vrijdag 22 mei 2015

Geen domicilie strafbaar

Geen domicilie strafbaar

Lijkt me ergens logisch. Maar dit zijn eigenlijk geen straffen, eerder de gevolgen van het feit dat je nergens gedomicilieerd staat. Ik hoor alsmaar het is strafbaar maar buiten ene geldboete krijgt men geen straf, gevangenis ofzo ? Hulp uit humanitaire overwegingen aan mensen zonder wettig verblijf is niet strafbaar.


Geen domicilie strafbaar

Misbruik maken van hun kwetsbare situatie is wel strafbaar. Welke rechten en plichten hebben mensen zonder wettig verblijf in België? Ze hebben een heel beperkte toegang tot rechten en diensten in België.


Tijdelijk inschrijven bij iemand anders (ouders, vrienden)? Alleen heeft dit wel invloed op eventuele uitkeringen, en mogelijk zelfs belastingen (hoewel ik hier weeral geen expert in ben). Het niet hebben van een domicilie zorgt ervoor dat je met geen enkele administratieve regel meer in orde bent. Bovendien heb je in regel een domicilie nodig om een nieuwe te laten registreren. Daarom dat men niet licht over een ambtelijke schrapping gaat.


Waarom optreden tegen domiciliefraude? Lange wachtlijsten maatschappelijk onaanvaardbaar dat sociale woningen niet bewoond worden. De gemeente mag geen enkele inschrijving als hoofdverblijfplaats weigeren omwille van de veilighei de gezondheid of de ruimtelijke ordening. Ingeschreven zijn is niet alleen een recht, maar ook een plicht. Dit is echter geen beperking van de strafbaarstelling, aangezien de algemene principes, m. KB uiteraard de strafbaarstelling uit een wet niet kan inperken.


Een domicilie is het officiële adres, het adres waar men volgens de burgerlijke stand woont. Dit kan verschillen van de feitelijke verblijfplaats. Zo hebben veel studenten hun domicilie nog thuis, maar verblijven zij in feite in de stad waar ze hun studie volgen. Op je nieuwe adres zal je geen gratis water krijgen, of andere voordelen, ah neen, want je woont daar niet.


En wat als jij schulden maakt, dan is die nieuwe huurder wel de pineut. Geen begrip voor je fraudepoging. En als je nergens een domicilie hebt, dan wordt je automatisch geseind omdat je geen geldige verblijfplaats hebt en ja dat is strafbaar. De wet bepaalt dat inbreuken op de wetgeving rijksregisters of van de uitvoeringsbesluiten worden gestraft met een geldboete tot 5euro.


De vaststelling dat een domicilie geen werkelijke hoofdverblijfplaats is, betekent dat het een fictief domicilie betreft. Naargelang het geval dient dan een weigering tot inschrijving, een inschrijving in een andere gemeente, een afvoering van ambtswege of een afvoering voor het buitenland te gebeuren. Kraken is op zich niet strafbaar , maar er zijn wel enkele andere inbreuken die in de buurt liggen en die men beter vermijdt te plegen om geen moeilijkheden te krijgen.


Dit zijn allemaal geen zware misdrijven en het parket zal hier normaal gezien niet uit eigen initiatief tegen optreden. Maar waarschijnlijk wel na een klacht van de eigenaar. Uw huurder en zijn domicilie.


U sluit een woninghuurcontract, maar nadien blijkt dat de huurder zijn domicilie niet plaatst in uw huurwoning. Goedemiddag, Wat zegt de wet over het ingeschreven staan op een ander adres dan je woonachtig bent? Is dit strafbaar ook wanneer je er geen baat bij hebt?


Geen domicilie strafbaar

Bijvb na een relatiebreuk ofzo? Sommige handelaars die in de problemen zitten, denken met een adresverandering ook schulden en problemen achter zich te kunnen laten. Ze kiezen dan een fictieve zetel op een domicilie -adres in een bedrijvencentrum, vaak in een ander gerechtelijk arrondissement. Maar ook deze vorm van fraude is strafbaar. Zolang er geen juridische beslissing is over de aparte adressen ( domicilie ) van de partners, of zolang de partners onderling geen duidelijke afspraken hierover op papier hebben, kan de partner die buitengesloten wordt (want zo is het dan toch) zelfs de sloten doen openbreken.


Als u verandert van adres bent u verplicht om dat te melden, zelfs als u binnen dezelfde gemeente verhuist. Aangeven van de adreswijziging Na uw verhuizing heeft u acht werkdagen de tijd om uw nieuwe adres te melden bij de dienst bevolking van uw nieuwe woonplaats. Doen van valse aangifte, valse beschuldiging (lasterlijke aanklacht) en valse melding. Als iemand slachtoffer is geworden van een strafbaar feit, dan kan hij daarvan aangifte doen bij de politie.


Het doen van valse aangifte is strafbaar gesteld bij wet, in artikel 1Wetboek van Strafrecht. Het was gewoon: ge kunt niet gedomicilieerd worden op dat adres want dat is recreatiegebied. Mediation is totaal zinloos als er geen enkel gemeenschappelijk belang meer is. Omdat de situatie thuis onleefbaar was geworden, en zij een kind ha ben ik in eerste instantie zelf weggegaan en heb haar een ultimatum gesteld. Toen ze daar geen gehoor aan gaf heb ik een advocaat ingeschakeld.


Domicilie adres in Antwerpen. Heb je geen officiële verblijfplaats in belgië. Een registratie via het ocmw bied dan mogelijkheid als officieel adres. Mishandeling nader bekeken Mishandeling wordt strafbaar gesteld in artikel 3van het wetboek van strafrecht en in tegenstelling tot bijvoorbeeld het artikel dat diefstal strafbaar stelt, staan in dit artikel geen andere elementen genoemd dan mishandeling.


Attest geen huwelijksbeletsel. Voor te leggen documenten - Een originele brief, door u ondertekend en gedateer waarbij u uw aanvraag tot afgifte van het attest geen huwelijksbeletsel inleidt. De situatie is als volgt: Ik deel een appartement met een huisgenoot, maar geen van ons beiden staat ingeschreven op dat adres.


Het huis staat namelijk nog altijd op naam van een kennis van mijn huisgenoot, die niet van de woning af wilt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts