dinsdag 31 januari 2017

Ex met bindingsangst loslaten

Ex met bindingsangst loslaten

Waarom lijkt het loslaten van je bindingsangst zo eng? Dat het loslaten van jouw bindingsangst van vroeger zo eng is, komt omdat je nu nog de angst van vroeger voelt, van toen je klein was. Wat je vroeger echter niet kon en nu wel, is alsnog jezelf emotioneel opvoeden. Ik heb zelf ervaren dat je hierdoor niet de angst en niet de pijn van.


Ook iemand met bindingsangst heeft behoefte aan seksuele intimiteit en het is deze seksuele intimiteit waar men elkaar snel in vindt. Pas na enkele weken of maanden, als de partner van degene met bindingsangst zijn of haar hart inmiddels heeft verpand aan betrokkene, blijkt de partner met bindingsangst zich terug te trekken uit de relatie. Zelfs wanneer je weet dat je in een destructieve relatie zit, dan nog is zo’n man loslaten moeilijk.


Om je zo goed mogelijk te helpen heb ik een artikel geschreven met redenen waarom het beter is om zo’n man los te laten, in de hoop dat het voor jou de keuze makkelijker maakt. Welke positie moet je dan innemen? Een man met bindingsangst , veroveren of loslaten ? Als je een muur om je hart hebt gebouwd is het erg moeilijk om een nieuwe liefde toe te laten. Niet met je ex , maar met vrienden, familieleden of andere mensen die je vertrouwt en goed kunnen luisteren.


Ex met bindingsangst loslaten

Hang dit ergens op en kijk er regelmatig naar. Besluit dat het goed is dat de relatie voorbij is (ook al was het niet jouw keuze) en dat je verder wilt. Kennelijk werkt het niet meer met je ex , anders zou je dit artikel waarschijnlijk niet lezen. Je hebt moeite met loslaten.


Kijk vooruit en niet terug. Houd je met je eigen toekomst bezig. Ga je ex met andere ogen bekijken. Wil je graag vrienden blijven, dan kun je dat proberen. Maar het is niet eenvoudig.


Dit kan weer een psycholoog zijn, maar ook zijn of haar ex : jou! Jij kunt met je ex spreken en hem of haar vertellen wat er precies aan de hand is. Misschien weet je ex niet eens dat hij of zij bindingsangst heeft, wat natuurlijk erg onhandig is. Wat je altijd eerst wil controleren als een man zegt dat hij bindingsangst heeft.


Hoe je een man met bindingsangst alsnog kunt veroveren (de definitieve oplossing). Een truc om hem aan je te laten hechten door je uiterlijk te veranderen. Een beetje maffe manier om ervoor te zorgen d at hij zich aan jou wil binden. Word niet nerveus of dwingen want dan voelt je ex zich gepushed en wordt het helemaal moeilijk.


Integendeel, als je een ex met bindingsangst wilt overtuigen om zich met jou te settelen, hou dan beter wat afstand. Je ex zal je dan weer snel gaan missen waardoor vanzelf de voordelen van een vaste relatie weer zichtbaar worden. Want loslaten betekent ook wíllen loslaten.


Omgaan met iemand die bindingsangst heeft, is geen gemakkelijke opgave. Vaak is er sprake van een eerdere pijnlijke situatie. Bijvoorbeeld het verbreken van een relatie. Het omgaan met iemand met bindingsangst kan nogal wat energie kosten. Mijn ex heeft naar alle waarschijnlijkheid bindingsangst , daarom is hij ermee gestopt.


Hij voelde niks meer voor me, waarschijnlijk kwam dat omdat hij alleen maar met die angst bezig was. Hebben jullie dat ook weleens meegemaakt, hoe ga je daar dan mee om? Als je de partner bent van iemand met bindingsangst dan kan je soms het gevoel hebben dat jullie helemaal geen relatie hebben.


Als je bindingsangst hebt, wil je je (vaak onbewust) beschermen tegen het interne conflict dat binding met zich mee brengt. Stiekem is het ook geen angst voor binding, maar angst voor hun eigen emoties en verleden. Het is de diepe binding die deze emoties en herinneringen omhoog halen, dus dat wil een man met bindingsangst ontwijken.


Op degene die slachtoffer is geworden van iemand met bindingsangst komt het vaak over als een aardverschuiving. Uit niets bleek dat de relatie ten einde liep. Toch, de persoon met bindingsangst zegt A, maar nooit B. Voor die tijd is ie verdwenen, zonder te beseffen welke schade er is aangericht. Zo kan je van hem toch je vriend maken (ook al heeft hij bindingsangst ). Hoi, Momenteel ben ik een ( ex )partner van iemand met bindingsangst.


Ik heb me er veel in verdiept en ik kan alles plaatsten hoe het nu gaat. Afstan emoties en gevoel blokken, geen emotionele verdieping, niet kwetsbaar willen zijn etc. Je hoeft alles ook niet meteen helemaal te begrijpen met je verstan als het maar aankomt in je gevoel, dan doet het zijn magische werk al voor je.


Lees anders even door de inmiddels pagina’s met spontane reacties van mijn klanten over dit programma. Zij weten hoeveel het voor hen heeft betekend toen zij niet wisten hoe ze verder moesten. Nu even terug naar het proces verliefd op iemand met bindingsangst.


Mijn ex partners waren dus verliefd op iemand met bindingsangst. Als je aan bindingsangst lijd dan laat je jezelf eigenlijk leiden door pijn en verdriet van het verleden. Je laat jezelf dus leiden door een diepgewortelde angst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts