woensdag 18 februari 2015

Ongewenste zwangerschap vader

Ongewenste zwangerschap vader

Als je ongepland zwanger bent, kunnen er tal van gevoelens en gedachten door je heen gaan. Deze kunnen je overspoelen en tegenstrijdig zijn. We luisteren, geven informatie en begeleiden je bij je keuze.


Tijdens dat proces komt de vrouw erachter dat ze zwanger is van de man met wie ze in scheiding ligt. De vrouw is niet verplicht om de biologische vader te informeren. Zodra het kind geboren is, kan de moeder echter wél alimentatie van hem eisen.


Welke rechten en plichten hebben vaders in zo’n geval? Zwanger , vrouw wil het kind niet, man wil het wel? Man heeft geen rechten, er komt geen kind. Dat hij geen vader wil zijn is niet zo erg als je alleen geld van hem wilt. Het is natuurlijk niet leuk als je biologische vader geen contact wil of kan hebben, maar soms heb je gewoon geld nodig omdat je moeder het financieel niet kan bolwerken.


Ongewenste zwangerschap vader

Zodra je weet dat je zwanger bent, wordt aangeraden om foliumzuur (mg) per dag in te nemen. Dit vermindert de kans op aandoeningen bij de foetus zoals spina bifida (open ruggetje), hazenlip en anencefalie. Net als het geen recht is van de vader , is het ook geen plicht voor de moeder, zegt Van Coolwijk. Vrouwen hoeven namelijk de vader niet in te lichten over hun zwangerschap. De vader heeft ook geen rechten om te eisen dat abortus wordt uitgevoerd.


Fiom is de specialist op gebied van ongewenste zwangerschap en afstammingsvragen. We bieden informatie en hulp bij vraagstukken omtrent ongewenste zwangerschap , zoals keuzevragen, afstand doen van je kind en verwerking van een abortus. Daarnaast helpt Fiom mensen bij hun zoektocht naar biologische familie in binnen- en buitenland. Sommige mensen kiezen ook bewust voor een ongeplande zwangerschap.


Ze laten de natuur haar gang gaan en zien wel wanneer ze zwanger worden. Je kiest dan bijvoorbeeld één naam van de vader en van de moeder, of allebei van de moeder of allebei van de vader. Maar niet meer dan twee. Ook al haalt de motie het vandaag in de Tweede Kamer, voor de wetswijziging er ligt en is doorgevoerd duurt het nog een tijd.


Tijd is erg belangrijk bij een ongewenste zwangerschap in verband met de keuzemogelijkheden. Een vrouw kan tegen de wil in van de natuurlijke vader , een abortus laten uitvoeren, terwijl een vader op geen enkele manier kan afzien van het kind dat op komst is. Dit is nu éénmaal het gevolg van het feit dat het kind door de moeder gedragen wordt.


Ik ben 3 mama van twee dochtertjes, ruim drie jaar samen met mijn vriend en weken ongepland zwanger van nummer drie. Vandaag is de abortuswetgeving jaar oud. Bij Fara denken we aan alle vrouwen en koppels die wij begeleidden in hun keuzeproces. Nu weet ik echter dat zij totaal geen verantwoordelijkheid draagt en blijft roken en drinken tijdens haar zwangerschap en dat stoort me enorm, het feit dat zij al die rechten heeft om te doen en laten wat zij wilt en ik als eventuele vader in de kou sta, stel dat het mijn kind is en het word geboren met een afwijking of wat dan ook.


Rechten van de man bij ongewenste zwangerschap ? Situatie: Als gescheiden man heb ik geen vaste partner. Wat kan ik doen bij een ongeplande zwangerschap ? Wanneer kan ik een abortus laten doen? Hoeveel kost een abortus? Waar kan ik een abortus laten doen?


Hoe gebeurt een abortus? Kan ik een abortus laten uitvoeren zonder toestemming van mijn lief? Is een abortus gevaarlijk?


Enkel wanneer je als ouders van een baby gehuwd bent, ben je voor de wet automatisch de biologische vader van je baby. Wonen jullie samen, dan moet je je kind officieel erkennen. Dat kan je op verschillende momenten doen: Nog tijdens de zwangerschap. Het moederboekje van Kind en Gezin bevat daarvoor de nodige formulieren. Er is Hulp, de hulpverleningsafdeling van stichting Schreeuw om Leven, verleent hulp aan meiden en vrouwen die ongewenst zwanger zijn of problemen hebben bij de verwerking van hun abortus.


Ongewenste zwangerschap vader

Je kunt je soms enorm onder druk gezet voelen. Misschien heb je er nog met niemand over gepraat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts