maandag 9 januari 2017

Gevangenissen belgie cijfers

Gesloten, halfopen en open gevangenissen. De gesloten gevangenissen zijn beter bekend als de ‘klassieke’ gevangenissen met alle nodige bewakingsmiddelen en veiligheidsvoorzieningen, zoals een omheiningsmuur, tralies, veiligheidsdetectie, enz. Hier brengen de gedetineerden het grootste deel van hun tijd in de cel door. Op dagelijkse basis is er tijdens de afgelopen tien jaar meer dan een derde gedetineerden in de gevangenissen bijgekomen. Over deze vrij lange periode valt, in verhouding, de grootste toename vast te stellen bij de geïnterneerden ( meer ). Het aantal veroordeelden en beklaagden steeg met respectievelijk ongeveer en.


Gevangenissen Bijna de helft van alle gevangenen in België is een buitenlander. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Jan Penris bij minister van Justitie Koen Geens (CDV) opvroeg. België telt actueel gevangenissen , waarvan langs Vlaamse zijde, langs Waalse zijde en 3. Om de overbevolking tegen te gaan stelde de federale regering voorop vijf nieuwe gevangenissen te bouwen: twee in Vlaanderen, twee in Wallonië en één in Brussel. Zo blijkt uit de recentste cijfers die minister van Justitie Stefaan De Clerck in de Senaat gaf op.


Hoeveel mensen zitten er in ons land achter tralies? En waar zitten ze gevangen? We zochten het voor u uit. In de afgelopen jaar daalde het aantal overlijdens als gevolg van diabetes mellitus in België. Belgen aan de gevolgen van diabetes.


Deze daling geldt voor alle leeftijdsgroepen en herkomstgroeperingen en zowel voor mannen als vrouwen. Uit cijfers die Vlaams Belang-Kamerlid Jan Penris bij minister van Justitie Koen Geens (CDV) opvroeg blijkt dat procent van de gevangenen in België buitenlander is. En voor een goed begrip: wie over een dubbele nationaliteit beschikt, wordt ook als Belg aanzien”, verduidelijkt Penris de cijfers. Dat heeft de Internationale Rechtshulpkamer (IRK) van de.


Belgische gevangenissen te slecht: Nederland levert niemand meer uit Nederland levert voorlopig geen verdachten meer uit aan België. Net veel aanvullingen gedaan en cijfers gewijzigd naar de eerste externe link op de lijst, de officiele webstek van fod binnenlandse zaken. Er staat geen bron bij de vorige gegevens dus ik kan niet achterhalen hoe die cijfers er kwamen. Een deel is ook uitgebreid en dat verklaard de wijziging. Gedetineerden en tbs’ers zijn de afgelopen jaren in groten getale betrapt op drugsgebruik.


De vele duizenden positieve tests blijken uit cijfers waar persbureau ANP over beschikt. Het gaat vooral om cannabisgebruik. In een aantal gevangenissen is bijna de helft van de cannabiscontroles positief.


Er zijn ook een aantal ontwikkelingen, zowel buiten als binnen de gevangenissen , die deze pogingen bemoeilijken. In deze cijfers zitten ook de ontsnappingen vervat. In de Vlaamse gevangenissen is dinsdagochtend 4procent van de geüniformeerde personeelsleden aanwezig tijdens de ochtenddienst. Twee gedetineerden, Sylla en Nollomont, trokken naar het EHRM omdat ze van mening waren dat België artikel van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM) - verbod op onmenselijke of vernederende behandeling - niet respecteerde tijdens hun verblijf in de gevangenissen van respectievelijk Vorst en Lantin. Slechts gevangenen, waaronder de van de gevangenis van Dendermonde.


Een gevangene kost in België zeker 14euro per dag, meer dan in veel buurlanden. Toch zijn onze gevangenissen broeihaarden van radicalisering, ziektekiemen en criminele besmetting. Hoe komt het dat we steeds meer gevangenissen bijbouwen of uitbreiden, maar dat de overbevolking blijft aanhouden? En dus beslist de regering nogmaals om gevangenissen bij te bouwen en uit te breiden. STAT, de grootste interactieve verzameling sociaal-economische statistieken in België.


De jongste jaren zijn er een aantal nieuwe gevangenissen gebouwd en dat is ook niet onbelangrijk want naast het kwantitatieve aspect is er ook het kwalitatieve aspect. Sommige van onze gevangenissen dateren uit de 19e eeuw en zijn materieel dan ook totaal verouderd. Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op relatief kleine absolute aantallen, waardoor kleine schommelingen een grote impact hebben. Let hier op bij het trekken van conclusies, vooral bij vergelijkingen tussen landen en over de tijd. Die cijfers bleven immers relatief stabiel.


Gevangenissen belgie cijfers

Als antwoord op de overbevolking van de gevangenissen kozen de opeenvolgende regeringen voor de bouw van nieuwe gevangenissen. In jaar tijd nam het aantal cellen toe met 1procent. Het Amerikaans juridisch systeem is serieus op drift.


Dit rapport maakt meerdere ontnuchterende vaststellingen over de situatie rondom de gevangenissen in België, zoals de volgende cijfers illustreren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts