vrijdag 10 juni 2016

Overbevolking gevangenissen belgie

De arresthuizen zijn de gevangenissen voor personen die nog niet veroordeeld zijn en in voorlopige hechtenis zitten. Strafhuizen zijn de gevangenissen voor de veroordeelden. Maar in de praktijk verblijven in de meeste gevangenissen zowel veroordeelden als personen in voorlopige hechtenis, en dat door de overbevolking. Dat blijkt dinsdag uit het jaarverslag van het directoraat. In maart van dit jaar zaten er 10.


Overbevolking gevangenissen belgie

Daarmee is de overbevolking in de cellen in België een van de grootste van Europa. Om de overbevolking (en de verouderde infrastructuur) op te lossen worden er een aantal gevangenissen vernieuwd of bijgebouwd. De Brusselse rechtbank van eerste aanleg heeft de Belgische staat veroordeeld wegens de overbevolking in de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis.


Indien de staat deze situatie niet binnen de zes maanden herziet, dreigen dwangsommen, zo meldt Avocats. Het vonnis dateert van januari. Gevangenissen België riskeert dwangsom voor overbevolking in gevangenissen Vorst en Sint-Gillis Gevangenis van Sint-Gillis. Met dwangsommen als de toestand niet gauw verbetert.


De rechtbank geeft minister van. In Vorst en Sint-Gillis zitten samen 9gedetineerden vast, terwijl er maar plaats voorzien is voor 7gevangenen. Hoe komt het dat we steeds meer gevangenissen bijbouwen of uitbreiden, maar dat de overbevolking blijft aanhouden?


En dus beslist de regering nogmaals om gevangenissen bij te bouwen en uit te breiden. De Belgische staat is opnieuw veroordeeld wegens de overbevolking in de gevangenissen , ditmaal door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg. Als de staat de situatie in de gevangenissen van Vorst en Sint-Gillis niet aanpakt binnen de zes maanden, dreigen er dwangsommen. Magistraten geven hierdoor hogere straffen om zekerheid te hebben dat ze worden uitgevoerd. Belgische gevangenissen kampen al jaren met overbevolking , veroudering en te weinig personeel.


Door de langere straffen en het stijging van voorhechtenissen van illegalen en buitenlanders wordt het effect van overbevolking versterkt. De enige oplossing is een bevolkingspolitiek op wereldschaal. Op deze site vindt u per taal en zoveel mogelijk per land artikelen, films en beelden uit de hele wereld over wat overbevolking is en nog meer redenen waarom bevolkingspolitiek belangrijk is. Helaas rust er op het bespreken van overbevolking en op bevolkingspolitiek vaak een taboe. Het betreft een problematiek die meerdere gevolgen heeft.


In eerste instantie is overbevolking een kwantitatief probleem. Hoe dan ook is er een tekort aan beschikbare cellen en gevangenisgebouwen. Overbevolking is geen eenvoudig fenomeen.


Met dit plan wil de regering de overbevolking in de gevangenissen terugdringen en de infrastructuur vernieuwen. De aanhoudende overbevolking en de slechte materiële omstandigheden in vele gevangenissen zijn zeer problematisch en leiden tot schendingen van mensenrechten, meer bepaald van het verbod op een wrede en bestraffing. In werkelijkheid zitten er op dit moment rond de 7. De Juristenkrant (deurne) 3(december): 1–2. Terugdringen overbevolking gevangenissen en aangepaste opvang en zorg voor geïnterneerden.


Masterplan gevangenissen en internering. Toch is er één keer in de zoveel tijd iemand die opstaat en ons laat nadenken over de gevolgen van overbevolking. Hij publiceerde zijn bevindingen in An Essay on the Principle of Population.


Overbevolking gevangenissen belgie

Dat stelt de Raad van Europa in het jaarlijks rapport over de strafinrichtingen. Er is capaciteit voor 9. In Europese landen is sprake van overbevolking in de gevangenissen. In Italië is het probleem het meest acuut: daar zitten voor elke 1plaatsen 1mensen in de cel. De vakbonden staken “wegens het gebrekkig aanwervingsbeleid van Justitieminister Geens, de chronische onderbezetting bij het personeel, de overbevolking in de gevangenissen en het mislopen van bevorderingen en mutaties. Zo staat het alvast te lezen op de website van de socialistische vakbond ACOD.


De overbevolking in onze gevangenissen heeft een ‘dieptepunt’ bereikt. De gevangenissen in België zitten overvol. Dat staat te lezen in een rapport van de Raad van Europa.


Enkel in Italië, Hongarije en Cyprus is het probleem nog groter. De minister van Justitie heeft een opmerkelijke maatregel ingevoerd. De overheid moet voldoende middelen inzetten om het probleem van overbevolking snel en effectief aan te pakken, en humane leefomstandigheden te waarborgen in de gevangenissen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts