woensdag 28 juni 2017

Drs p gedichten

Drs p gedichten

Dit zijn de vijf beste nummers van de gisteren overleden ‘plezierdichter’ en zanger Drs. P, volgens kleinkunstredacteur Henk van Gelder. Honderden liedjes schreef hij, duizenden gedichten en.


P (H.H.Polzer) heeft een Nederlandse moeder en en Zwitserse vader, hieraan dankt hij zijn Zwitserse nationaliteit. Toen hij drie was kwam hij, na de scheiding van zijn ouders, met zijn moeder mee naar Nederland. Uit Troika hier, troika daar, een bloemlezing uit liedteksten, gedichten en proza van Drs.


De beste gedichten van Drs. Your browser does not currently recognize any of the video formats available. Zijn naam is simpel drs. Experience The DO Difference Of A Whole-Body Approach To Your Health.


Drs p gedichten

Poepieleuk en Picobello: de 100ste verjaardag van Drs. P in De Kleine Komedie in Amsterdam. Cabaret Donquishocking, voor de gelegenheid bestaande uit George Groot, Fred Florusse, Jacques Klöters (foto), Jetta Starreveld en pianist Tom Dicke zong het hilarische Zonnig Mexico (tekst en muziek: Drs.


P ). P , daarbij terzijde gestaan door Ivo de Wijs en Pieter Nieuwint. Hij noemde de dichtvorm naar het gelijknamige kinderversje, omdat het metrum van het ollekebolleke overeenkomt met dat van het woord ollekebolleke. P was een groot bewonderaar van Piet Paaltjens en heeft een aantal gedichten van Piet Paaltjens beantwoord met een gedicht: Immortelle lll Immortelle XVl Immortelle XXV Aan Rika Ook schreef hij nog een paar gedichten die gewijd zijn aan Piet Paaltjens. Eén gaat over Snikken en Grimlachjes Het andere gedicht is een portret.


GediCHten uit Het OnGeriJMde WiSKUNDe ALS ONDeRWeRP Wis- en na-tuurlyriek van Drs. De zondag overleden tekstschrijver Drs. P blijkt zijn eigen rouwadvertentie te hebben geschreven. Een van de leukste gedichten die ik ken vind ik de blauwbilgorgel van Cees Buddingh.


En ja, ik ben ook groot fan van drs. P met zijn onnavolgbare liedteksten. Schmidt Armand van Assche Bart Moeyaert Bas Rompa bed Bert Deben broer Daniel Billiet dieren dood dromen Drs. Edward van de Vendel Erik van Os Fetze Pijlman Geert de Kockere Gerard Berends Gil vander Heyden Han G. Hoekstra Hans Andreus Hans Hagen herfst hond J. Willems Jan Boerstoel Johanna Kruit Joke.


De dichter schreef het leukste en mogelijk ook bekendste gedicht dat ooit gemaakt is over Weesp. Maar rijmp dan poch maar smeppeloos op Weesp. P overleed in zijn woonplaats Amsterdam op 95-jarige leeftij zo maakte zijn uitgever vandaag bekend. Dit liedje staat samen met zo’n honderd andere gedichten van drs P. Marjolein Kool in het boekje Wis- en natuurlyriek. P , die zondag op 95-jarige leeftijd overleden is.


Dit is het interview dat Verbraak met hem had. P schreef eigen rouwadvertentie als ollekebolleke. Vanmorgen verscheen in de Volkskrant op de pagina met familieberichten een rouwadvertentie van Heinz Polzer, de man achter het pseudoniem Drs. Alle songteksten van Drs.


Drs p gedichten

P regelmatig liedjes voor het KRO radioprogramma Kruis of Munt dat was gewijd aan tuinieren. In de jaren tachtig schreef Drs. Knolraap (en lof, en schorseneren en prei) laat mooi horen hoe Drs P. Het nummer is opgebouwd in gospelstijl met gebruik van veel herhaling. Er zijn geen resultaten gevonden voor drs p ! Ook kunt u hier uitgebreid zoeken.


Op Gedichten en Gedichtjes vind je de leukste Haiku gedichten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts