donderdag 25 februari 2016

Hsp niet kunnen ontspannen

Als HSP kun je signalen uit je omgeving sneller oppikken, deze kunnen als je je hoogsensitiviteit nog niet goed beheerst sneller door elkaar heen lopen. Hierdoor kun je je laten afleiden en overspoeld raken. Misschien heb je vaak last van. Veel HSP beheersen hun hooggevoeligheid niet. Als je je hooggevoeligheid nog niet optimaal beheerst, kan dit energie vreten.


Hsp niet kunnen ontspannen

Ontspannen leven met deze tips. Als je alsmaar bezig bent en te weinig tijd neemt voor ontspanning, komt je gevoelige zenuwstelsel niet tot rust. Met deze handige tips kun je leren om een gezonder, ontspannen leven te leiden. Niet kunnen ontspannen is vanaf nu verleden tijd.


Zelfs als je hoofd nu nog vol zit met zorgen, werkstress en verplichtingen. Leer de knop om te zetten. Er zijn duidelijke grenzen nodig om te kunnen ontspannen. Er zijn talloze manieren om te ontspannen , om je brein even rust te gunnen van alle hectiek van de dag. Het is dit zelfde denken dat voortdurend twijfelt en angst oproept.


Hsp niet kunnen ontspannen

Doe je dit niet dan zal je als HSP -er extra snel een ”overspannen” zenuwstelsel ervaren en dat kan leiden tot chronische stress. Een welzijnsmassage is erop gericht uw lichaam en geest écht te laten ontspannen. Ook indien u niet zo goed in uw fel zit kan een welzijnsmassage zeer wenselijk zijn. Dit kan zorgen voor verlichting van uw stress en het verbeteren van uw slaappatroon. Bovendien zorgt het voor een rustige en diepere ademhaling.


Een HSP -er is geen bijzonder mens, maar een gewoon mens die zijn natuurlijkheid nog behouden heeft, in een knotsgekke wereld waarin velen die gevoeligheid niet of niet meer hebben. Ik denk dat je je eigen natuurlijke gevoeligheid vooral als een last ervaart, als je denkt dat jij niet normaal bent en anderen wel :-). Steek energie in jezelf en niet overbodig in (negatieve) andere zaken of personen. Je moet jezelf dus niet wegcijferen om een ander te pleasen.


Accepteer jezelf zoals je bent en vergelijk je niet met anderen. Probeer balans te vinden tussen rust en activiteit. Yoga en meditatie kunnen je helpen om tot jezelf te komen. Als ze bovendien met een narcist te maken hebben die hen heel veel stress bezorg blijft de hoogsensitieve persoon te lang in de stresssituatie hangen.


Lees ook: Natuur en HSP , waarom de natuur een weldaad is voor HSP en hoogsensitieve personen. Iedereen die niet geaard is, is niet stabiel en de gedachten dwalen makkelijk af en het lijkt alsof je niet echt aanwezig bent. Stress is een gevolg van het ervaren van spanning of druk.


Stress, spanningen en de snelheid van de veranderingen in ons bestaan geven ons niet meer de kans om te kunnen ontspannen omdat we te gejaagd zijn doordat we niet geaard zijn. Het is een lichamelijke reactie die ons lichaam klaar stoomt in een staat van paraatheid. Stress kan voortkomen uit allerlei levensgebieden: werk, hobby’s, gezin, vrienden,…. Het hoeft dus niet noodzakelijk over w. HSP CD en MPmet ontspann. Ook al is deze 1 natuurlijk.


Waarom mensen met AD ADHD en HSP zo goed blijken te reageren op LTOzit hem in de combinatie van essentiële ingrediënten die elkaars werking, mits in de juiste hoeveelheid toegevoeg versterken. In deze video leg ik je uit waarom ontspannen in tijden van stress vaak niet lukt, ook al wil je het heel graag. Sinds mijn gevoelige slimme zoon op zijn nieuwe school zit, lijkt het wel alsof hij niet meer zenuwachtig is☺Als moeder kan ik je vertellen dat ik dit natuurlijk een zeer prettig bijverschijnsel vind van zijn nieuwe leeromgeving en de juf zeer waardeer die er kennelijk in is geslaagd zijn gevoel van veiligheid te borgen en hem te ondersteunen in zijn behoeften. Stel jij jezelf die vraag. Wil je leren hoe je toch.


Hsp niet kunnen ontspannen

Dit aantal is waarschijnlijk onder HSP ’ers nog een stuk hoger. Door de combinatie van hoge werkdruk, belasting van het privéleven en persoonlijke eigenschappen kunnen er stressklachten ontstaan. Veel mensen denken dat een burn-out iets is voor zwakke mensen. Dat is absoluut niet het geval. Onze begeleiding is to the point, vanuit de persoon zelf, oplossingsgericht en met een vleugje humor.


Hier lees je dingen die je in meer of mindere mate zult herkennen als je hoogsensitief bent. Als je het lastig vindt om je uit te spreken raad ik je aan dit al dan niet met hulp van begeleiding te gaan leren. Dat kost onnodig veel energie en maakt je gespannen. Je hebt er de rest van je - ontspannen - leven profijt van! Waar ligt de verantwoordelijkheid?


Onderschat niet dat de neiging tot blijven overleven bij jou als hoogsensitief persoon erg sterk kan zijn. Dit online programma helpt jou om uit dat patroon te komen. Dit kunnen positieve en negatieve prikkels zijn in de vorm van emoties, voeding, muziek, beweging enzovoort.


Alles wat via de zintuigen bij ons binnenkomt. Niet makkelijk bij je gevoel kunnen komen, snel in je hoofd zitten, Je grenzen niet goed kennen en bewaken. Sommige HSP -ers krijgen hoofdpijn of worden misselijk wanneer ze voelen dat iemand in hun fysieke nabijheid of op afstand verdrietig is. Hetzelfde kan gelden met betrekking tot je eigen emoties. Als je ontspannen aan de uiteindelijke ‘daad’ begint kun je er als man ook langer over doen.


En uiteindelijk kunnen zo ook ontspannen tijdens het vrijen. Ook mannen kunnen leren ontspannen in de sex en ook leren het orgasme ut te stellen, als ze maar ontspannen. Als HSP ben je geneigd tot helpen, toegeven, toestaan en jezelf opofferen. Daarvoor hoef je niet persé tantra te doen zoals veel mensen tegenwoordig doen.


Bewaak ze zelf want anderen hebben het vaak niet door dat ze je overvragen of voelen zich hier niet verantwoordelijk voor. Voordat je er erg in hebt zijn je grenzen weer overschreden. En als je structureel over je grenzen gaat kan het zelfs leiden tot een burn-out.


Onze zoon (4) is ontzettend ondernemend en impulsief en gaat door met bv buiten spelen tot hij werkelijk al zijn grenzen van vermoeidheid ver te buiten is. Bekijk het bord hsp van sandra_palmans, dat wordt gevolgd door 2mensen op Pinterest. Zelf zou ik mijn kind niet hooggevoelig noemen, maar krijg steeds meer het idee dat ik de oplossingen wel bij hem vind passen. In onze praktijk bieden wij coaching en training bij HSP , dit doen wij vanuit een christelijke levensvisie. Zij liggen op de loer en staan vaak AAN.


Daarom is het extra belangrijk iets te zoeken wat echt bij jou past, waardoor je wel ontspant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts