dinsdag 24 januari 2017

Wat moet je doen als je je depressief voelt

Je moet het gewoon in de praktijk brengen. Het zal je geen kwaad doen. De depressieve staat sluit onze geest af en vult ons met wantrouwen. Maar, als je diep in je hart kijkt, vindt je een lichtje dat je vertelt dat je het moet proberen, want je hebt toch niets te verliezen.


Je hoeft niet altijd iets vreselijks mee te maken om je down te voelen”, zegt Anna (19). Het kan je op elk moment overkomen, zelfs als je geen problemen hebt. Het slaat nergens op, maar het gebeurt! Wat de oorzaak ook is, wat kun je doen als je je heel somber voelt ? Probeer het volgende: Praat erover. Dit betekent vaak ook dat je minder vaak plezier hebt, ook als je dingen doet waar je in het verleden wel plezier aan had.


Je valt zonder duidelijk aanwijsbare reden af of komt juist flink aan. Iedereen voelt zich wel eens depressief. In deze how to vind je manieren die mij helpen om me beter te voelen.


Lees ook mijn artikel over je depri. Het verschil is dat als een vriend je belt om wat te praten of iets leuks te doen je na een tijdje zal instemmen. Je doet niets meer graag. Als je depressief bent lijkt alles een taak.


Daar kun je , met hulp, iets aan doen. Van psychische problemen spre ek je pas als nega tieve gevoelens heel extreem zijn. Uiteindelijk is het mogelijk om het positieve in te zien van wat je voelt en verder te gaan.


Wat moet je doen als je je depressief voelt

Gebruik het als springplank naar een verandering in je leven. Voel je je niet zo lekker in je vel zitten volg deze tips dan op. Ook als je al last hebt van depressieve gevoelens kunnen deze tips je helpen zijn om te proberen deze gevoelens te verminderen of kwijt te raken.


Vaak kan je zelfs je geen toekomst meer voorstellen. In het tweede stadium verergeren de vorige klachten en verdwijnt zelfs elke vorm van gevoel: je voelt je leeg, alsof je haast niets meer voelt. De centra in je hersenen voor zowel positieve als negatieve gevoelens zijn aangetast.


Wat moet je doen als je je depressief voelt

Ook al vind ik het moeilijk erop te reageren. Een psycholoog kan jou helpen om beter te worden. Dit kan door gesprekstherapie, maar soms kan medicatie ook helpen. Net als overbescherming, wat ook niet helpt bij een tiener met een depressie.


Girlscene probeert je met behulp van dit artikel een handje. Of als je bang bent om nieuwe mensen te ontmoeten, of naar sociale gelegenheden te gaan, ervaar je waarschijnlijk stress als je deze dingen moet doen. Hooggevoelige mensen kunnen relatief snel last krijgen van depressie en deze gevoelens extra intens ervaren. Helemaal als je je depressief voelt , ben je vaak (onbewust) overgevoelig voor van alles. Wellicht ben je eenzaam en voel je niet erkent en onbegrepen.


Het verschilt natuurlijk per persoon wat dit precies is, maar er zijn wel een aantal algemene tips die ik je mee kan geven, omdat ik nog goed weet wat mij toen geholpen heeft. Vrienden en familie kunnen je hierbij helpen, maar er zijn ook dingen die je zelf kunt doen om je weer wat beter te voelen. Maar je kunt wel iets dóen. In deze blog geef ik je tips die je kunnen helpen op momenten dat je je rot voelt en waarmee je tegelijkertijd goed voor jezelf zorgt.


Ga dus de deur uit en zoek iemand op waarbij jij je prettig voelt. Alles dat je moet weten over omgaan met depressie in één artikel. Ben je weleens bang, onzeker of depri, dan is dat natuurlijk vervelen maar niet zo erg.


Van praten over je gedachten, het belang van plannen tot aan het zoeken van professionele hulp: alles komt langs. Ik ga je tijd en energie niet verkloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts