vrijdag 28 april 2017

Depressie oorzaken

Bij het ontstaan van een depressie speelt kwetsbaarheid in veel gevallen een rol. Deze kwetsbaarheid kan te maken hebben met erfelijkheid. Een depressie kan ‘in de familie’ zitten.


Het kan dus erfelijk zijn. Genetische factoren maken een mens kwetsbaar, maar dit hoeft niet te betekenen dat je dan ook altijd depressief wordt. Omgekeer als iemand depressief is, dan blijken bij ongeveer een derde van deze mensen genetische factoren aanwezig te zijn. De exacte oorzaak van depressie is niet gekend. Wel kunnen verschillende factoren verband houden met de ontwikkeling van een depressie.


Kunnen bij een bepaalde gevoeligheid tot depressie leiden. Depressie wordt dus niet veroorzaakt door één factor. Hieronder beschrijven we de drie belangrijkste oorzaken.


Binnen families, waar veel depressies voorkomen, is de kans om een depressie te krijgen voor een deel erfelijk bepaald. Bij een depressie is de activiteit van bepaalde gebieden in de hersenen verstoord. Wat zijn de oorzaken van een depressie ? Je bent lichamelijk en geestelijk pas in balans wanneer je draagkracht (dat wat je allemaal aankan, je weerbaarheid) in evenwicht is met je draaglast (dat wat je te verwerken hebt, je belasting en stress). Wordt je draaglast té groot, dan geraak je uit evenwicht. Er zijn meerdere oorzaken die kunnen leiden tot een depressie.


We bespreken deze hieronder. Tegenslagen in je leven kunnen leiden tot een depressie. Mensen die traumatische jeugdervaringen hebben geha kunnen later in het leven last krijgen van een vorm van depressie.


Depressie oorzaken

In een grootschalig onderzoek van professor Raes en zijn team werd een link tussen darmbacteriën en depressie aangetoond. Over hoe een depressie ontstaat, is nog veel onduidelijk. Meestal speelt een combinatie van biologische, sociale en psychische factoren een rol. Bij oorzaken depressie denkt men vaak aan chemische stoffen in de hersenen, ingrijpende gebeurtenissen in iemands leven of aan een erfelijke factor.


Maar bij oorzaken depressie kan ook gedacht worden aan stress, alcohol of drugsmisbruik of een bijwerking van medicatie. Op deze pagina staan veel oorzaken depressie beschreven. De verschillende vormen van depressie hebben unieke symptomen, oorzaken en effecten.


Depressie oorzaken

Een postpartum depressie ontstaat meestal door een combinatie van factoren: lichamelijke oorzaken , ervaringen en persoonlijke eigenschappen. Lichamelijke oorzaken Wanneer depressie in je familie voorkomt of wanneer je zelf al eens een depressie hebt doorgemaakt, heb je een verhoogde kans om een postpartum depressie te krijgen. In plaats van somber en futloos zijn depressieve kinderen vooral prikkelbaar en druk.


Daarnaast denken ze vaak negatief en kunnen ze zich snel schuldig en onbemind voelen. Je kunt spreken van een depressie als: - Je niet meer van. Er zijn ook symptomen die op depressie lijken maar een andere oorzaak hebben.


Dat zijn bijvoorbeeld klachten die samenhangen met stress (spanning, overspanning, burnout). Genetische oorzaken van depressie worden ook wel eens kwetsbare oorzaken van depressie genoem omdat genetische oorzaken van depressie ons kwetsbaar kunnen maken voor het ontstaan van een depressie , maar niet altijd zullen leiden tot het ontstaan van een depressie. Dit blijkt in de familie te zitten, zijn vader heeft er ook last van.


Wil jij meer weten over depressie ? Een postnatale depressie , ook wel postpartum depressie genoem is een emotionele reactie die een paar dagen tot een paar maanden na de bevalling komt opzetten en vaak niet langer dan twee weken aanhoudt. Moeder en vaders kunnen last hebben van prikkelbaarhei nervositeit, somberheid en slaapproblemen. Manische depressiviteit (bipolaire stoornis) kent verscheidene oorzaken. Nog steeds wordt er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar manische depressiviteit, omdat er toch altijd vragen onbeantwoord zijn.


De meerderheid van hen zijn vrouwen. WAT ZIJN MOGELIJKE OORZAKEN BIJ ARTSEN? Daarnaast zijn er nog andere reeds bekende factoren die de gevoeligheid voor een depressie verhogen. Oorzaken van een depressie. Er is niet één oorzaak voor depressie aan te wijzen.


De oorzaak van het ontstaan van een depressie kan voor iedereen anders zijn. Biologische, sociale en psychologische factoren spelen een rol. Om uit te zoeken of uw depressie biologische oorzaken heeft, kan een arts een lichamelijk onderzoek en bloedonderzoek bij u uitvoeren. Voor de crisis kunnen twee belangrijke oorzaken aangewezen worden, waarbij voor beide geldt dat onvoldoende kennis van economische processen zorgde voor een verergering.


De eerste oorzaak ligt in de landbouw. In de jaren twintig ontstond een grote overproductie. De VS hadden tijdens de Eerste Wereldoorlog veel voedselhulp verleend aan Europa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts