vrijdag 27 februari 2015

Dagje naar zee met de trein

In de zomerperiode kan je met de auto naar de zee rijden, maar je staat gegarandeerd in de file. Om naar de zee te gaan biedt de trein een goedkoop alternatief. Als je bovendien je tickets via internet koopt hoef je zelfs niet aan te schuiven aan het loket, en heb je steeds de goedkoopste tickets naar zee.


Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om naar het strand van Bloemendaal, Zandvoort en Scheveningen te gaan met de trein. Ga zorgeloos naar het festival met de trein en keer ook veilig terug! Meer informatie over met de hond op de trein vind je hier. Kan ik mijn fiets meenemen op de trein naar zee ? Je wil graag fietsen aan zee , maar je wil liefst je eigen fiets meenemen? Ga dan zeker op tijd naar het station met je fiets: het kan soms nogal wat tijd in beslag nemen om je fiets op de trein te krijgen.


Een ontspannen dagje uit met de trein. Ontdek de leukste en voordeligste uitjes met de trein of maak een NS-wandeling van station tot station. Of je nu voor een of enkele nachten een hotel boekt, er een weekendje tussenuit wil of opteert voor een mid-week, of je nu lekker wil uitwaaien aan de kust of een van de mooie West-Vlaamse steden in het binnenland gaat ontdekken, met de trein laat je de dagelijkse sleur achter je zodra je opstapt. Plan uw reis met de reisplanner.


Zo gaat u altijd goed voorbereid op reis. Wie gaat er niet graag eens een dagje naar zee in de zomer? Maar het filerijden is er dikwijls te veel aan. Zoek daarom naar een alternatief.


We komen uit de richting van eindhoven. Met de trein naar Oostende of Blankenberge. Weten dat met de trein sowieso lang gaat duren dus we maken er gewoon leuk dagje. Heerlijk om naar toe te gaan tijdens een vakantie. Maar ook heel geschikt voor een dagje uit.


Dagje naar zee met de trein

Wij hebben een aantal populaire badplaatsen voor je op een rij gezet. Net terug van de zomervakantie, maar nog even genieten van het warme weer in eigen land? Ga vroeg met de trein naar Zandvoort en geniet nog even van het warme zomerweer in Nederland. Reis je ’s ochtends vroeg naar de kust, dan kan je de meegeleverde voucher voor het ontbijt gebruiken.


Er zijn tal van mu- zee -a. Gewapend met een zeekaart en een flinke portie moe versla je zeven zeemonsters in het NAVIGO - Nationaal Visserijmuseum in Koksijde. Vlissingen, dit was een DD-AR dubbeldekkertje.


Sincfala in Knokke-Heist, een interactief museum over de Zwinstreek heeft heel wat speelse hoekjes voor kinderen. Hiermee kunnen zij voor een minimaal tarief dagenlang onbeperkt reizen met de trein. U kunt zich natuurlijk ook inschrijven voor de nieuwsbrief!


Dagje naar de dierentuin. De dierentuin is leuk voor jong- en ou want dieren blijven altijd geweldig om naar te kijken. Voor een kind is een dagje of een vakantie aan zee een fantastisch avontuur! De zon op de zandkorrels weerkaatst fel en doet een kindje snel. Soms knijpen we er even tussenuit en nemen we de kindjes mee naar het strand.


Dagje naar zee met de trein

Hier en daar hebben ze toch wat schrik van de grote golven. Met openbaar vervoer naar Bergen aan Zee Als u met de trein naar Alkmaar reist, kunt u daar met bus verder naar Bergen. In Bergen stapt u over op de buurtbus naar Bergen aan Zee.


Vanaf station Alkmaar staat u binnen minuten aan het strand. Kijk hier voor alle vakantiehuizen aan de Noord-Hollandse kust. Hoe eerder u boekt, hoe lager de prijs. De laagste prijs vanaf elk station in Nederland naar Londen is € 59. Als de tickets van € op zijn op een bepaalde dag en tij dan stijgt de prijs naar € tot € 265.


De rechtstreekse Eurostar trein van Londen naar Amsterdam kunt u boeken vanaf € 40. U betaalt extra als u flexibel wilt zijn. Als je met de trein naar zee reist en je wil je trouwe viervoeter ook eens trakteren op een dagje aan het stran dan kan dat!


Je kunt namelijk een speciaal huisdierbiljet kopen om je hond aan de leiband te vervoeren. TIP - Plezier verzekerd voor de coole kids. Naar de Kust kom je toch vooral om te proeven van het strand en de zee ? Trek dus zeker eens met de kids naar een strandclub zoals Lakeside Paradise in Knokke-Heist of de Twins beach club in Bredene. In elke Kustgemeente heb je clubs waar allerlei water- en strandsporten de adrenaline de hoogte in duwen! Zandvoort aan Zee is nog steeds de enige badplaats in Nederland met een directe treinverbinding vanuit Amsterdam.


Het station bevindt zich bijna op het strand (2meter)! Vanaf Amsterdam Centraal rijdt tweemaal per uur een trein naar Zandvoort. In de zomer rijdt er vanaf Haarlem Centraal zelfs elk kwartier een trein naar Zandvoort.


Heb je geen auto, maar wil je er wel een dagje op uit met je kind? Bij deze kindvriendelijke uitstapjes kun je gewoon de trein pakken, wel zo makkelijk. Reizen van Calella (Spanje) naar Barcelona (Spanje) Om in Spanje met de trein te reizen kunt u uw treinkaartje kopen bij één van de opgegeven boekingswebsites of op het station. Als u vroeg boekt kunt u gebruik maken van vroegboekkortingen, deze zijn aanzienlijk goedkoper dan de normale prijzen.


Dagje naar zee met de trein

Het strand ligt hier bijna in de stad en op loopafstand van het station. Spoor naar Londen met de Eurostar hogesnelheidstreinen vanuit o. Parijs, Rijsel, Marseille en Lyon. Met een binnenlandse trein van de Franse Spoorwegen bereikt u de Eurostar vertrekstations. Als je vanuit Utrecht naar Amsterdam gaat, ligt aan de rechterkant van de trein het kanaal, waar vaak grote binnenschepen op varen.


Ik vind het nog steeds leuk om te zien. Je zou ook meteen door kunnen gaan met de trein die naar Enkhuizen gaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts