woensdag 22 juni 2016

Brievenbus verplicht

Brievenbus verplicht

Heb je wel een brievenbus , en wil je dat postbezorgers hier ook post in doen, en ben je wel verplicht om de brievenbus zo te plaatsen dat een postbeamte niet te veel moeite moet doen om de post in je brievenbus te moeten deponeren. Dat betekent natuurlijk niet per definitie dat de postbode standaard met een centimeter op pad gaat om te checken of jouw brievenbus toevallig op meter hangt. Niet verplicht , maar zeker aan te raden: zet op uw brievenbus de namen van alle bewoners. Busnummer Indien aan één huisnummer meerdere busnummers toegekend zijn, moeten de busnummers duidelijk zichtbaar en leesbaar worden vermeld op of nabij de overeenkomstige brievenbussen.


De brievengleuf of klep dient horizontaal in een verticaal vlak of in het bovenvlak van de brievenbus te zijn aangebracht en dient zich bij voorkeur te bevinden meter boven het niveau, waarop de brievenbus wordt bedien maar in geen geval lager dan meter dan wel hoger dan meter. Dat mag zowel verticaal als horizontaal zijn. Zo kan de postbode altijd goed bij de brievenbus , of in dit geval de pakketbrievenbus.


Zo is de brievenbus goed toegankelijk voor de postbezorger en kan je post zo snel mogelijk worden bezorgd. Dat is geen probleem, zolang de afstand tot de openbare weg niet meer dan tien meter bedraagt. De brievenbus Om te zorgen dat uw post in goede staat en op tijd aankomt zijn er een hoop zaken waar u rekening mee kunt houden met betrekking tot de keuze en de plaatsing van een brievenbus. Sterker nog, er zijn wettelijke regelingen op dit gebie omdat anders de levering van uw post niet meer kan worden gegarandeerd.


Brievenbus verplicht

Het gebruik hiervan is niet verplicht , men mag zelf een brievenbus maken of kopen, mits deze aan de voorschriften voldoet. De aanbevolen kleur is groen, waarmee men vermijdt dat buitenlanders een particuliere brievenbus voor een openbare aanzien. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Wonen. Kijk vrijblijvend rond op onze site of bezoek onze showroom!


Als uw huis wat verder van de openbare weg is gebouwd en de postbode meer dan meter moet lopen om de post in uw deurbrievenbus te werpen, dan bent u volgens PostNL richtlijnen verplicht om een vrijstaande brievenbus zo dicht mogelijk bij de straat te plaatsen. Brievenbus - verplicht of niet? Een zéér simpele vraag maar helaas kan ik geen antwoord vinden. TNT post dreigt nu mijn post niet meer te bezorgen tenzij ik een buiten brievenbus plaats omdat de afstand meer dan meter is.


Brievenbus verplicht

Daarom moet uw brievenbus zo dicht mogelijk bij de openbare weg staan waar auto’s kunnen rijden. Ook moet uw brievenbus vanaf de weg zonder belemmering bereikbaar zijn. PostNL is niet verplicht om post in uw brievenbus in een doodlopende straat te bezorgen.


Zijn wij verplicht van op onze brievenbus onze namen te zetten? Tip: Zorg dat de klep van je brievenbus geen scherpe kanten heeft en niet met een veer dichtklapt. Denk aan de vingers van je postbode. Een brievenbus is méér dan een functionele woonaccessoire. Het is het visitekaartje van je huis, waarin je dagelijks je post en eventueel reclamedrukwerk ontvangt.


De stijl en vorm van de brievenbus zegt wat over je persoonlijke smaak. Worden niet nat bij regenweer. Goed afgewerkt en een degelijk slot waardoor de pakketten of brieven afgesloten zijn. Heb de brievenbus geplaatst zonder de optionele montage steun. Dit zou de montage misschien nog makkelijker gemaakt hebben.


Kortom prima brievenbus voor een eerlijke prijs. Bij Praxis kun je nu een look-a-like brievenbus kopen voor een hele leuke prijs. Indien je nog op zoek bent naar andere deurbenodigdheden, ben je bij Praxis aan het juiste adres. Steeds vaker wordt voor een brievenbus gekozen die past bij het tuindesign.


Als je denkt dat de e-mail de post gaat vervangen en daardoor de brievenbus gaat uitsterven, dan heb je het mis! Ieder Nederlands huishouden is ten alle tijden verplicht om een brievenbus te hebben. Vrijstaande brievenbus op paal. Een vrijstaande brievenbus op een verhoging zoals een paal is ideaal als je een grote tuin of een groot erf hebt. Echter ook als je een oprit hebt of een mooie voortuin, ziet een dergelijke ruime bus er prima uit.


Net als bij een gevelbrievenbus zie je vanuit huis of er post bezorgd is. Als de afstand tussen de openbare weg naar de brievenbus meer dan meter bedraagt is het zelfs verplicht om een brievenbus op kortere afstand te plaatsen. Omdat er op kortere afstanden vaak geen muur staat om een wandbrievenbus tegen te bevestigen kiest men vaak voor een staande brievenbus.


De post kan dus nu niet bezorgd worden. In de voordeur is geen brievenbus. Eenvoudig en snel: alle concrete informatie over CM-kantoren, CM-brievenbussen, zitdagen dienst Maatschappelijk Werk en zoveel meer.


Berichtenbox De Berichtenbox is uw persoonlijke digitale brievenbus voor post van de overheid. Wettelijk verplicht om hulp te bieden wanneer iemand in levensgevaar verkeert Wanneer u het nalaat om iemand die in levensgevaar verkeert te helpen, kunt u daarvoor gestraft worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts