woensdag 6 mei 2015

Jezelf terugvinden na relatiebreuk

Pijnlijk, want de relatie is kort geleden verbroken en je bent nu bezig met het verwerken van je liefdesverdriet. Uiteraard wil je dan zo snel mogelijk weer je stevige balans terug vinden , je goed voelen en je jezelf zijn. Dit waren de tips om bij jezelf te blijven na de relatiebreuk. Nuttig vinden jullie niet? Laat je reactie achter hieronder.


Jezelf terugvinden na relatiebreuk

Wij zijn benieuwd hoe jij je niet boos laat maken door je ex. En je bij jezelf blijft. Stop dus met jezelf steeds te verwijten dat je fout bent geweest, en te zeggen ‘o had ik maar zus of zo’. Daar zal je ex niet van terug komen.


Je ex komt sowieso niet terug zolang je depressief blijft. Na een scheiding ga je vaak opnieuw zoeken naar wie je bent en hoe je verder wil met je leven. Niet zelden betekent een relatiebreuk een deuk in het zelfbeeld en zelfvertrouwen. Het is zinvol om bewust te investeren in jezelf om jezelf weer te ontdekken en terug te vinden.


Naast het verlies is er bovendien de focus op jezelf. Leven in een koppel of leven als vrijgezel is namelijk erg verschillend. Het artikel over traumaverwerking en speciaal het gedeelte over relatiebreuken was heel hoopgevend en opwekkend.


Bij mij is dit echter nooit het geval geweest. Ik was dol op mijn ex en hij op mij. Alleen stopte dat bij hem na vijf jaar. Jij bent ook jezelf kwijt. Maar dat gaat goed komen, want ik zal mijn ervaringen delen.


Jezelf kwijt zijn en weer vinden. Door stress kun je jezelf vergeten. Stress ervaar je wanneer je de situatie niet onder controle hebt, wanneer je bijvoorbeeld iets nieuws moet doen of wanneer je veel moet doen in een korte tijd.


Wat lijkt me nu echt belangrijk als je een relatiebreuk doormaakt : JEZELF terug vinden. Mijn missie is om jou te helpen balans te vinden tijdens en na een relatiebreuk. Een echtscheiding of een breuk in een relatie zijn de dag van vandaag geen uitzonderingen meer. Maak de weg vrij voor het leven, je hebt genoeg geleden!


En vergeet vooral niet: één ding neemt niemand je ooit af: dat je geleerd hebt hoe je lief kan hebben en je hart kunt openen! Na een relatiebreuk moeten we dan ook afkicken. Ik ben meer en meer overtuigd dat je eerst de man en vrouw in jezelf , dus de animus en anima moet verenigen, het ene het. Steun van anderen is van cruciaal belang voor de genezing na een breuk of echtscheiding. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je alleen bent, de angst om alleen te zijn na relatiebreuk , maar het isoleren van jezelf zal de genezing alleen maar moeilijker te maken.


Probeer dit niet in je eentje op te lossen. Reik aan vertrouwde vrienden en. Na een zeer moeilijke relatiebreuk anderhalf jaar geleden, besloot ‘Familie’-actrice Erika Van Tielen (36) om zichzelf te resetten.


In de gietende regen praten Erika en Sam in de podcast ‘De. De bezorgdhei de spanningen, het gemis en de zielsangst. Door dit te doorvoelen, creëer je ruimte bij jezelf , ook dit hoort bij eigenliefde. Je zult je verschrikkelijk voelen na deze relatie, maar realiseer je: narcisten projecteren, het gaat niet over jou! Last van liefdesverdriet?


Ontdek in deze video de fasen en gouden tips die je in staat stellen uiteindelijk de juiste keu. Ik neem aan dat ze die informatie voor zichzelf zoeken. Ook neem ik aan dat ze last hebben van angst om alleen te zijn na een relatie of last hebben van eenzaamhei dat dat de reden is waarom ze de zoekterm Eenzaam(heid) na (echt)scheiding gebruiken. Alles met de intentie om zo snel mogelijk je balans terug te vinden na de relatiebreuk.


Analyseer je verleden van voor de relatiebreuk. Ga voor jezelf na hoe je door het leven ging toen je nog vrijgezel was, nog voordat je de relatie aanging. Relatiebreuk – De balans terugvinden. Elke relatiebreuk is pijnlijk. Het is een scheiding van twee mensen die elkaar een tijd lang lief hebben gehad en door problemen toch uit elkaar zijn gegaan.


Soms dooft een relatie helemaal uit, maar het kan ook voorkomen dat er weer naar elkaar verlangd wordt. Misschien zit je er zelf wel over na te. Ken je die rust, die innerlijke rust die over je heen kan komen als je ontspannen bent.


Bijvoorbeeld na een boswandeling of een stuk hardlopen, na het maken van een schilderij, bij het luisteren van muziek, na een yogales, of gewoon zomaar ineens.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts