woensdag 10 februari 2016

Chronische vermoeidheid

Chronische vermoeidheid test. Er bestaat geen wetenschappelijk onderbouwde test om vast te stellen of je chronische vermoeidheid hebt. Bij CVS kan er geen oorzaak voor. Het kan helpen om dit met een psycholoog te bespreken.


Samen met een psycholoog bekijkt u welke gedachten en reacties u zou kunnen veranderen om beter met uw klachten om te gaan. Bij een patiënt die klachten heeft van chronische vermoeidheid kunnen de volgende ziekten overwogen worden. Sommige ziekten komen veel voor (depressies, aneamie, schildklierafwijkingen, Diabetes Mellitus), sommigen zijn (zeer) zeldzaam (Myasthenia gravis, SLE, polio). Doe hier de chronische vermoeidheid test! Je lijdt immers onder een slopende vermoeidheid die maanden of zelfs jaren kan aanslepen en niet overgaat met rust.


Deze vermoeidheid is bovendien slechts een onderdeel van een soms complex geheel, dat moeilijk te verklaren is. Men spreekt dan over het chronische vermoeidheidssyndroom (CVS). Vermoeidheid bij spierziekten - Duration: 2:19. Spierziekten Nederland 5views.


Kan je lijden aan chronische vermoeidheid ? Langdurige vermoeidheid is een complex probleem. Het is een syndroom waarbij ernstige vermoeidheid het dagelijks functioneren verstoort en samengaat met andere lichamelijke en psychische klachten. Welkom bij de enige medisch specialistische, multidisciplinaire kliniek in Nederland.


Hoe chronische vermoeidheid ontstaat is vaak onduidelijk. Vaak ontstaat CVS na een virusinfectie, zoals griep, ziekte van Pfeiffer of een ongeval maar ook een belangrijke gebeurtenis in je leven als verhuizing, nieuwe baan of overlijden van een dierbare. In van de gevallen houdt de vermoeidheid langer dan 3-maanden aan en wordt ook het functioneren in ernstige mate beperkt. Er komt geen herstel meer door rust, slaap of verzorging. En wordt er verder niets aan gedaan, dan kan chronische vermoeidheid het uithoudingsvermogen, de concentratie en zelfs het geheugen aantasten.


Natuurlijk zijn er ook indirecte gevolgen van een dergelijke aandoening. Zo kan chronische vermoeidheid bijvoorbeeld ook een groot effect hebben op je relatie met vrienden en je familie. Je begint je dag immers niet bepaald positief als je moe wakker wordt. Of als je een paar uur na de lunch eigenlijk het liefst in bed zou stappen. En hoewel vermoeidheid vervelend is, heeft het in de meeste gevallen hele simpele oorzaken.


Ben je zo moe dat het je dagelijks leven belemmert en duurt dat al langer dan een half jaar, dan kan er meer aan de hand zijn. Het chronisch vermoeidheidssyndroom en fibromyalgie hebben meer kenmerken, maar een daarvan is aanhoudende, onverklaarbare vermoeidheid. Hint: iets met energieschuld afbetalen) - Duration: 7:32.


Chronische vermoeidheid

Een diagnose van CVS veronderstelt een belangrijke chronische vermoeidheid , met aanwezigheid van minstens van de nevencriteria, en met uitsluiting door een arts van andere oorzaken van vermoeidheid. Uitgesproken vermoeidheid die langer dan maand aanhoudt. Myalgische encefalomyelitis, of chronisch vermoeidheidssyndroom, is een ziekte met meer vragen dan antwoorden.


Dit is het hoofdcriterium. Het is een systemische en invaliderende aandoening die de patiënt volledig uitput en zijn algehele gezondheid negatief beïnvloedt. Ligt de werking van Zaffranax niet eerder aan de vitaminen B, dan aan het saffraanextract?


Zit er voldoende Saffraan in Zaffranax om een heilzame werking te hebben? Schrijven psychiaters straks bij depressie saffraan voor? Vanuit een holistische visie zijn je lichaam, emoties en gedachten met elkaar verbonden. Met je gedachten heb je invloed op je lichaam en je gedrag.


Het probleem bij chronische vermoeidheid zijn vaak (on)bewuste gedachtes die bij jezelf blijven, begrenzen en ontspannen tot een nare ervaring maken. Deze overtuigingen kunnen verdwijnen als je ze. Maar weinig mensen zullen begrijpen dat je best wel beperkt wordt als je je vaak moe voelt. Als je het hebt ben je er mooi klaar mee.


Mensen met chronische vermoeidheid zijn maandenlang te moe om normaal te kunnen functioneren en zijn urenlang uitgeput na een ‘gewone’ inspanning, zonder dat daarvoor een echte reden kan aangegeven worden. Samen zullen ze een intake afnemen bij de patiënt, waarvoor ruim de tijd wordt genomen om de klacht in al zijn facetten te begrijpen. Soms zal daarbij nog aanvullend onderzoek gedaan worden. Daarna volgen terugkoppelingsgesprekken om te bespreken welke factoren een rol spelen bij de vicieuze cirkel van chronische vermoeidheid.


Bijnieruitputting’, chronische vermoeidheid , burnout, wat je het ook wil noemen… Het ontneemt je vaak zeer veel levenskwaliteit. Je hebt het gevoel dat je je door de dag sleept, uitgeput thuiskomt, waarna je vervolgens terug energie vindt en ’s nachts vaak de slaap niet kan vatten. Bij chronische vermoeidheid dient u rekening te houden met een beginfase van weken en een hoofdfase van maanden. Indien na de hoofdfase nog geen significante verbeteringen ervaren worden, dient u de hoofdfase nog een maand door te zetten. Ik heb in mijn rol als ergotherapeut altijd gewerkt met de doelgroep chronische pijn en vermoeidheid.


Chronische vermoeidheid

In mijn behandeling combineer ik het pragmatische van ergotherapie met het gevoelsmatige van NLP coaching. Platform voor mensen met chronische vermoeidheid die zoeken naar een balans tussen hoe ze hun leven. Medinello behandelt cliënten met langdurige klachten op het gebied van chronische vermoeidheid , fibromyalgie, kanker en chronische pijnklachten.


Dat totaal uitgeputte gevoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts