstaande-ouderkorting als u alleenstaande ouder bent en voor minstens kind zorgt. Daarnaast moet u aan een aantal andere voorwaarden voldoen.


Krijgt u de alleenstaande-ouderkorting , dan komt u misschien ook in aanmerking voor de aanvullende alleenstaande. Estivant is al meer dan jaar dé specialist in eenoudervakanties. Zorgeloze vakanties voor ouder én kind. Bekijk al onze alleenstaande ouder vakanties.


Dit wordt de alleenstaande -ouderkop genoemd. Dit bedrag is onafhankelijk van het aantal kinderen. Let op: er zijn alleenstaande ouders die een zogeheten toeslagpartner hebben.


Alleenstaande ouderkorting

Omdat ze bijvoorbeeld met een volwassen vader, moeder, broer of zus in huis leven. Studeren als alleenstaande ouder? Als u als alleenstaande ouder een opleiding volgt, of wil gaan volgen, zijn er diverse regelingen die u helpen in de tegemoetkoming van studie- en kinderopvangkosten. De website en rekentool studiemetkind.


Rijksoverheid helpt u uw mogelijkheden op een rijtje te zetten. Hoe vraag je de toeslagen aan? Dan krijg je maximaal € 3. De zorgtoeslag, huurtoeslag en kinderopvangtoeslag vraag je aan via de Belastingdienst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts