vrijdag 15 mei 2015

Openbaar groen onderhoud

Groen brengt leven in stad en gemeente. Openbaar groen fleurt straten op en laat hele wijken openbloeien. Voor iedereen die grote groenprojecten realiseert is openbaargroen.


Openbaar groen onderhoud

De gemeente- en stadsdiensten hebben er ervaring mee. Evenals een siertuin vraagt openbaar groen de hand van een kenner. Beroepshalve hebben wij als boomkwekers ervaring met allerlei sierbomen en –struiken, met plantencombinaties in de groenaanplanting, met de groeibeheersing en met de wijze van onderhoud. Prop Beplantingswerken is een multifunctioneel bedrijf in de groenvoorziening en cultuurtechniek. Wij bieden een breed dienstenpakket aan (semi)overheden, bedrijven en particulieren.


Met meer dan jaar ervaring in onderhoud in de openbare ruimte kunt u zeker zijn van onze deskundigheid. Om te voorkomen dat de stad door de natuur wordt overgenomen wordt deze beheerd. Het beheer is zowel gericht op de speerpunten schoon, heel en veilig, als op ecologische ontwikkeling waar dat kan.


Als het gaat om onderhoudsmachines voor onder andere golfbanen, sportvelden, openbaar groen , recreatieterreinen, openbare terreinen, particuliere tuinen, parken en openbare ruimte heeft Reesink Turfcare in veel gevallen een pasklare oplossing. Onder openbaar groen vallen de plantsoenen, openbare groenstroken, groenbakken, bermen, parken, maar ook vijvers, sloten en waterpartijen. Onderhoud vindt plaats via een planning.


Het onderhoud bestaat onder andere uit snoeien en straten vegen. Met openbaar groen bedoelen we de gazons, parken en bosschages in uw stad of dorp. In Nederland wordt dit veelal onderhouden door groen aannemers.


Deze groen aannemers zijn gespecialiseerd in het onderhoud en aanleg van onze groen ruimtes. Door ouderdom, het verschralen van de gron onkrui maar ook door bezuinigingen is op veel plaatsen in Midden-Groningen de aanblik van het openbaar groen beneden de maat. Vindt u het leuk om uw straat groen en schoon te houden. Dan kunt u zich aanmelden om een stukje openbaar groen te adopteren. U kunt dit ook samen met uw buren doen.


Hieronder vallen de plantsoenen, openbare groenstroken, groenbakken, bermen, parken, maar ook vijvers, sloten en waterpartijen. Netjes onderhouden openbaar groen geeft een gemeente een verzorgde uitstraling. Het is jouw groene visitekaartje dat door heel veel mensen wordt opgemerkt: bewoners, bezoekers, bedrijven, iedereen kan het zien en kan er iets van vinden.


Om goed voor de dag te blijven komen, is regelmatig onderhoud van openbaar groen essentieel. Houtslepen en overig onderhoud openbaar groen. Boomslepen in openbaar groen (recreatiepark de Uithof, Den Haag). Ook op moeilijk bereikbare plekken in te zetten. Voor informatie over onderhoud aan het openbaar groen , kunt u contact opnemen met de gemeente.


Of als de straten in uw buurt niet zijn geveegd. Ook een melding over het onderhoud of de kwaliteit van het openbaar groen doet u bij de. Iedereen heeft het over de vergroeningsopgave. Maar net zoals de tuin van de buurman vergt openbaar groen onderhoud.


Openbaar groen onderhoud

En dat vraagt aandacht en dat kost geld. MANAGEMENTSAMENVATTING. Het openbaar groen in de gemeente draagt sterk bij aan de identiteit van de gemeente.


Wat is openbaar groen ? In een werkgang maaien, verticuteren en voeren we het gras en restanten af. Bij intensief gebruikte gazons of looppaden kan met de beluchter de waterdoorlatendheid van de bodem hersteld. Wanneer u klachten heeft over het onderhoud of de kwaliteit van het openbaar groen , meldt u dat aan de gemeente. Om de (bedrijfs)tuin, het openbaar groen , het park en de sportvelden het hele jaar mooi en goed te houden, is regelmatig onderhoud van belang. Het is belangrijk voor een optimale groei en bloei van uw bomen, planten, bloemen en grasvelden.


In totaal wordt er ongeveer 1kilometer onderhoud aan hagen uitbesteed. Dit zijn vooral kleinere stukjes haag en de hagen op de begraafplaatsen. Het scheren van de hagen gebeurt tweemaal per jaar, in het voorjaar vanaf juni en in het najaar vanaf september. Bevorder biodiversiteit.


Aanleg en onderhoud van sportvelden. Hierin is ook aandacht besteed aan beschermende dorps- en stadsgezichten. Slecht onderhoud openbaar groen in Gouda (deel 1) De laatste tijd word ik benaderd door verschillende mensen die niet tevreden zijn over het onderhoud van het openbaar groen in Gouda. Het gaat om achterstallig onderhoud of heel erg drastisch onderhoud , waardoor mensen langdurig tegen een bende of een kale vlakte aankijken.


Het goed beheren en onderhouden van het openbaar groen is een grote kostenpost. Het is daarom van belang het beheer en onderhoud zo efficiƫnt mogelijk uit te voeren. Heeft u last van het openbaar groen of het onderhoud ? Bijvoorbeeld als een haag voor problemen in het verkeer zorgt of als er snoeiafval blijft liggen.


Meld dit dat bij de gemeente.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts