maandag 9 februari 2015

Synoniem zoeken

Synoniem zoeken

Woorden die (ongeveer) hetzelfde betekenen als ‘ zoeken ’, met toelichting en mogelijkheden om verder te zoeken. Een synoniem is een ander woord voor ‘een ander woord voor’: woorden noemen we synoniem als ze (ongeveer) hetzelfde betekenen. Kies hierboven het tabblad synoniemen of vertalingen en voer je zoekwoord in, gevolgd door Enter of een klik op het vergrootglas. Bezoeken — bezoek afleggen — bezoek brengen — opzoeken.


Synoniem zoeken

Behalve voor het vertalen van woorden, kun je bij ons ook terecht voor synoniemen, puzzelwoorden, rijmwoorden, werkwoordvervoegingen en dialecten. Maar drie is in dit geval wel de max. Bij woordvariatie heb je niet altijd synoniemen nodig, een categorie kan ook. Zo vallen ‘konijnen onder de ‘dieren’. Professioneel online puzzelwoordenboek voor het opzoeken van synoniemen, cryptogrammen, anagrammen, woordpatronen en klinkerloze omschrijvingen.


Ontbrekende woorden kun je aan de webmaster vragen en desgewenst online plaatsen. Dit is een verzameling van meer dan 15. Nederlandse synoniemen. Een synoniem toevoegen: Selecteer in het configuratiescherm de zoekmachine die u wilt bewerken.


Klik in het menu aan de linkerkant op Zoekfuncties en vervolgens op het tabblad Synoniemen. De website probeert alle woordenlijsten op het internet, groot en klein, samen te brengen om het zoeken naar woorden makkelijk te maken. We maken voornamelijk gebruik van het Kernerman woordenboek.


Het woordenboek bevat reeds een grote woordenlijst en wordt elke dag aangevuld met nieuwe en moderne puzzelwoorden. Het kan altijd voorkomen dat de gezochte criteria geen gewenst resultaat opleveren. Wil je heel gericht zoeken naar woorden? Bijvoorbeeld woorden die beginnen met een W en waarbij de vierde letter een R is?


Gebruik dan uitgebreid zoeken. Hiermee kun je gebruik maken van jokertekens. Synoniemen zoeken woorden met dezelfde betekenis herkennen voor IQ.


Synoniem zoeken Fouten of opmerkingen melden kan onderaan deze pagina. In de retorica worden synoniemen gebr. In ons woordenboek zijn namelijk bijna álle woorden te vinden, en ook een synoniem voor elk woord is eenvoudig terug te vinden.


Synoniem zoeken

Zo simpel is een synoniem zoeken via onze site. Direct naar inhoud Direct naar hoofdnavigatiemenu Direct naar hoofdnavigatiemenu Direct naar service menu Direct naar zoeken. De Woxikon synoniem -databank helpt je bij het vinden van woorden met dezelfde of gelijksoortige betekenis, evenals het vinden van antonymen om de tegenovergestelde betekenis van een woord uit te drukken.


Synonymie wordt gedefinieerd als een overeenkomst in betekenis, lexicografische gelijkenis en gelijkheid van twee woorden. Om een synoniem op te zoeken met Word plaatst u de muiscursor rechts van een woord (of het woord selecteren kan ook). Aan de rechterzijde opent dan een lijst met synoniemen van het betreffende woord. Drie verschillende oefeningen die individueel of klassikaal gemaakt kunnen worden waarbij de leerlingen op zoek gaan naar synoniemen.


Registreer bij KlasCement en doorzoek gratis tienduizenden leermiddelen. Bepaalde lexicografen zijn om deze reden van mening dat geen enkel synoniem exact dezelfde betekenis heeft als een ander woord (bekeken in de context van sociale lagen en hun taalgebruik), omdat etymologie, orthografie, fonetiek, ambiguïteiten, connotatie enzovoort ze uniek maken. Maar omwille van praktische doeleinden gaan veel mensen ze toch.


Een ander voorbeeld is het woord antoniem zelf, dat mede naar zichzelf verwijst aangezien het exact het tegenovergestelde betekent van synoniem. Dat wil echter niet zeggen dat de tegenstelling ook in de aangeduide zaak berust. Een voorwerp, of de buitentemperatuur, kan door de. De wereld is vol problemen die om een oplossing vragen.


Dat geldt ook voor werkomgevingen. Het is dus ook niet verwonderlijk dat in veel vacatures wordt gevraagd om mensen die over een goed probleemoplossend vermogen beschikken of oplossingsgericht zijn. Engelse synoniemen voor site - Interglot woordenboek. Zoeken naar een woord of zin in een pdf document. In dit artikel kun je lezen hoe je in een pfd-document naar een specifiek woord of een specifieke woordgroep kunt zoeken met behulp van de gratis app Adobe Reader DC of met de browser in.


Synoniem (dierkunde), idem aan de term uit de plantkunde, maar dan in de dierkunde Bekijk alle artikelen waarvan de titel begint met Synoniem of met Synoniem in de titel. Spijkers op laag water zoeken zou dan teruggaan op deze controle: zoeken naar het minieme verschil tussen een spijker- en een schroefkop. Het voordeel van deze laatste uitleg is dat nu duidelijk is dat de spijkers niet zo veel waard waren, wat correspondeert met de betekenis van de uitdrukking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts