vrijdag 12 februari 2016

Hoe werkt een speeddate

Ook ontvang je van ons een persoonlijke matchkaart met hierop je voornaam en tafelnummer. Na een korte uitleg over ‘ hoe werkt speeddaten’, kan het event beginnen. Na ieder gesprekje schuiven de heren een tafeltje op, de dames blijven zitten. Speeddating is een moderne vorm van dating. In een ruime zaal worden (sta)tafels geplaatst waar het speeddaten plaatsvindt.


Hoe werkt een speeddate

De vrouwen blijven bij hun tafel en de mannen rouleren iedere keer als de bel luidt. Van zodra je ongeveer de helft van de deelnemers ontmoet hebt, gaan we even pauzeren. Een pauze gebeurt vooral bij grotere groepen.


Je hebt vast dorst gekregen van al dat praten en met al dat doorschuiven kan de bediening helaas geen bestellingen komen opnemen tijdens de speeddate zelf. Dus trekken we weer naar de bar of komt een ober langs. Hoe werkt een speeddate ? Hier zul je de antwoorden vinden op deze twee vragen en hopelijk zul je wat meer te weten komen over speeddaten in het algemeen. Wat natuurlijk ook een voordeel is dat je meteen ziet hoe de ander eruit ziet. Vergelijk dit met online daten, waarbij het nog maar de vraag is hoe iemand er in het echt uitziet.


Zo is het altijd beter om zoveel mogelijk naar je gesprekspartner te luisteren. En zo werkt het ook in een speeddate. Mensen vinden het leuk om over zichzelf te praten. Tijdens een speeddate vindt er een aantal korte gesprekken na elkaar plaats.


Het zijn steeds gesprekken van maximaal tien minuten. Als je eenmaal de bevestiging van ons hebt gekregen dat een speeddate avond doorgaat word je verwacht op een door ons geboekte locatie in of rondom Leiden. Wij adviseren je om ongeveer een kwartier voor aanvang aanwezig te zijn. Het is vaak toch spannend en zo kan je alvast even relaxen en wennen. Binnen uur na de speeddate ontvang je van ons een e-mail met de voornaam en het e-mailadres van de singles bij wie je ‘ja’ hebt ingevul als zij jou ook een ‘ja’ hebben gegeven.


Alleen bij een wederzijdse ‘ja’ ontvangen jullie elkaars gegevens. Vervolgens kunnen jij en je date(s) zelf bepalen hoe het contact verder verloopt. Waarom speeddaten niet werkt ? Veel opties hebben, verlamt je brein Op een gemiddeld speeddate -avondje ontmoet je tientallen potentiële partners. Ik heb binnenkort een speeddate voor een zeer interessante functie. Over de telefoon begreep ik dat men mijn brief en CV erg goed vonden.


Nu zou ik worden uitgenodigd voor een speeddate van minuten waar het niet over de inhoud gaat maar om te kijken of er een klik is. Ik ben op zoek gegaan naar wat de reden is dat bedrijven speeddates houden wat hoe jij jezelf er het beste op voor kunt bereiden. Bedrijven krijgen per vacature vaak wel een paar honderd reacties van kandidaten.


Een speeddate is een aanvulling op de traditionele manier. Het doel van een speeddate is om nieuwe mensen te leren kennen. De deelnemers kunnen vanuit een verschillende behoefte besluiten om te gaan speeddaten. Veel mensen zijn op zoek naar een nieuwe partner en hopen op deze manier iemand te ontmoeten om een relatie mee op te bouwen.


Anderen zijn op zoek naar nieuwe vrienden of gewoon een leuke date. In een of meerdere gespreksronden - die in duur variëren van vijf tot vijftien minuten - probeert een werkgever op een informele manier jou beter te leren kennen en te achterhalen of er een ‘klik’ is. Na deze speeddates rollen er meestal een paar kandidaten uit die worden uitgenodigd voor een tweede, verdiepend gesprek.


Hoe werkt een speeddate

U schrijft zich in op een online matchmaking platform dat in het kader van het event ter beschikking wordt gesteld. Ik denk dat het helpt als je van nature een goede versierder of sociaal handig bent – en dan heb je speeddaten überhaupt niet nodig. Mensen met goede sociale vaardigheden die snel indruk kunnen maken door in korte tijd een grappig, origineel, gesprek te beginnen zullen er vergeleken bij de.


Notities en ezelsbruggetjes. Je gaat heel wat singles ontmoeten op een heel korte tijd. Een van de belangrijkste speeddating tips die we je kunnen meegeven, is om zeker goed notities te nemen op het blaadje dat je daarvoor ontvangt. Alleen zo ben je namelijk nadien zeker dat je de juiste namen.


De laatste jaren is deze manier van dating voor sommige singles succesvol geweest. Is het speeddaten dus ook wat voor jou? Lees hier wat het is, hoe het werkt , en hoe je ermee kunt beginnen. Time Match stelt per speeddate maximaal plekken ter beschikking voor mannen en plekken voor vrouwen. Indien er minder dan plekken voor een speeddate worden gereserveerd wordt een speeddate altijd geannuleerd.


Het peilmoment waarop wordt gemeten hoeveel reserveringen er zijn ligt uur voor aanvang van de speeddate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts