maandag 31 december 2018

Opdrachten meten

Bekijk meer ideeën over Rekenen, Wiskunde en School. Op deze pagina vind je gratis rekenuitleg dmv video en nakijkbladen. Lessen van Lisa: een website met leuke lessen, handige tips en kant-en-klare werkbladen voor alle groepen in het basisonderwijs.


Opdrachten meten

Teken een vierkante decimeter (dm2), een vierkante centimeter (cm2) en een vierkante millimeter (mm2). Zoek voorwerpen die in de vierkanten passen en schrijf dit op. Laat zien hoeveel keer een cmin een dmpast. Schrijf eerst op wat je denkt en probeer het.


Op deze werkbladen staan opdrachten om de kinderen afbeeldingen met elkaar te laten vergelijken en meten. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor adverteren en analyse. Meten en meetkunde (171) Meten (25) Tijd. Het zijn pdf’s met een vraagblad en een antwoordblad en direct printbaar.


Deze staan onderaan deze bladzijde. Hier vind je alle rekenopdrachten meten en meetkunde. Deze video’s en opdrachten zijn gemaakt door ‘De Breukendokter’.


Dit is een andere naam voor de rekenuitleg van MeneerMegens. Klik hier boven op ‘Rekenvideo’s en Opdrachten ’ en ga naar alle uitleg voor het vak ‘Rekenen’ van het VMBO, HAVO, VWO, MBO en HBO. Bij elke video is ook de opgave uit de video te vinden. Als je dit bericht ziet, betekent het dat we problemen ondervinden met het laden van externe bronnen voor Khan Academy. Dit gebeurt systematisch in les van ieder blok.


Opdrachten meten

Stap één is steeds het zelf opdoen van meetervaringen door de leerlingen. Het arrangement Overzicht rekenvaardigheid 2f is gemaakt met wijs van Kennisnet. wijs is hét onderwijsplatform waar je leermiddelen zoekt, maakt en deelt. Om te kunnen meten heb je een meetinstrumenten nodig. Voor het meten van lichaamsgewicht gebruik je een andere weegschaal dan in de keuken.


Praktisch Rekenen: Les-ideeën bij alle doelen van Passende Perspectieven. Van basisschoolleerkrachten voor basisschoolleerkrachten. Hoeken meten met behulp van een gradenboog. Leuke en leerzame breinbrekers met verschillende oefeningen. Een pdf bestaat uit werkbladen en een antwoordblad.


Je kunt de werkbladen bekijken door op de pijltjes knoppen klikken. Meten is een belangrijk onderdeel van het rekenen. Eigenlijk zijn kinderen al met meten bezig als ze in groep aan het overgieten zijn bij de watertafel.


In de volgende jaren leren ze steeds meer over meten door uitproberen, vergelijken enzovoorts. De vraagstelling is vergelijkbaar met de vraagstelling op de Citotoets. Instructie: Begin bovenaan met de instaptoets en noteer je score. Doorloop bij elke blauwe balk vervolgens de opdrachten. Saharazand in Nederland?


Regen is toch meestal water, of anders sneeuw of hagel? Klopt, maar in die hele kleine druppels kunnen nog kleinere stofdeeltjes zitten en ook zand. Deze opdrachten kan je gebruiken binnen hoekenwerk.


Deze website gebruikt cookies voor statistische gegevens over bezoekers en voor het personaliseren van advertenties. Voor een actieve reken doe-opdracht “ meten ” heb ik twee werkbladen gemaakt. De kinderen kunnen samen de werkbladen maken door samen te werken. Op het eerste werkblad staan zeven voorwerpen afgebeeld die horen bij de herfst. Bij ieder voorwerp moeten de kinderen aangeven welke maateenheid het beste past bij het voorwerp.


Download het werkblad hier: Herfst meten. Meten = het met meetgetallen beschrijven van de wereld. Spelenderwijs en door aangeboden activiteiten leren kinderen meten. Dit deel van de website behandelt onderwerpen als lengte, omtrek, oppervlakte, inhou gewicht en tijd. Welkom op mijn wiskundesite.


Eerst even voorstellen. Bosma en ben docent wiskunde en geef les aan de onderbouw MAVO, HAVO en VWO. Op mijn school wordt er met de methode Getal en Ruimte gewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts