dinsdag 20 juni 2017

Ervaringsverhalen bipolaire stoornis

Ervaringsverhalen bipolaire stoornis

Het medicijn dat het meest wordt voorgeschreven is lithiudat zorgt ervoor dat de episodes niet zo heftig zijn of zelfs wegblijven. En daarnaast had ze veel kennis van zaken. Hulpverleners die altijd makkelijk bereikbaar zijn, daar heb je wat aan.


DE bipolaire stoornis is een chronische ziekte, dus een klik met je hulpverlener is echt wel nodig. Heb je recent de diagnose bipolaire stoornis gekregen en wil of ben je in behandeling? Dan ben je niet de enige.


Op deze pagina vind je ervaringsverhalen van patiënten die met succes behandeld zijn bij PsyQ. Manie Toen ik was opgeknapt van de psychose en de onderliggende depressie hield de hulpverlening mij niet meer in de gaten. Binnenkort wordt de link naar bol. Met je hoofd in de wolken lopen en bruisen van energie, in zo’n bui is iedereen weleens.


Ervaringsverhalen bipolaire stoornis

Ook een sombere bui kent iedereen wel. Autisme betekent voor mij dat ik moeite heb met het verwerken van prikkels en andere informatie. Autobiografisch verhaal van Tine Quadens, huisarts in Geldermalsen die ook een bipolaire stoornis heeft. Als je een relatie hebt met iemand die lijdt aan een bipolaire stoornis , dan is het zeer belangrijk om te weten wat deze stoornis inhoudt en hoe je je partner kunt helpen.


Naast mijn persoonlijke verhaal zijn er ook blogs te lezen van andere ervaringsdeskundigen, betrokkenen én behandelaars. Aan de hand van thema’s en psycho-educatie kreeg ik inzicht in mijn functioneren met een bipolaire stoornis. Het is niet iets wat zomaar verdwijnt, maar door leren omgaan met, alert blijven op signalen en aanpassingen in levensstijl in combinatie met medicatie, kan de stoornis op de achtergrond blijven. Meestal komt deze manische periode net voor of net na een depressieve periode. Een bipolaire stoornis begint meestal met een depressie.


Herkent u bij uzelf verschijnselen van een bipolaire stoornis ? De uitslag van de zelftest geeft geen zekerheid over wat u heeft. De frequentie en de ernst van de pieken en dalen kan per persoon erg verschillen, maar de stoornis heeft in de meeste gevallen een grote invloed op het welbevinden en functioneren. Van de Nederlandse bevolking van tot jaar kreeg.


De bipolaire stoornis , ook wel manisch-depressieve stoornis genoem begint meestal in de vroege volwassenheid. Ervaringsverhalen Deel je verhaal Schrijfworkshop Onderwerpen Alcohol en drugs en psychische kwetsbaarheid. Bipolaire stoornis Borderline Depressie. Deze website biedt een overzicht van boeken en websites met levensverhalen, ervaringsverhalen en herstelverhalen.


De verhalen zijn gericht op indrukwekkende gebeurtenissen, psychische problematiek en verslavingsproblematiek. Wat is een bipolaire stoornis ? Bij een bipolaire stoornis ervaart iemand uitersten in stemming en activiteit. Hij beweegt zich als het ware tussen twee stemmingspolen, een manische en een depressieve, met tussendoor een normale stemming. In een manische episode voelt iemand zich vaak opgewekt, energiek, uitbundig en daadkrachtig. Behandeling bipolaire stoornis.


Voor de behandeling van een bipolaire stoornis kun je terecht bij Lentis. In overleg kijken we wat het beste bij je past en jou het minst belast. Het doel is om met jouw stoornis om te leren gaan zodat je weer controle krijgt over je eigen leven. Met de online bipolaire stoornis test. Veel aandacht wordt besteed aan het dagelijkse leven.


Er wordt ingegaan op wat bij een bipolaire stoornis komt kijken, manie en hypomanie, opnames,dwang en hoe je kunt leren omgaan met een chronische aandoening. Deze vorm komt het dichtst in de buurt van wat men vroeger manisch-depressief noemde. Als u een bipolaire stoornis hebt, heeft u last van extreme stemmingswisselingen. Manische perioden en perioden van depressie wisselen zich af. De ernst van de klachten bij mensen met een bipolaire stoornis lopen uiteen.


Bij een ernstige manie of depressie, kan een opname in een kliniek nodig zijn. Medicatie bij een bipolaire stoornis. En geeft dit problemen in uw dagelijks leven? Misschien hebt u een bipolaire stoornis.


Bij mensen met een bipolaire stoornis wisselen depressieve en manische periodes (dat zijn de periodes waarin u zich zo vrolijk en actief voelt) elkaar af. De verschillen tussen de patiënten die lijden aan een bipolaire stoornis zijn nog gro-ter: er is niet een bepaald “bipolair type. John vertelt over zijn ervaringen met zijn bipolaire stoornis.


Vanaf dat ik ben worstel ik met een bipolaire stoornis. Heel wat beroemde creatieve geesten hebben in het verleden melding gemaakt van depressieve buien. En dat is niet zo vreem zo blijkt uit nieuw onderzoek. Voor het eerst tonen onderzoekers aan dat er een verband is tussen de mate van inspiratie en het risico dat mensen lopen op een bipolaire stoornis.


Ervaringsverhalen bipolaire stoornis

Manisch depressief of bipolaire stoornis kan, net als psychose, enorm variëren Zowel de ernst als de duur van stemmings-episoden is voor iedereen anders. Je kunt bijvoorbeeld last hebben van lichte manische klachten (dit wordt ook wel hypomaan genoemd), maar ze kunnen ook zo ernstig zijn dat ze gepaard gaan met psychotische verschijnselen. In dit blog wil ik het hebben over de mooie kanten van een bipolaire stoornis.


Ik heb een bipolaire stoornis type 2. Ja de mooie kanten van mijn kwetsbaarheid. We weten nog niet zeker wat een bipolaire stoornis veroorzaakt, maar de oorzaak is alleszins meervoudig: het resultaat van biologische afwijkingen en omgevingsfactoren. Dat zijn slechts hypothesen, hoewel de wetenschap steeds meer inzicht verkrijgt in de biologische oorzaken van deze stoornis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts