maandag 18 februari 2019

Kinderopvang aan huis kosten

Kinderopvang aan huis kosten

Kosten van kinderopvang. Het dagopvang bij een kindercentrum, de buitenschoolse opvang, gastouderopvang, au-pair of een oppas aan huis. De uiteindelijke kosten voor kinderopvang hangen af van de vorm, het aantal dagen en hoeveel kinderopvangtoeslag u krijgt. Welke vorm past het beste bij u? Kinderopvang Thuis brengt kinderopvang bij jou thuis. Een nanny (gastouder of leidster aan huis ) richt zich exclusief op de zorg en begeleiding van jouw kinderen.


Kinderopvang aan huis kosten

Je gaat als ouder werken met het gevoel dat het leven thuis voor de kinderen gewoon doorgaat. De leidster of nanny is er voor jouw kinderen. Bent u op zoek naar een oppas of gedeelde opvang? Nanny-opvang is formele opvang.


Dat houdt in dat je, als je aan de voorwaarden voldoet, aanspraak kunt maken op kinderopvangtoeslag, een tegemoetkoming vanuit de overheid in de kosten voor je kinderopvang. In de praktijk betekent dit dat je iedere maand een bedrag aan toeslag ontvangt vanuit Belastingdienst Toeslagen. Gastouderopvang is formele opvang. Een au pair heeft geen uurtarief zoals bij de andere soorten kinderopvang. Bij kosten voor de au pair moet je denken aan maandelijkse kosten voor inwoning, eten en drinken, reiskosten, zakgeld (maximaal €3per maand) en eenmalig kosten voor een taalcursus (maximaal €270).


Daarnaast betaal je ook een vergoeding aan het au-pairbureau. De regeling ‘Dienstverlening aan huis ’ maakt kinderopvang aan huis tegenwoordig namelijk zeer voordelig. Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende. Ik ben dit terug beginnen doen omdat ik heel graag kindjes zie.


Een gastouder kost gemiddeld € minder. De prijzen van kinderopvang staan op de websites, dus je kunt zelf makkelijk vergelijken. Soms ben je met een gastouder flexibeler dan bij een crèche. Je kunt je kind bijvoorbeeld later brengen of eerder halen, en dan per uur afrekenen. Bij kinderdagverblijven zit je vaak vast aan dagdelen.


Privé-opvang aan huis voor alleen uw eigen kinderen. Dit is de meest luxe vorm van kinderopvang. U heeft een eigen gastouder aan huis waar u zelf afspraken mee maakt over werktijden, werkzaamheden en dagindeling. Zo kunt u bijvoorbeeld afspreken dat het huis is schoongemaakt, de boodschappen zijn gedaan en het eten is gekookt als u thuis komt. Voor de opvang in specifieke situaties wordt een uurtarief van bruto € 3in rekening gebracht, bijv.


Afhanke­lijk van het aantal uren dat er gemiddeld per maand gebruik wordt gemaakt. Vanaf kinderen kan een nanny al voordeliger zijn dan opvang bij een regulier kinderdagverblijf of bso. Bekijk de tarieven of bel ons voor meer info. Deze vorm van kinderopvang is meestal bij de gastouder thuis maar kan ook bij de vraagouder aan huis zijn. Het aantal kinderen dat mag worden opgevangen door een gastouder is afhankelijk van de leeftijd kinderen.


Maximaal worden er kinderen. Dit betekent dat je kinderopvangtoeslag kunt aanvragen. De teruggave van de overheid is o. Een oppas aan huis hoeft geen diploma’s of certificaten te hebben.


Een officiële gastouder moet dat wel. Ook hoeft een oppas aan huis niet te voldoen aan de wet- en regelgeving waar gastouders wel aan moeten voldoen. Je ontvangt daarom voor een oppas aan huis ook géén kinderopvangtoeslag. Tarieven voor een oppas aan huis. De kosten voor opvang aan huis bestaan uit twee delen: 1. Uurprijs voor de nanny 2. Maandelijkse bemiddelings- en bureaukosten voor Kind aan huis.


Kinderopvang aan huis kosten

Als ouder bent u de werkgever van de nanny. De uurprijs komt u als werkgever zelf overeen met de nanny’s en wordt opgenomen in jullie overeenkomst Dienstverlening aan huis. Ben je op zoek naar kinderopvang ergens bij jou in de buurt? Bijna jaar geleden besloot ik om het avontuur als zelfstandig gastouder aan te gaan.


De afgelopen jaren heb ik dan ook met veel plezier gewerkt aan mijn KITS kinderopvang aan huis. Vele ouders hebben mij hun fantastische kinderen toevertrouwd om zo zorgeloos zelf naar het werk te kunnen. Wij begeleiden jou in de zoektocht naar een passend gezin.


Ik heb dit met veel plezier gedaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts