woensdag 1 juni 2016

Verlegen worden van iemand

Verlegen worden van iemand

Op zo’n moment beroof je iemand van een prachtig moment. Hij wil gehoord worden en aan jou zien dat je zijn laatste vakantie net zo spannen leuk of stom vond als hijzelf. Dan weet hij namelijk dat je met hem meeleeft en dat jullie iets gemeen hebben samen. We hebben er allemaal weleens last van : verlegenheid.


Hoe je het ook wendt of keert, het kan ontzettend vervelend zijn. In dit artikel zal ik concrete tips bespreken die jou gaan helpen om minder verlegen te worden in sociale interactie met anderen. Sommige mensen zijn van jongs af aan verlegen , anderen worden dat op latere leeftijd.


Vaak ontstaat verlegenheid in de puberteit, bijvoorbeeld door pesten. Ook door nare ervaringen, zoals werkloosheid of een scheiding. Door deze natuurlijke geloofwaardigheid zouden verlegen mensen zeer geschikt zijn om leiders te worden of grote menigten toe te spreken.


Het enige wat hen hiervan weerhoudt, is hun eigen angst om dit te doen. Iemand die verlegen is, heeft al veel hindernissen overwonnen Mahatma Ghandi was van nature een verlegen persoon. Deze mensen zijn zo onzeker over het resultaat van hun handelingen en hun ondernemingen dat ze alles altijd eerst met heel veel zorg volledig plannen.


Maak gebruik van je soft skills bij je manier van communiceren wanneer je directe vragen stelt. Drie verlegen goochelaars worden door niemand gezien. Wie zit er achter dat theekopje dat door de lucht. Weten of een verlegen jongen je leuk vindt. Het kan erg moeilijk zijn te zien wat ze denken of voelen.


Verlegen jongens laten erg weinig merken. Over het algemeen hebben ze een aparte gebruiksaanwijzing, vooral omdat ze zelf de regels niet. Snel rood worden en blozen: oorzaken, oplossingen en tips Rood worden of blozen is een reactie van het lichaam op een bepaalde emotie en kan erg onaangenaam zijn voor de betrokken persoon. Blozen of blushing is een vaak voorkomend verschijnsel bij onzekere, verlegen mensen of mensen die plots in de belangstelling komen te staan. Iemand die een bepaald standpunt naar voren brengt, maar dit onvoldoende weet te onderbouwen in een gesprek, wordt in verlegenheid gebracht.


Veel mensen zijn wel eens verlegen , bijvoorbeeld als ze een grote groep moeten toespreken. Het kan wel al in het temperament van iemand zitten, wat wel aangeboren is. Het temperament kan dus bepalen of iemand meer aanleg heeft om verlegen te worden of. Iemand beschreef het als volgt: ‘In groepen voel ik snel aan of er onderhuids een sfeer van onveiligheid is. Er worden grapjes gemaakt over elkaar maar vooral ten koste van elkaar.


Er is soms een bepaalde manier van opmerkingen maken en je voelt als het ware dat deze of gene daar het mikpunt van kan worden. Mensen die zo verlegen zijn ze nooit hun mond opendoen. Je nauwelijks durven aan te kijken.


Een verlegen iemand kan zich niet durven te uiten en doen wat hij als ‘goed’ acht. Ook kan verlegenheid leiden tot negatieve. In een dergelijk geval is het van groot belang hier goed mee om te gaan, en de verlegenheid te waarderen.


In de vroege fase van daten is het belangrijk dat je nog niet te veel emotioneel investeert in die andere. Iemand kan ook in verlegenheid gebracht worden. Als je dit doet toon je te veel interesse. Zodra je eenmaal iemand hebt ontmoet die voor vlinders in je buik zorgt, wil je niets liever dan met die persoon zijn.


Word bewust van welke signalen je uitzend aan je omgeving. Iedereen die verliefd is stottert, bloost of komt niet meer uit zijn woorden. Dat zijn typische kenmerken van verliefdheid!


Sociale intelligentie is begrijpen of iemand anders iets leuk vindt of niet. Wanneer je voor een vreemd persoon staat, weet je niet hoe die persoon in elkaar zit. Maar je kan op basis van wat je ziet of weet wel aannames doen.


En als je iets zegt kun je aan het gezicht van iemand zien hoe het aankomt. En daar weer verder op reageren. De angst om uitgelachen, verneder bekritiseerd of afgewezen te worden zorgt ervoor dat sociale situaties een uitdaging worden.


Verlegen worden van iemand

Toch heb je als verlegen persoon de behoefte om juist wel sociale contacten te hebben. Cruciaal bij verlegenheid is een bepaalde soort onzekerheid en angst om in groep opgemerkt te worden. Je hebt angst om uitgelachen te worden of schrik dat je belachelijk wordt gemaakt. Het liefst kruipen ze terug in hun eigen hoekje. Het lidmaatschap van de VVM kan ook een goede aanvulling zijn op professionele hulp.


Neem een stap per keer, and bouw aan je zelfvertrouwen. Populaire mensen zijn sociaal. Luister meer dan dat je praat. Mensen willen met anderen zijn die hen complimentjes geeft in plaats van iemand die blijft kletsen.


Dit uit zich meestal door een sterk gevoel van genegenheid. Ze vinden iemand heel erg aardig en willen graag bij hem of haar in de buurt zijn. Ze worden dan ook blij als ze met hun verliefde kunnen spelen en verdrietig als die weg is. Of dat je misschien zelfs voortdurend bang bent om te mislukken of afgewezen te worden.


Die angst lijkt diep in je wezen te zitten, wanneer je verlegen bent. Maar hier komt de moraal van dit verhaal: je bent niet verlegen. Je gedraagt je verlegen.


Ik weet dat dit statement verontwaardiging kan oproepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts