woensdag 13 mei 2015

Assistentiewoning kopen als belegging

Gewone vastrentende waarden als kasbons en obligaties brengen nauwelijks nog iets op. Daarentegen is een rendement van tot voor een belegging in serviceflats relatief hoog. En dus wel degelijk interessant. De kansen op eventuele meerwaarden bij de verkoop van serviceflats zijn zeker aanwezig. Bijna één op de vijf Vlamingen is 65-plusser.


Kortom, de vergrijzing is een trend waar we als samenleving moeilijk om heen kunnen. Door te investeren in assistentiewoningen kan je er ook als belegger je voordeel uithalen. Wie wil investeren in een serviceflat kan dit op twee manieren doen.


Enerzijds kan men onrechtstreeks beleggen in serviceflats en anderzijds is er ook een rechtstreekse belegging mogelijk in de flat van de toekomst. Of louter als belegging ? In beide gevallen moet u er rekening mee houden dat de belangrijkste factoren een goede ligging en een gedegen uitbating zijn. U overweegt een assistentiewoning te kopen als belegging , om eventueel nadien te bewonen of om onmiddellijk zelf te bewonen.


De assistentiewoning is erkend door het Agentschap Zorg en Gezondheid of zal een erkenning aanvragen. Dit wil zeggen dat de assistentiewoning aan bepaalde wettelijke regels voldoet. Als je een assistentiewoning koopt, beschik je wel over de mogelijkheid om een huurder uit de woning te zetten, maar opnieuw zijn er ook wat mogelijke nadelen. Als je bijvoorbeeld al op jonge leeftijd een assistentiewoning koopt in de hoop er een dertigtal jaar later zelf in te trekken, dan is het.


U kan de serviceflat uiteraard ook als langetermijninvestering zien. Een assistentiewoning geeft u de mogelijkheid zelfstandig te blijven wonen, maar ook om te genieten van talloze comfortdiensten. Zo vermijdt u niet enkel dat u op een ellenlange wachtlijst komt te staan, maar ontvangt u ook maandelijks huurinkomsten als u de woning tussentijds. Als je de serviceflat niet zelf bewoont, heb je recht op een opbrengst van bijvoorbeeld van het geïnvesteerde bedrag, te vergelijken met de coupon van een gewone obligatie.


Op een termijn van jaar bekeken zijn er interessantere en minder risicovolle belegging dan het financieel recht in een serviceflat. In een assistentiewoning kunnen ouderen autonoom wonen en tegelijkertijd terugvallen op een uitgebreid dienstverleningspakket. Dat bestaat uit een permanente crisis- en overbruggingszorg, maar ook maaltijden, poetsen, boodschappen doen, manicure, haarverzorging, animatie en zelfs excursies kunnen tot het aanbod behoren. De vraag naar assistentieflats is groot.


Investeren in vastgoed als ideale alternatieve belegging. Het aankopen van een erkende assistentiewoning biedt een aantal belangrijke fiscale voordelen. Wanneer een huis kopen als belegging ? Vandaag is het een ideaal moment om te investeren in vastgoed omdat u momenteel op de hypothecaire leningen historisch lage interesten betaalt.


Door een deel van uw spaargeld in vastgoed te investeren, creëert u een financiële hefboouw geld brengt veel meer op dan wanneer u het op uw spaarboekje laat. U kunt het v olledig eigendom verwerven van een woning door deze te kopen , maar het is ook mogelijk een financieel recht aan te schaffen waarbij de belegger in een bepaalde periode, bijvoorbeeld jaar, een bedrag investeert. Zeker als je de flat als belegging wilt kopen , is het cruciaal om op voorhand grondig je huiswerk te maken. Bovendien hou je als belegger het beste ook rekening met de levensstandaard in de streek.


Een project is maar leefbaar op lange termijn als het gemiddeld maandelijks gezinspensioen niet lager is dan 1. Wie investeert, wil dat vooral op een zorgzame manier doen. Dat wil zeggen dat wie vandaag een belegging overweegt, dat wil doen met behoud van kapitaal, verhoogd met een correct en stabiel rendement in de nabije toekomst en met volle rechtszekerheid. Waarom zou ook jij overgaan tot de aankoop van een erkende assistentiewoning ? Goud kopen : je hebt besloten fysiek goud te kopen als belegging. Maar wat zijn je opties? Ik help je op weg met deze checklist zodat je weet waar je op moet letten.


Assistentiewoning kopen als belegging

Waar kun je bijvoorbeeld uit kiezen en wat zijn van ieder verschillend product de voor- en nadelen. Ik heb jarenlange ervaring en kennis en help je op weg. Als u over jaar een serviceflat wilt kopen , is die dus een heel stuk duurder geworden. Als u koopt als belegging zorgen wij ook voor de verhuur van uw appartement indien u dit wenst. Enkel en alleen toplocaties Senior Homes hecht veel belang aan de centrale ligging van zijn projecten en zorgt voor een aangename groene omgeving, in de nabijheid van alle noodzakelijke voorzieningen.


U overloopt ook de checklist ‘Waarop letten wanneer een assistentiewoning uw nieuwe thuis wordt’. Is dat een goede investering of doe je dat vooral voor jezelf om een eigen vakantiehuis voor de vakantie te hebben? Cruciaal voor een goede belegging in deze vorm van vastgoed is locatie, locatie, locatie. Als u goud koopt als belegging , hoeft u geen btw te betalen.


De prijs van goud als belegging staat wereldwijd vast. Een btw-heffing zou u in een nadelige positie brengen. Goud geldt pas als belegging als het aan bepaalde voorwaarden van de fiscus voldoet. Bank en zelfs van de VZW-vorm dit bij de griffie van de rechtbank van koophandel. Wat u mag verwachten als u investeert in een assistentiewoning of serviceflat?


Allereerst het goede nieuws, de vraag is momenteel nog steeds groter dan het aanbod. Het loont dus nog de steeds moeite om te investeren in een assistentiewoning of serviceflat als slimme belegging. Realiseer u dat het gaat om een belegging op lange termijn.


Goud als belegging is daarmee dan ook uitstekend geschikt voor iedereen die graag gedurende een langere periode wil beleggen. Beleggen in goud dient daarom dan ook altijd op de lange termijn te gebeuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts