dinsdag 11 april 2017

Wonen in een camper in spanje

Hebben jullie inmiddels al meer informatie over het wonen in een camper met betrekking tot het hebben van een briefadres? Wij zijn inmiddels vertrokken uit Nederland en wonen in onze camper. We hebben een briefadres voor een half jaar en daarna moeten we een vaste woon- of verblijfplaats hebben.


Spanje is een prachtig land om met een camper op vakantie te gaan. De verscheidenheid van natuur en landschappen, de op veel plaatsen goede wegen en mooie locaties om een camper te “parkeren” zijn slechts enkele voorbeelden. Toch zijn er natuurlijk ook regels in Spanje wat betreft campers zoals waar mag je overnachten en waar niet, de.


Rustiger is het in het binnenland. Met de camper kun je dan ook geweldige reizen maken. Een paar voorbeelden van bekende feestdagen in Spanje zijn: Semana Santa, Corpus Christi, Feria de Abril en Tomatina. Vaak gaan Spaanse feestdagen gepaard met parades, muziek, dans en heel soms mascleta’s, Spaans oorverdovend knalvuurwerk. Multifunctionele ruimte op vier wielen want we werken en wonen hier ook in.


Slow travel is ons motto, we willen een land grondig leren kennen. De opgedane kennis verwerken we in deze website en zo willen we al jouw vragen voor een rondreis of vakantie beantwoorden. Samengevat is permanent wonen in een camper toegestaan in België en Nederland.


De praktische kant, om dit alles officieel in orde te krijgen, laat echter vaak te wensen over. Wij zijn het eerste stel in Nederland die in een camper wonen , plantaardig eten en dat allemaal filmen. Het wordt tijd dat ik een lijst bijhoud van mijn op- een -dag-heb-ik-het-écht-nodig-inboedel. Wonen in een camper kost niet veel. Wij wonen niet in een camper en hier zijn ook dat soort verschillen aanwezig.


Wees blij dat je geen trap in de camper hebt: ik leg geregeld iets op de trap met de ijdele hoop dat iemand het mee naar boven neemt om het op te ruimen. Ja, beschikken over een NIE-nummer is wettelijk verplicht wanneer je gaat wonen en werken in Spanje. Zonder NIE-nummer kun je niet legaal werken, geen salaris ontvangen, geen huis huren, geen Spaanse rekening openen, belasting betalen, een auto kopen in Spanje , of een mobiel abonnement afsluiten.


Hier lees je wat je kunt verwachten tijdens een winter in Spanje en natuurlijk ook waar je moet zijn. Van verschillende kanten hoorde ik dat er mogelijk een wetswijziging zou komen m. Wij hebben ons door de Spaanse overheid laten informeren hoe het daadwerkelijk zit. Een prima startpunt voor vele wandelingen in de omgeving waar dan ook veel gebruik van wordt gemaakt. De camping zelf lijkt een Hollandse nederzetting zoals er velen zijn aan de kusten van Spanje. Toen wij besloten om in een camper te gaan wonen , waren er aardig wat mensen in onze omgeving die een wenkbrauw optrokken.


Wonen in een camper in spanje

De meesten van hen keken mij dan vragend aan, want tot voor kort noemde ik. In boekjes over met een camper rijden en kamperen in Spanje staat vaak de actuele informatie omtrent de regelgeving voor camper rijden in Spanje. Passagiers Buiten het feit dat de rijder en bijrijder de autogordel dienen te dragen, moeten ook alle andere inzittenden waaronder huisdieren een gordel om hebben.


Het is een illusie te denken dat een op deze wijze gebouwde camper door de spaanse keuring komt. Añlthans naar mijn mening. Omdat ze wel wisten dat ze in Spanje wilden gaan wonen maar niet waar precies kochtten ze eerst een camper om het land rond te gaan rijden. En omdat Gert al uit de toeristensector kwam leek het een mooi idee om het aangename met het nuttige te verenigen.


Wonen in een camper in spanje

Daarnaast zijn er veel bars en restaurants, doctoren, supermarkten, winkels, kappers, etc. Uiteraard moet je er van houden maar gezien het feit dat in deze hoek zoveel Nederlanders wonen is dit een uitstekende plaats om te overwinteren. Nederlands zijn wat je een thuisgevoel maar dan in Spanje geeft.


Je bent lekker mobiel en kunt gaan en staan waar je wilt. Overwinteren in Spanje met camper kan op verschillende manieren. Je kunt ervoor kiezen om vanuit Nederland met je eigen camper naar Spanje.


Omdat ik er nog niet uit ben waar ik in Spanje wil gaan wonen wil ik straks (voorjaar) per camper naar Spanje vertrekken dit lijkt me de ideale manier om een leuk plekje te vinden, en je zit dan niet gelijk vast aan iets. En yes, we zijn, na vier maanden kei hard zwoegen en werken dan eindelijk op pad. Ons Coddiwomple avontuur is half maart dan eindelijk begonnen. Leven, wonen , werken en reizen in een camper door Europa.


Lees hier over de eerste weken. Koos en Greet Meuldijk zijn gestart met het tweede jaar van wonen in de camper. Nadat de camper apk was gekeurd en een nieuwe gastank konden wij weer veilig op weg.


Voor en nadelen wonen in een camper. Naar aanleiding van de laatste uitgaven van “Dromen waarmaken” werd de vraag gestel kunnen jullie eens aangeven wat de voor- en nadelen zijn van wonen in de camper ? Op zich vind ik dit lastig en wel hierom, deze wijze van leven is een bewuste keus geweest. Als bij een ongeluk de camper niet voor winterse omstandigheden geschikt gemaakt is, kan de bestuurder (mede)aansprakelijk worden gesteld. Afwijkende verkeersregels.


Permanent op een camping wonen. Op een camping wonen of in een weekendhuisje is een fenomeen dat zo’n 10. Frankrijk mag een camper boven de 3. Deze alternatieve manier van leven werd lang als marginaal beschouw maar is nu meer en meer in opmars.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts