maandag 6 juni 2016

Toetsing van het re integratieverslag

Eerste voorwaarde voor de toetsing is dat het re - integratieverslag alle vereiste onderdelen bevat en de handtekeningen van werkgever en werknemer aanwezig zijn1. De procesbegeleider van UWV controleert dit. Als het re - integratieverslag niet compleet blijkt, vraagt hij de werkgever de ontbrekende informatie na te zenden. Resultaten naar bedrijfsomvang en bedrijfstak Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft in het kader van de beleidsvorming rond de loondoorbetaling bij ziekte aan UWV gevraagd meer informatie te geven over de opgelegde verlengingen van de loondoorbetalingsverplichting.


Effect van een geïntensiveerde toetsing van het Reintegratieverslag op oordeelsvorming arbeidsdeskundigen en op akkoordverklaring werknemer Dr S. Effecten van intensieve toetsing van het re‐integratieverslag : resultaten van een experiment. Zorg dat het re - integratieverslag compleet is, want wij beoordelen hierop. Ontbreekt er iets of is het niet voldoende uitgewerkt? Onderdelen van het re - integratieverslag.


Uiterlijk in de 93e week dat uw werknemer ziek is, vraagt hij een WIA-uitkering aan. Wet Verbetering Poortwachter: toetsing re -integratie inspanningen. Voorafgaand aan de beoordeling voor het toekennen van WIA zal het UWV de re -integratie inspanningen van de werkgever en werknemer toetsen. Dit wordt de RIV toets genoemd. Zo niet, dan kan dat leiden tot sancties.


Re - integratieverslag. Dat formulier vullen jij en je werknemer samen in. In deze eindevaluatie beschrijf je de stand van de re -integratie op het moment dat je werknemer een WIA-uitkering aanvraagt. Bij die re -integratieverslagen toetst het Wia-team overigens ook de inspanningen voor de re -integratie eerste spoor.


Om te stimuleren dat het medisch advies van de bedrijfsarts en het medisch oordeel van de verzekeringsarts gebaseerd zijn op gelijke uitgangspunten investeert het kabinet tien miljoen euro in een kwaliteitsverbetering. Op basis van dit advies richten werkgever en werknemer het re -integratietraject in. Ook toetsing re - integratieverslag vangnetters. Het wetsvoorstel Wet wijziging verrekening inkomsten met ziekengeld is onlangs aangenomen door de Eerste Kamer.


In deze wet is geregeld dat een werkgever ook een loonsanctie kan krijgen als hij niet aan zijn re -integratieverplichtingen voldoet bij Ziektewet-gerechtigden. Het re -integratiedossier vormt de basis van het re - integratieverslag. In het re - integratieverslag staat alle informatie die met de re -integratie van de werknemer te maken heeft zoals de probleemanalyse van de bedrijfsarts met eventuele bijstellingen, Plan van Aanpak met eventuele aanpassingen, eerstejaarsevaluatie, actueel oordeel, eindevaluatie en het re. De invalshoek is het re - integratieverslag (RIV), de toetsing daarvan en de oplegging van sancties door UWV. De tweede deelstudie richt zich op re -integratie van zieke werknemers zonder werk-gever, de zogenoemde vangnetpopulatie, met de procesverbetering bij UWV als invalshoek.


Na de aanvraag van een uitkering op grond van de Wet WIA door de werknemer, toetst UWV of het re - integratieverslag compleet is (administratieve toetsing ). Vanaf hoofdstuk wordt verder ingegaan op de toetsing van het re-integratieverslag (RIV) door UWV. Zo ja, dan volgt daarna een inhoudelijke toetsing van de re -integratie-inspanningen. Aanvaarding van het re -integratieplan.


Is hij akkoor dan tekent hij voor akkoord. Het medisch advies van de bedrijfsarts wordt leidend bij de toetsing van het re-integratieverslag. Voor werkgevers moet helderder worden waar zij op beoordeeld worden. Er komt ruimte voor experimenten in het tweede spoor die kunnen leiden tot. De werknemer heeft het re - integratieverslag nodig voor de WIA-aanvraag.


Het re - integratieverslag bevat alle informatie die met de re -integratie van de werknemer te maken hebben. Wanneer het verslag compleet is, volgt daarna een inhoudelijke toetsing van de re -integratie inspanningen. Toetsing van de loonsanctie. Dit verslag dient de motivatie van deze beslissing te bevatten.


De toetsing begint altijd met een beoordeling van het bereikte resultaat. De werkgever houdt het verslag ter beschikking van de met. Bij toewijzing wordt de loonsanctie na nog eens zes weken opgeheven. Het UWV beslist binnen drie weken op dat verzoek.


Bij de toetsing van het re-integratieverslag beoordeelt het UWV of de werkgever en de werknemer in redelijkheid hebben kunnen komen tot de re -integratie-inspanningen, die zijn verricht (artikel WIA). Verdiepen van kennis over toetsing UWV bij re - integratieverslag. Dit vormt de basis van het re - integratieverslag dat aan het einde van het re -integratietraject moet worden opgemaakt en dat dient om te beoordelen of werkgever en werknemer wel voldoende hebben gedaan.


Eerst wordt er gekeken naar wetgeving en richtlijnen en dan pas op dossierinhoud.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts