maandag 8 februari 2016

Wanneer ben je een alleenstaande moeder

En dat heeft gevolgen voor je alleenstaande ouderaftrek. Ik baal er behoorlijk van. Inkomen alleenstaande bijstandsmoeder versus. Wanneer aanvragen alleenstaande oudertoeslag etc? De sociale toeslag zal automatisch worden geweigerd als je je niet in één van de bovengenoemde situaties bevindt.


Soms heb je hulp nodig wanneer je kind van school moet worden opgehaald. Ook wanneer hij een bezoek moet brengen aan de dokter of wanneer jij een paar uurtjes tijd voor jezelf nodig hebt en er iemand op hem moet passen. Ben je een pleegkind en word je jaar?


Als je jaar bent geworden kun je zelf een bijstandsuitkering aanvragen. Ook als je pleegouders nog steeds pleegvergoeding voor je krijgen. Voor recht op een uitkering moet je wel aan de voorwaarden voor bijstand voldoen. Lees meer hierover op U bent 1 of jaar.


Wanneer ben je een alleenstaande moeder

Als je wilt gaan studeren als alleenstaande moeder kan je het maximale aantal uren opvang per maand afnemen (2uren). De website voor studerende moeders is wat concreter met informatie over als je een studie wilt gaan doen. Zij hebben een beter beeld van wat je vergoed krijgt in welke gemeente.


Een alleenstaande of alleengaande is iemand die geen partner heeft, alleen woont en in het eigen dagelijks onderhoud voorziet. Heb ik recht op vergoedingen want ik ben de persoon die mijn zoontje haalt bij de moeder en ook weer brengt bij haar. Werk je als alleenstaande ouder, dan ontvang je een aanvullende Alleenstaande Ouderkorting van € 1. Zit je met je inkomen in de eerste belastingschijf van procent, en werk je , dan levert deze belastingaftrek je toch mooi € 83per jaar op. Als je voor een bepaalde maand recht hebt op de eenoudertoeslag, blijft dat recht bestaan voor de rest van het kwartaal en voor het volgende kwartaal. Het recht op eenoudertoeslag vervalt: als er een partner of een persoon die geen familie is tot en met de derde graad in je gezin komt wonen.


Als je bijvoorbeeld als alleenstaande vader op zoek bent naar iemand en graag een alleenstaande moeder daten wil, dan is er een kans dat je die vindt via HappyPancake. In een korte tijd volwassen worden… Dat is meestal het eerste wat mensen tegen je zeggen wanneer je jong en alleenstaande moeder bent. Voor mij geldt dit zeker ook, ik ben in een korte tijd snel volwassen geworden.


Ieder moeder moet zien te dealen met haar eigen uitdagingen en onzekerheden. Als alleenstaande moeder krijg je naast de standaard strubbelingen van het moederschap nog een hele rits andere uitdagingen op je bordje. Of is de verwekker van je kind om een andere reden niet in beeld? Deze onderwerpen mogen niet ontbreken wanneer je als alleenstaande moeder een testament gaat maken.


Bij jouw overlijden heeft niemand het ouderlijk gezag. Soms toch een AOW-pensioen voor een alleenstaande. Woont u met iemand anders in huis? Voor iedere ouder is een sociaal netwerk een pre. Voor een alleenstaande moeder of vader is het bijna onontbeerlijk.


Het is prettig om ervaringen, twijfels, problemen te kunnen bespreken met een ander. Zeker wanneer je gewend bent dit met je partner te doen en deze nu is weggevallen. Het is een verhaal over een jonge universiteitsstudent, die zoals vele anderen gefocust was op het ongedwongen en speelse heden, het ‘hier en nu’. Waar je nog alles van het leven verwacht… behalve het moederschap.


Heb je een bijstandsuitkering? Dan ben je in bepaalde gevallen niet verplicht om op een baan te solliciteren. Dit heet vrijstelling of ontheffing van de sollicitatieplicht.


Redenen voor vrijstelling. Als moeder met een partner ben je soms al uitgeput. In je eentje kan het wel eens extra lastig zijn.


Daarom handige tips voor de stoere mama’s die het allemaal alleen regelen: Vergeet jezelf niet! Zorg goed voor jezelf: eet gezon beweeg en onderneem leuke dingen. Een kinderwens kan heel sterk zijn, maar in je eentje een kind krijgen is wat anders dan binnen een relatie. Zelfs na een scheiding, is er dan meestal nog een ouder op wie je kunt terugvallen of mee kunt overleggen over de opvoeding van je kind.


Als bewust alleenstaande moeder kun je je niet even terugtrekken als je ziek bent. Na bijna een maand van onrust haal ik nu weer opgelucht adem. Eline is een alleenstaande moeder die vorig jaar na een relatie van jaar is gescheiden. Ze heeft een eigen bedrijfje als tekstschrijver en redacteur. De twee jongste kinderen, Jens (16) en Bob (15), wonen bij haar.


Wanneer ben je een alleenstaande moeder

Dan val je in een lagere bijstandsnorm. Je krijgt daarnaast wel extra kindgebonden budget. Deel je de woonkosten met huisgenoten van jaar of ouder? Dan krijg je een lagere uitkering.


Moet je voor langere tijd rondkomen van een laag inkomen? En is er geen uitzicht op verbetering? In realiteit valt er met een bank wel te discussiëren over het maximale leenbedrag, maar bovenstaande cijfers kan je gebruiken om in eerste instantie een idee te krijgen van de mogelijkheden.


Wanneer ben je een alleenstaande moeder

Wil je zelf narekenen hoeveel je als alleenstaande ongeveer kan besteden aan een lening? Dan kan dat op volgende pagina van hoeveelkostmijnhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts