maandag 18 mei 2015

Alleenstaande moeder sociale woning

Welkom alleenstaande ouder. Vlabinvest werkt samen met sociale. Deze website is voor iedereen die alleen instaat voor de opvoeding van de kinderen. Je vindt hier heel wat nuttige informatie die het dagelijkse leven makkelijker maakt. Het is een onopvallend en bescheiden huisje in de rij, dat van Veerle De Wulf.


Beneden een garage en tuintje, eerste verdieping is een kleine leefruimte en keuken. Het is eenvoudig, maar voor de alleenstaande moeder en haar drie kinderen een noodzaak. Veerle vreest haar sociale woning te zullen moeten verlaten. Niet iedereen heeft genoeg budget om een geschikte woning te huren. Daarom biedt de overheid sociale woningen aan.


Ontdek hier waar je terecht kan om zo’n woning te huren en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Bij koopwoningen zie je nogal eens dat de vrouw met kinderen tijdelijk in de woning blijft maar er t. Sociale lening: voor alleenstaanden. Er bestaan ook zogenaamde sociale leningen met gunstigere tarieven waar het als alleenstaande met of zonder kinderen mogelijk moet zijn om te lenen voor de aankoop van een woning. Er zijn een aantal mogelijkheden die we hieronder aanhalen. Ik was ook alleenstaande moeder sinds ik weken zwanger was en urgentie krijg je niet.


Ze geven dat tegenwoordig echt nog maar zelden en bovendien heb je een verblijfplaats bij je ouders. Als je een woning hebt gevonden heb je met een parttime salaris recht op huurtoeslag, zorgtoeslag, alleenstaande ouderkorting en kindgebonden budget. Middels de hal heeft men toe. Een sociale woning huren, maar wie heeft er recht op? Situatie: Joris en Nancy zijn -samen met dochtertje Louise- op zoek naar een woning in de dichtstbijzijnde stad.


De prijzen voor een huurhuis of -appartement zijn zienderogen gestegen en voor het gezin lijkt er weinig betaalbaars op de markt te zijn. Vergelijkbare zoekopdrachten voor alleenstaande moeder woning. Info over alleenstaande moeder. Om in aanmerking te komen voor een sociale -huurwoning moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je moet je inschrijven bij een organisatie die in jouw gemeente verantwoordelijk is voor de verdeling van de sociale -huurwoningen.


Alleenstaande moeder sociale woning

Wanneer er een lening voor verbouwing van de woning ingediend wordt, dan moet de aanvrager minimaal jaar wonend in deze woning zijn om de sociale lening te kunnen verkrijgen. Indien de aanvrager aan al deze voorwaarden voldoet, dan zal de sociale lening aan de alleenstaande verstrekt worden. Na uw inschrijving kan het een tijdje duren voor u een sociale woning krijgt. Soms kan het wel sneller gaan: als uw woning onteigend wordt, of ze is ongeschikt of onbewoonbaar verklaar dan hebt u recht op voorrang. Sommige mensen moeten ook langer wachten dan anderen.


Mogelijkheden om geld te lenen als alleenstaande moeder. Het kan zelfs gebeuren dat een alleenstaande moeder (tijdelijk) wat meer financiële speelruimte nodig heeft, of gewoon een grote uitgave moet doen maar er zelf niet voldoende middelen voor bezit. In deze situatie verandert er dus niets.


Wellicht dat u in aanmerking kan komen voor. Eén van de vele vraagstukken waarmee men als single doorheen het leven geconfronteerd wordt, is de bedenking of men een hypothecaire lening kan afsluiten als alleenstaande ? Of is men voor de aankoop van een woning noodgedwongen aangewezen op maatschappelijke initiatieven zoals de sociale lening? Waarvoor sluit een single een hypothecaire.


Om een sociale koopwoning of bouwgrond te kunnen kopen, moet u zich kandidaat stellen bij een sociale huisvestingsmaatschappij. U vindt een huisvestingsmaatschappij in uw buurt via de zoekmotor op deze website. Als u aan de voorwaarden voldoet, schrijft de SHM u in het inschrijvingsregister in. De economische realiteit is nog altijd dat je best met z’n tweeën bent als je een huis wil kopen.


De cijfers bewijzen dat: de gemiddelde leeftijd bij de aankoop van een eerste woning is bij koppels 3 bij singles is dat 3 maar de grootste groep is ruim veertig-plus. Lukt dat, een eigen huis op je eentje? Via onze website kunt u een aanvraag indienen. Wij nemen vervolgens contact met u op. Pas als wij een redelijke slagingskans zien in uw situatie zullen wij de aanvraag in behandeling nemen.


Als je toch dringend een andere woning nodig hebt, kun je urgentie aanvragen. Urgentie kun je bijvoorbeeld krijgen als je alleenstaande moeder bent en zonder hulp op straat terecht komt. Met zoveel alleenstaanden is het niet gek dat de vraag naar single woningen stijgt. Maar kun je als single eigenlijk wel een goede hypotheek afsluiten, of ben je dan toch op de huurmarkt aangewezen?


Alleen een huis kopen of toch huren, daar gaan we nu dieper op in. Op vlak van huisvesting is het voor alleenstaande moeders met een leefloon niet eenvoudig om een gepaste ( sociale ) woning te vinden. De Vrouwenraad pleit daarom voor een huisvestingspolitiek binnen elk OCMW waarbij samen met de cliënt actief gezocht wordt naar een degelijke woonst.


De aard van de relatie van de samenwonenden is hier niet van belang, enkel het financieel-economisch aspect speelt mee. Bij de toekenning van het leefloon primeert de feitelijke situatie van de aanvrager. De woning moet voldoen aan de rookmeldersverplichting.


De Vlaamse overheid bepaalt de huurprijs van een sociale huurwoning. Huurder en sociale verhuurder kunnen daar niet van afwijken. De huurprijs wordt berekend op basis van.


De prijs moet betaalbaar zijn, en is nooit hoger dan de prijs van een vergelijkbare woning op de private huurmarkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts