woensdag 12 april 2017

Alleenstaande ouderkorting 2018

Alleenstaande ouderkorting 2018

Door heffingskortingen hoeft u minder belasting te betalen. De alleenstaande ouderkorting was een heffingskorting op de inkomstenbelasting voor alleenstaande ouders. Het is een aanvulling voor alleenstaande ouderen , die daardoor wat meer te besteden hebben. Alleenstaande ouderkorting aanvragen.


Alleenstaande ouderkorting 2018

Als je recht had op alleenstaande ouderkorting diende je deze dus zelf aan te vragen via de Belastingdienst. Dit deed je bij de aangifte inkomstenbelasting. Een heffingskorting is een korting op de inkomstenbelasting (IB) en premies volksverzekeringen.


Bijvoorbeeld de algemene heffingskorting of de arbeidskorting. U kunt in aanmerking komen voor verschillende heffingskortingen. Welke heffingskortingen u krijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Om in aanmerking te komen voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting moet bij de gemeente een kind staan ingeschreven op uw woonadres.


Het maakt niet uit of het uw eigen kind is, of een kind van uw fiscale partner. Ik ga op deze situatie er € 5- per maand op achteruit terwijl mijn lasten niet € 5- lager worden. Niet algemeen bekend is dat je niet altijd alleenstaand hoeft te zijn om toch voor de alleenstaande ouderenkorting in aanmerking te komen. Als u en huwelijkspartner allebei een AOW-pensioen ontvangen, maar u woont om medische redenen niet meer samen, kunt u toch voor de alleenstaande ouderenkorting in aanmerking komen. De inkomensafhankelijke combinatiekorting is er inderdaad voor kinderen tot jaar.


Voorwaarden kindgebonden budget. Kindgebonden budget is een aanvulling op de kinderbijslag. Kinderbijslag is een bedrag dat elke ouder ontvangt als financiƫle ondersteuning voor de opvoeding van het kind. De hoogte van uw bijstandsuitkering hangt onder andere af van uw inkomen. Maar ook van uw leeftijd en met wie u samenwoont.


Woont u bijvoorbeeld alleen of samen. Het aantal huisgenoten telt mee voor de hoogte van uw bijstandsuitkering. Hoe meer personen van jaar of ouder in uw woning, hoe lager.


Voor de alleenstaande-ouderenkorting past de Sociale Verzekeringsbank dit toe. Er moet dan wel sprake zijn van een AOW-uitkering voor alleenstaanden. Dit wordt de alleenstaande -ouderkop genoemd. Dit bedrag is onafhankelijk van het aantal kinderen. Let op: er zijn alleenstaande ouders die een zogeheten toeslagpartner hebben.


Omdat ze bijvoorbeeld met een volwassen vader, moeder, broer of zus in huis leven. Inloggen Mijn DUO Inloggen Mijn DUO. Nog geen studiefinanciering? Hebt u nog geen studiefinanciering?


Vraag dan eerst studiefinanciering aan. Daarna kunt u in Mijn DUO de toeslag regelen. Bruto ontvang je een ander bedrag dan netto. Aanvrager met toeslagpartner € 143.


Alleenstaande ouderkorting 2018

Bekijk de netto AOW uitkering voor een alleenstaande of echtpaar. Hierbij wordt rekening gehouden met de heffingskorting en belastingen. Iedereen die in Nederland woont of werk verricht, is verzekerd voor de AOW.


U bent alleenstaand als van de volgende situaties voor u geldt: U woont alleen in uw woning. U woont niet alleen in uw woning en u bent 1 of jaar en uw leefsituatie is niet getrouwd of daarmee gelijkgesteld. Zeker als alleenstaande moeder loont het om dit aan te vragen. Je vraagt dit op dezelfde manier aan als de overige toeslagen, op de website van de belastingdienst.


Zo is de aanvulling in de bijstand stopgezet. De aanvullende alleenstaande ouderkorting werd ook stopgezet. Dit kan individueel verschillen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts