vrijdag 21 juli 2017

Depressie kenmerken volwassenen

Depressie bij jongeren. De kans op het krijgen van een depressie neemt toe vanaf de puberteit. Je maakt op die leeftijd sowieso al een aantal veranderingen mee waarbij je gevoelens en andere kenmerken kunt ervaren die ook voorkomen bij het hebben van een. Kenmerken van depressie bij oudere volwassenen. Langere depressieve episodes waar de gebruikelijke medicatie geef effect op heeft.


Oudere volwassenen met depressie geven geen uiting aan hun gevoelens van nutteloosheid of aan hun schuldgevoelens zoals volwassenen van middelbare leeftijd doen. Het herkennen van een depressie bij kinderen is belangrijk. Net als bij volwassenen kan een depressie bij kinderen effectief met cognitieve gedragstherapie worden behandeld.


Bij kinderen met een depressie zien we vaak gevolgen in het sociale leven (bijvoorbeeld minder vriendschappen) en de schoolprestaties (zoals onder het niveau presteren). Je hebt geen plezier meer in dingen die je voorheen graag deed. Je verliest interesse in je werk, je gezin, je vrienden,. Wij richten ons op het vroegtijdig onderkennen van depressie en bieden behandeling voor kinderen en volwassenen. Bij volwassenen lijkt depressie erg op burn-out, maar depressie bij ouderen heeft vaak ook dezelfde symptomen als bijvoorbeeld dementie.


Er zit een wereld van verschil tussen een depressie bij mannen en een depressie bij vrouwen. Vrouwen en mannen zijn geneigd om de symptomen van een depressie anders te uiten. Het zijn eigenlijk twee verschillende aandoeningen.


Hoewel iedereen zijn of haar depressie natuurlijk anders ervaart, zijn er. De ene depressie is ernstiger dan de andere, maar over het algemeen geldt dat de vitale kenmerken van een depressie toenemen als de depressie langer duurt. Iedereen heeft wel eens een angstig gevoel. Of last van een donkere bui. Maar wat als dat gevoel niet meer weggaat?


Depressie kenmerken volwassenen

Een angststoornis of depressie kan je leven beperken. Toch praten we er weinig over. En dat is jammer, want als we elkaar vragen of vertellen hoe het gaat, kunnen we elkaar beter begrijpen.


Er samen over praten, helpt. Andere soorten depressie. Daarnaast bestaan er verschillende subtypen van depressie.


Er is de seizoensgebonden depressie , denk maar aan de herfst- of winterdepressie. Vlak na een bevalling kan bij vrouwen een portpartum depressie optreden. Er zijn depressies met psychotische kenmerken , zoals wanen en hallucinaties. Bij ADD zit de drukte voornamelijk in het hoofd en is daardoor minder opvallend voor de omgeving. Bekende kenmerken van ADD zijn snel afgeleid zijn, concentratiegebrek, vergeetachtighei dromerighei afdwalen tijdens gesprekken, teruggetrokken overkomen, overprikkeling, een wirwar aan gedachten en chaotisch zijn.


Je hoeft niet alle klachten tegelijk te hebben om van een depressie te spreken. Ook kunnen klachten per persoon verschillend en op andere perioden van de dag tot uiting komen. Alleen een huisarts, psycholoog of psychiater kan de diagnose stellen.


Depressie kenmerken volwassenen

Als je vermoedt dat je een depressie hebt is het belangrijk om contact op te nemen met je huisarts. Het belangrijkste symptoom van een depressie is een neerslachtig gevoel dat al langer dan twee weken aanhoudt. Wanneer je depressief bent, komen er nog meer vervelende klachten om de hoek kijken. Doe de depressie test en onderzoek of jouw klachten mogelijk met een depressie te maken hebben.


Er zijn ook symptomen die op depressie lijken maar een andere oorzaak hebben. Postnatale depressie Door hormonale, lichamelijke of sociale veranderingen kan een postnatale depressie ontstaan na de geboorte (of miskraam of abortus). De symptomen zijn vergelijkbaar met de kenmerken van een depressie , samengaand met thema’s zoals een goede mama zijn, zelfvertrouwen, zorg voor je kindje, verlies van wat er vroeger was.


Symptomen van depressie. Als jongeren zich lange tijd heel somber en wanhopig voelen, kunnen ze last hebben van een depressie. Er is een heel scala aan kenmerken te herkennen bij mensen met een depressie. Deze lijst geeft een indicatie van de kenmerken van hooggevoelighei deze variëren van persoon tot persoon.


Je kunt de kenmerken toepassen bij volwassenen én kinderen. Let op: De onderstaande hooggevoeligheidskenmerken worden ook wel eens hoogsensitief kenmerken of ‘hooggevoelig kenmerken ’ genoemd. In het dagelijkse spraakgebruik wordt de term ‘depressief’ gebruikt voor uiteenlopende gemoedstoestanden, variërend van een korte dip tot ernstige neerslachtigheid.


Dat zijn prima synoniemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts