maandag 21 november 2016

Referentieadres en schulden

Iemand die een referentieadres bij jou heeft staan, mag niet bij jou wonen. Anders zal hij daar met een domicilieadres worden ingeschreven. Bijgevolg kan er op jouw meubels geen beslag worden gelegd omdat die niet van je vriend die niet bij je woont, kunnen zijn. Voor de ouders: wanneer Sarah schulden maakt, zullen de schuldeisers bij de hen komen aankloppen.


Referentieadres en schulden

En zoals reeds gezegd een referentieadres dient niet om de redenen die worden aangehaald. Er zijn andere oplossingen die hier worden aangegeven en de oplossing zal een reeks van de hier reeds voorgestelde zijn. We starten met is het een firma of gemend vermogen.


Is er een gerechtelijk akkoord geweest. Geen adres, geen werk, geen ziekteverzekering,. Geen domicilie adres - JuridischForum. De post en administratieve documenten krijgt u dan op dit adres toegestuurd.


In principe neemt u een referentieadres bij een natuurlijke persoon. Ik zou graag aan mijn ouders vragen of ik bij hen mijn referentieadres mag zetten, maar ik wil hen niet in de problemen brengen door mijn schulden van vroeger. Het referentieadres is een administratief adres waar men post en administratieve documenten kan ontvangen. Beslagname op referentieadressen kan niet.


Voor een deurwaarder die beslag zou komen leggen op hun goederen als jij je schulden niet aflost moeten ze geen schrik hebben. Men is ondermeer bang dat de dakloze schulden heeft en dat de gerechtsdeurwaarder ook de eigen goederen zal in beslag nemen (ten onrechte want beslag op een referentieadres is niet mogelijk). Een dakloze heeft geen hoofdverblijfplaats, maar kan dus toch in het register van een gemeente worden ingeschreven door een referentieadres op te geven.


In de praktijk zijn maar weinig mensen bereid om hun adres te laten fungeren als referentieadres. Er zijn twee mogelijkheden: Inschrijving bij een private persoon die in de gemeente is ingeschreven en die ermee akkoord gaat de post van de dakloze te ontvangen en te bezorgen. Je vraag wordt dan met jou besproken.


Als je in aanmerking komt voor een referentieadres en je kent iemand die akkoord gaat dat je op zijn adres wordt ingeschreven onder de vorm van een referentieadres , dan kan je een aanvraagformulier invullen. Het aanvraagformulier wordt ondertekend door jou en door de persoon bij wie je wordt ingeschreven. Er moet eveneens op gewezen worden dat het de nomaden zijn die zich nog gedurende het hele jaar verplaatsen, die een beroep kunnen doen op een referentieadres. Meer en meer personen die in een caravan wonen, verblijven immers gedurende het hele jaar of tijdens de winter op een vaste plaats. Officiële website van de gemeente Heist-op-den-Berg met informatie over aanvragen en documenten, vrije tij mobiliteit, bouwen en wonen, welzijn en zorg, ondernemen, onderwijs,.


Een administratief adres voor mensen die geen woonplaats in België hebben. Het adres is enkel om administratief in orde te zijn, je woont er niet echt. Het is mogelijk bij het OCMW of bij een privépersoon.


Eens een referentieadres wordt toegeken kunnen naar dat adres brieven en administratieve stukken verstuurd worden, die aan de betrokkene worden doorgegeven. Klik deze link voor meer info over stappen om een referentieadres te bekomen. Daklozen kunnen een referentieadres nemen bij het OCMW, als ze aan drie voorwaarden voldoen. De persoon moet dakloos zijn.


Referentieadres en schulden

Een registratiesysteem op basis van een postbus geeft weinig zekerheid ! In Antwerpen overlegt het Daklozen Aktie Komitee, met de steun van de vereniging waar armen het woord nemen APGA, het Gemeenschappelijk Daklozenfront en het Netwerk tegen Armoede, sinds enkele maanden met het OCMW over een betere toepassing van de regelgeving op het referentieadres. De diensten leverden op zich vaak wel goed werk, maar lagen heel erg verspreid in de stad en werkten ook wel een beetje naast elkaar. Er was ook geen gemeentelijk woonloket. En dus bleven mensen maar voortploeteren en bleef de woonproblematiek onder de radar.


Je post en administratieve documenten krijg je dan op dit adres toegestuurd. Wat een rommel en dat heeft allemaal geld gekost, veel geld en nu gaat het richting kringloop, stort, kinderen, familie en kennissen. Een referentieadres is mogelijk bij een natuurlijk persoon (bijvoorbeel iemand die je kent). Indien u niet thuis bent, mag de deurwaarder terugkomen met politie en een slotenmaker om beslag te leggen op uw inboedel en een proces-verbaal van beslag op te maken. De voordeur van uw woning mag daarbij door de slotenmaker worden geforceerd en moet nadien weer worden afgesloten.


Referentieadres bij een particulier. Als referentieadres gebruik je het adres van een persoon ingeschreven in Londerzeel (hoofdverblijfplaats). Deze persoon moet zijn of haar toestemming geven en bezorgt jou alle brieven. Wie komt in aanmerking voor een.


Schulden door te hoge woonlasten. Verslaving aan drugs, alcohol, gokken, koopziek. Psychiatrische problemen waardoor iemand niet goed voor zichzelf kan of wil zorgen.


Uit huis gezet worden na ruzie met partner of.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts