maandag 2 februari 2015

Toeslagen alleenstaande werkende moeder

Toeslagen alleenstaande werkende moeder

Als alleenstaande ouder heb je wellicht recht op zaken waar je geen weet van hebt. Dit kan zeker op financieel gebied behoorlijk verschil maken. Wat zijn je rechten als alleenstaande moeder ? Wij zetten een aantal rechten op financieel gebied voor je op een rijtje. Je kunt aanspraak doen op diverse soorten toeslagen van de.


Er is ook een heffingskorting: de inkomensafhankelijke combinatiekorting. Deze korting is bedoeld om werk en zorg te combineren. De regeling is er voor werkende ouders met kinderen jonger dan jaar, alleenstaande ouders of de minst verdienende fiscale partner.


Het aanvragen of verkeerd aanvragen van de toeslagen is een veelgehoord probleem en oorzaak van financiële problemen en stress. De toeslagen zijn wel inkomensafhankelijk. Een werkende alleenstaande moeder met een laag inkomen krijgt die ook.


Hoeveel alleenstaande moeders zonder alimentatie en met vier kinderen onder de jaar zijn er in Nederland denk je? Er zijn veel wettelijke regelingen voor toeslagen en kortingen. Denk bijvoorbeeld aan huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag of het kindgebonden budget.


Of jij recht hebt op deze toeslagen hangt af van je persoonlijke omstandigheden. Bekijk of je recht hebt op één van de toeslagen. Kijk ook wat de regels zijn en waar je toeslagen. Let op dat u uw inkomen niet te laag inschat: u ontvangt dan namelijk een hoger bedrag dan waar u uiteindelijk recht op heeft. Die moet u later terugbetalen.


Toeslagen alleenstaande werkende moeder

Waar heeft een alleenstaande moeder allemaal recht op, Wat krijgt zij ongeveer binnen kwa toeslagen enz. Iemand die dit ongeveer weet? Meer kindgebonden budget voor alleenstaande ouders. Bent u alleenstaande ouder?


Dan krijgt u meer kindgebonden budget dan gezinnen met ouders. Dit extra bedrag is een tegemoetkoming in het levensonderhoud. Hoeveel kindgebonden budget u krijgt, kunt u zien door een proefberekening te maken.


Om in aanmerking te komen voor de inkomensafhankelijke combinatiekorting moet bij de gemeente een kind staan ingeschreven op uw woonadres. Het maakt niet uit of het uw eigen kind is, of een kind van uw fiscale partner. Ik heb tot augustus echt een superleuke baan en geweldige en gezellige collega’s. De werktijden vond ik voorheen geweldig. Alleenstaande moeder en onregelmatig werken: Onmogelijk?


Het liefst draaide ik late diensten. En zelfs toen mijn dochter zich aandiende was dit allemaal goed te handelen. In het algemeen ontvangt de moeder de extra toeslag, gesteld dat haar totale inkomsten niet hoger liggen dan € 2. Als de vader aanspraak wil maken op de toeslag voor eenoudergezinnen dan kan die een aanvraag doen bij zijn kinderbijslagfonds.


Toeslagen alleenstaande werkende moeder

Patricia en Marc gaan uit elkaar op september. De kinderen wonen bij haar. U kunt zo snel nagaan wat de grensbedragen en percentages zijn voor huurtoeslag, zorgtoeslag, kindgebonden budget en kinderopvangtoeslag. Algemeen Indexpercentage inkomen Indexpercentage inkomen Huurtoeslag Maximale.


Ben je een alleenstaande ouder? Of dat nu bewust is of een gevolg van een (echt)scheiding of na een overlijden, hier vind je informatie over hulp en ondersteuning, wetgeving en organisaties voor alleenstaande ouders. Bertien Minco Toeslagen.


Een alleenstaande ouder boven de jaar heeft in de gemeente Rotterdam recht op een bijstandsuitkering van 96euro. Omdat al haar overige inkomsten verrekend zullen worden met. Voor de meeste potjes geld kom je trouwens ook in aanmerking wanneer je een laagbetaalde baan hebt.


Ik ben alleenstaande moeder woon samen met mijn zoon en studeer een hbo opleiding heb ik ook recht op deze ouderkoritng? Heb ik recht op vergoedingen want ik ben de persoon die mijn zoontje haalt bij de moeder en ook weer brengt bij haar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts