maandag 9 januari 2017

Bloemstuk maken met oase

Je vind er bijvoorbeeld heel veel inspirerende idee over he. Hoe maakt u een bloemstuk met rozen. Instructiefilm over het maken van een korenschoof gebonden.


Maar wist je dat ook veel bloemen een mooie betekenis hebben? Zo staat gipskruid voor eeuwige liefde. En met een roze anjer zeg je. Music: Life of Riley, Kevin MacLeod (incompetech.com) Licensed under Creative Commons: By Attrib.


In deze video leg ik je uit hoe je zelf een leuk boeketje in vaasje en theekopjes kunt maken voor een feestelijke gelegenheid zoals. Wikkel strak rondom de oase heen. Zet het touw vast met bloemstekers. Iedereen heeft groene vingers! Dit bloemstuk ziet er misschien ingewikkeld uit, maar het is echt heel eenvoudig om te maken.


En ook nog eens heel leuk om te doen! Leg de oase in water totdat deze volgezogen is met water. De oase nooit onder water duwen, dan ontstaan er luchtbellen.


Snijd de oase op maat en plaats deze in de pot. Het werken met mes gaat onder begeleiding, zodat er verantwoord en veilig mee wordt gewerkt. Paar aandachtspunten: -Pompoenvulling kan gebruikt worden om soep o. Vind dat ook hier in de vorm van recepten. Stap voor stap dit bloemstuk maken. Duw de oase nooit onder water, dan ontstaan er luchtbellen.


Doe met een lijmpistool wat lijm op een van de houten schijfjes en leg een ijzerdraadje in de lijm. Een bloemstuk maken kan zo ontspannen zijn. Bloemig en met veel rozen. Maar in het bovenstaande filmpje, waarin de altijd drukke Bert Visscher gaat bloemschikken gaat het er natuurlijk heel anders aan toe!


Wil jij wel op een ontspannen manier een prachtig bloemstuk maken , dan kan je hieronder lezen hoe je dat aanpakt! Mooie bloemstukken zijn eenvoudig te maken met een paar bloemen en wat bladmateriaal in een lage schaal. Zo’n parallelle schaalschikking is weer eens wat anders dan een boeket en een blikvanger in je kamer. Hoe je zo’n bloemschikking maakt laat Nelleke zien in de video.


Bloemstuk maken met oase

Opvullend materiaal gebruik je als laatste, om de laatste sporen van oase te verbergen. Dat heb je niet als je plat mos gebruikt. Ik stop het bolmos er los tussen, maar als het niet blijft zitten zou je het nog met krammetjes kunnen vastzetten. Esther heeft de winter in haar hoofd.


Als het buiten nog niet sneeuwt, dan zorgt ze zelf wel voor binnensneeuw! Met handenvol laat ze nepsneeuw over het bloemstuk neerdalen. Bind wat ijzerdraad om een groepje van drie komkommervruchtjes en prik die er ook in.


Om de gaten op te vullen pak je een beetje Tillandsia (het grijze spul) en prik je dat met een klein. Erg leuk om te maken is dit pompoen bloemstuk. Bekijk het bord bloemstuk maken : van reinhildehulsma op Pinterest.


Praxis heeft alles in huis om mooie bloemstukken te maken. Ga aan de slag met zan bloemen, oase en mos en maak een mooi bloemstuk. Nu zullen er hier en daar nog openingen zijn. Ik heb dat opgevuld met hier en daar Hortensia bladeren en tak Orchidee waarvan de bloemen los zijn geknipt.


Bloemstuk maken met oase

De Orchidee die ik had had ook knoppen, die zijn aan de buitenkant gebruikt. Naar wens kunt u van een bundel Raspberry, die vruchtjes heeft toefjes van maken en er nog tussen verdelen. Het maken van een bloemstuk is bloemschikken op een andere manier dan het maken van een boeket waar de stelen gewoon los en lang blijven.


Bij een bloemstuk moet je toch al meer van te voren gaan bedenken hoe het er uit komt te zien, welke bloemen je lang wilt laten, welke bloemen kort op het steekschuim komen en welke vorm het bloemstuk moet krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts