woensdag 27 mei 2015

Plezier in je werk

Zo zorgt werkplezier ervoor dat je minder vatbaar bent voor werkdruk. En… werk je met plezier ? Dan ben je productiever, gelukkiger, positiever en je levert betere prestaties. Bijkomend voordeel is dat werkplezier zorgt voor een betere werksfeer. Plezier hebben in je werk loont dus.


Plezier in je werk

Werkplezierig ondersteunt u daarbij. Werk met plezier en bevlogenheid. Geen plezier in je werk kan ervoor zorgen dat je op zoek wil naar een andere baan. Iets wat je als bedrijf wilt voorkomen. Je gaat met veel meer plezier naar je werk als je weet dat je wordt verwelkomd door een groep vrienden, in plaats van een groep mensen waar je niets mee hebt.


Bovendien geeft het je werkdagen veel meer glans – zelfs als je het werk niet leuk vindt. Dus, wil je ook meer plezier in je werk ? Hoe zorg je voor plezier op de werkvloer? Podiumauteur Edwin Boom beschrijft de basisprincipes voor plezier op de werkvloer. Het gezegde ‘een dag niet gelachen is een dag niet geleefd’ geldt niet alleen voor het dagelijks. Toch ben je ’s avonds doodmoe waardoor je uitgeblust op de bank zit en nergens meer zin in hebt.


Plezier in je werk

Je hebt geen plezier meer in je werk. Voordelen van plezier in je werk voor jezelf en je werkgever. Zonder plezier in dat werk , maar met een prima salaris is het echter voor de meeste mensen óók geen pretje.


Enkel werken voor het geld en je totaal niet thuis voelen in je werk en tussen je collega’s breekt je uiteindelijk ook op. Die sfeer en het plezier op het werk zijn dus weldegelijk van belang en ook helemaal niet zo gek om in het. Vandaag is plezier één van de belangrijkste parameters op het werk. Iedereen wil graag plezier in zijn werk hebben. Het bepaalt of jouw bedrijf succesvol is of niet.


Plezier in je werk

Wanneer je weet hoe je medewerkers goesting kan laten krijgen om met meer plezier te werken, genereer je een hogere employer brand (dit is de mate waarin jouw medewerkers de winkel als werkgever promoten). Zo houd je meer energie over en ervaar je als vanzelf meer plezier in je werk. Even niets te doen of een rustige dag? Voel je niet schuldig, maar geniet van de vrijheid. Meer plezier in je werk ? Baal je soms ontzettend van je baan?


Is op zoek gaan naar een nieuwe baan voor jou op dit moment geen optie? Met dit stappenplan krijg jij weer meer plezier in je werk. Motivatie, plezier of voldoening. Hoe we het ook noemen, lekker in je vel zitten op je werk is heel belangrijk. Allereerst voor jou, maar ook voor je werkgever.


Mensen die met plezier naar hun werk gaan zijn productiever, positiever, efficiënter en gelukkiger. Heb jij plezier in je werk ? Je kunt zelfs ziek worden als je werk niet leuk meer is. Lees dus hoe je meer plezier krijgt en houdt in jouw werk. Uitdaging Voor de meeste mensen is werken gewoonte en leuk of interessant. Niet alles hoeft dus ‘leuk’ te zijn.


Elke baan heeft leuke en minder leuke kanten. Als je meer geluk in je werk wilt ervaren is het van belang dat je over voldoende zelfkennis beschikt, dat je weet wie je bent, wat je wilt, wat je kunt, wat je kwaliteiten zijn, hoe je dit vervolgens kan benutten en waar je energie van krijgt in je werk. Dat is je vertrekpunt, de basis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts