woensdag 20 februari 2019

Je werk leuker maken

Op zo’n moment is het handig als je wat simpele tips hebt die je werk leuker maken. En tja, misschien Dvind jij deze tips wel heel erg simpel. Gelijk heb je , want dat zijn ze ook.


Dat klinkt bijna te simpel, maar het werkt echt. Ruim je bureau op en zet wat leuks neer i. Ai, niet iedereen met een leuke baan staat in het weekend te springen om weer aan de slag te mogen, maar met tegenzin naar je werk … dat kan toch ook niet de bedoeling zijn. Als we er even heel simpel naar kijken (en waarom zouden we moeilijk doen), kun je twee dingen doen: je werk leuker maken of een nieuwe baan zoeken. En als zoiets kleins je werkdag al leuker maakt, dan is dat die €bij HEMA wel waar toch?


Zorg voor een verheugmoment. Ook een fijn vooruitzicht is een goede tip om je werkdag leuker te maken. En nee, met een verheugmoment bedoel ik niet je thuiskomst ná werk ! Probeer iets te bedenken waar je op het werk naar uitziet.


Misschien vind je te weinig uitdaging in je werk of heb je juist te veel op je bordje liggen”, zegt Miriam. Het kan ook zijn dat je te weinig steun ervaart. Je voelt je veel meer voldaan wanneer je meer werk afkrijgt, en je krijgt alleen meer werk af als je daar echt toe gemotiveerd bent.


Maak je werk aangenamer Door je werk leuker te maken voor jezelf krijg je niet alleen meer voor elkaar op een dag, maar zal je ook merken dat je werk minder saai, minder vermoeiend en minder vervelend is. Daarotips om je werkdag een stuk aangenamer te maken. Laatst zat ik de tweede documentaire te kijken over Ricardo Semler , een van de meest vooruitstrevende mannen die ik ken. Je kunt je werk namelijk zelf zo leuk of vervelend maken als je zelf wilt.


Je werk leuker maken

Gelukkig worden op je werk. Er zijn nog veel meer oorzaken te verzinnen, maar ik denk dat dit van de belangrijksten zijn. De tips die ik je hier ga geven zijn daarom niet alleen behulpzaam bij bovengenoemde oorzaken.


Je hoeft niet per se je takenpakket te wijzigen. Een verandering in visie kan al leiden tot meer werkvreugde – ‘Cognitief craften’ noemt communicatiedeskundige Mark van Vuuren dat in zijn boek Mooi werk. Het is een vorm van job craften: je werk zó aanpassen dat je er meer plezier aan beleeft. Leuker werk ligt voor het oprapen.


Je werk leuker maken

Je gaat nog net niet met totale tegenzin naar je werk. Maar als je naar collega’s kijkt, zie je hen fluitend de dag doorkomen. Of in ieder geval met een goede balans van plezier en uitdaging.


Er zijn verschillende knoppen waaraan je kunt draaien, ook in je huidige baan. Hieronder vind je een aantal praktische tips die je kunt gebruiken om jouw werk leuker te maken. Wanneer je weet wat je te doen staat dan heb je vaak meer zin in je werkdag dan wanneer je gewoon naar je werk gaat en het werk over je heen laat komen. Natuurlijk heb je een baan waar je enthousiast van wordt.


Ben je toch benieuwd wat je kunt doen om je werk nóg leuker te maken ? Een verfrissend aanbod binnen de Academie van je organisatie? Kies dan voor een 2-daagse Werknemersretraite. Hard werken leuker maken ‘Als hij eet en drinkt en plezier heeft van zijn werk , is dat een geschenk van God’ ( Prediker 3:, Groot Nieuws Bijbel). Het is vaker duidelijk dat je een bepaald doel haalt of misschien zelfs wel overtreft.


Dan heb je iets te vieren. Is het mogelijk om hard werken leuker te maken ? Lees welke praktische adviezen uit de Bijbel kunnen helpen om geluk en voldoening uit je werk te halen. Hoe kan je het makkelijker en leuker maken op je werk ? Maartje Koper - Magische Manifestaties.


Je werk leuker maken

Leren van Elkaar- Wat moet je. Je vingers lopen inmiddels zowat paars aan, zo vast gestrengeld zit je met je handen in het haar. Blijven ademen, er zijn écht manieren om élke baan leuker te maken. Ook als je je totaal niet in deze situatie herkent en jouw baan fantastisch vindt, kan het altijd fantastischer. Veel mensen houden van hun werk en halen er veel voldoening uit.


Hoe kun je een positieve houding tegenover hard werken krijgen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts