woensdag 19 juli 2017

Je of jouw verjaardag

Je of jouw verjaardag

Bij meewerkende voornaamwoorden zoals: ik geef het boek aan jou, komt er geen -w achter. Hé Kanjer, dit is je verjaardag Je. Jou verjaardag of jouw verjaardag? Fouten met ‘jou’ en ‘ jouw ’ komen ook doordat je het verschil niet kunt horen.


Je of jouw verjaardag

Is het vandaag jou verjaardag of jouw verjaardag? Het ezelsbruggetje hiervoor is dat je in gedachten even ‘u’ of ‘uw’ invult. Je zult niet zo snel per ongeluk zeggen: is het u verjaardag vandaag?


Als bezittelijk voornaamwoord van de tweede persoon enkelvoud kan zowel de volle vorm jouw als de gereduceerde vorm je gebruikt worden. Als er geen speciale nadruk nodig is, wordt in de praktijk vaker voor je dan voor jouw gekozen. Speel dan dit nummertje af als verassing en jullie dag kan niet meer stuk!


Jouw is nadrukkelijker dan je. Hey kanjer dit is je verjaardag van ex Kmeisje Kathleen - Is je moppie jarig. Om na te gaan of u jou of jouw moet schrijven, kunt u het voornaamwoord ook vervangen door een aanwijzend voornaamwoord en de bepaling van jou. Is dat mogelijk, dan duidt dat op een bezitsrelatie, en moet u jouw gebruiken. Bijvoorbeeld: Ik heb die zus van jou gezien.


Van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag! Jarig zijn is voor veel mensen een echte mijlpaal. Een verjaardag is natuurlijk zeer leuk, want dat betekent dat je weer een jaar langer op deze aardbol bent! Je hebt weer een jaar overleefd als het ware. Nou wordt natuurlijk de ene verjaardag belangrijker geacht dan de andere verjaardag.


Ik denk het hele jaar aan je maar op je verjaardag nog eens extra. Je kunt ook zelf een kaart maken. Hier vindt u alle informatie over de geschiedenis de bewoners de medewerkers en de mogelijkheden van onze boerderij. Ontdek de perfecte verjaardag uitnodiging om iedereen op de hoogte te brengen van jouw verjaardagsfeestje. Op jouw verjaardag mag je dansen, lachen en heel hard zingen Ga maar lekker genieten van je cadeautjes, taart en alle andere leuke dingen!


Ballonnen, slingers en lekker eten Vandaag is de dag dat alles mag Laat je maar flink verwennen Want vandaag is jouw 1e verjaardag! Gefeliciteerd met je verjaardag! Je bent alweer een jaartje ouder geworden.


Maak gebruik van zijn of haar verjaardag om de collega eens flink te kakken te zetten met een grappige verjaardagswens. Wanneer de verjaardag van jouw collega eraan zit te komen, doe je er goed aan om dit moment aan te pakken voor een mooie, leuke of bijzondere verjaardagswens. Hieper de Piep… Wij vergeten jouw verjaardag niet. Een tekst van liefde op jouw verjaardag van jouw allerliefste. Je wordt alsmaar beter met ouder worden.


Een wijze man heeft ooit gezegd dat ouder worden de enige manier is om langer te leven. Bij Made for Moments maak je de leukste uitnodigingen voor jouw verjaardag. Abraham of Sarah mag gevierd worden!


Grote collectie of ontwerp op maat. De mooiste jaren van het leven beginnen elk jaar opnieuw. Zijn de bovenstaande verjaardagswensen nog niet genoeg?


Voor het bezittelijk voornaamwoord van de tweede persoon kunnen we zowel je als jouw gebruiken. Het is aan te bevelen om daarvoor zo veel mogelijk de gereduceerde vorm je te gebruiken. Overmatig gebruik van de volle vorm jouw maakt zowel gesproken als geschreven taal onnatuurlijk.


De collega’s hebben je ( jouw ) boek gelezen. Het leven geeft soms niet wat je ervan verwacht! Weet dat ik aan je denk, wat hopelijk je pijn wat verzacht.


Ondanks het verdriet van de afgelopen tijd wil ik je toch feliciteren met je verjaardag. Ook al is het moeilijk, probeer toch een klein beetje te genieten van deze dag. Ik ben er voor je met een luisterend oor en een lieve lach. Straal als een echte musical ster op jouw kinderfeestje!


Wat is er nou leuker dan zingen, dansen en toneelspelen met al je vrienden op jouw verjaardag ? Omdat je al gauw jarig bent, wil ik je laten weten, dat ik je een feestje wens om nooit weer te vergeten! Veel warmte, liefde, om je heen, vrolijkhei geschenken. Met allen die graag deze dag met jou willen gedenken! En denk ook eens aan het plezier van samen lekker eten.


Je kindje verrassen met een origineel verjaardagskado doe je met een verjaardagsliedje met naam! Wil je jouw kindje ook verrassen met een persoonlijk liedje? Of zoek je een leuk en origineel verjaardagscadeau voor je neefje, nichtje, oppaskindje of buurkindje? Type de naam in het zoekveld hierboven en kijk of de naam die je zoekt er tussen staat. Deze kaart is van mij Hopelijk maakt ze je blij Je weet dat ik je graag mag Daarom wens ik je een prettige verjaardag Veel plezier en een fijne dag!


De warmte van deze kaart Komt van een goede vriend Een fijne dag en veel geluk Want jij hebt het verdiend. Je verjaardag vieren met een tropisch tintje? Daar hoef je de stad niet voor uit. Verstopt achter de RAI vind je het Amsterdamse stadsstrand Strandzuid.


Huur de hele toko of een kleiner gedeelte en vier jouw verjaardag met je voetjes in het zand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts