vrijdag 22 februari 2019

Oppervlakte naar omtrek calculator

Online calculators voeren een berekening van de omtrek van figuuren uit. Op de site kunt U ook formules, diagrammen en berekening procedures vinden. A circle is a special ellipse in which the two foci are coincident and the eccentricity is 0. Circles are conic sections attained when a right circular cone is intersected by a plane perpendicular to the axis of the cone.


Cirkel artikel Andere calculators : Ellips calculator. Voorbeeld : Gegeven is een vierkant met zijde a= 3cm. Met onderstaande programma kan de oppervlakte van een cirkel worden berekend. Hiervoor moet de straal worden ingevuld. Je kan ook de straal van een cirkel berekenen, als je de oppervlakte invult.


Om de omrek van een cirkel te kunnen berekenen met deze rekenmachine moet je tenminste de diameter of de oppervlakte weten van de cirkel. Omtrek Cirkel berekenen. De diameter is de doorsnede van de cirkel. De straal weergeven we met het symbool r. Om de oppervlakte van een cirkel te berekenen, moet je dus de diameter kennen, of de straal, die gelijk is aan de helft van de diameter van de cirkel, of de omtrek. Indien je de omtrek van de cirkel kent, kan je de diameter berekenen via de formule voor de omtrek van een cirkel.


Oppervlakte naar omtrek calculator

Als je een cirkel gemaakt hebt met een passer, weet je de straal (de afstand tussen het middelpunt en de cirkellijn). Wil je de omtrek van een cirkel berekenen, maar vind je het lastig om daarvoor zelf de juiste formule toe te passen? Dat kunnen we ons voorstellen, dus we hebben een handige tool voor je ontwikkeld. Het is voldoende om aan te geven dat je de omtrek wilt berekenen aan de hand van de straal, de diameter of het oppervlakte van de cirkel. Converter converteert metrische en Angloamerikaanse eenheid van oppervlakte.


En bij andere manier kun je de bekende oppervlakte cirkel omrekenen naar optrek cirkel. Met alle formules bereken je de oppervlakte van een cirkel, gebruik per situatie de formule die jij het gemakkelijkst vindt. Wil je naast oppervlakte ook de omtrek van een cirkel uitrekenen? Met deze geautomatiseerde opp cirkel rekenmachine bepaal je snel de. Cirkel oplossen met diameter oppervlakte omtrek.


Oppervlakte naar omtrek calculator

Enkel oppervlakte of diameter of omtrek invullen. De twee andere zullen berekend. De oppervlakte van een cirkel berekenen doe je eenvoudig online met onze handige rekenmachine. Het oppervlak berekenen van een cirkel is anders dan bij een vierkant.


Je kunt niet simpelweg de lengte en breedte met elkaar vermenigvuldigen om de oppervlakte te berekenen. In deze theorie leggen we je meer uit over het berekenen van de omtrek en de oppervlakte van vierkanten en rechthoeken. Je legt als het ware een meetlint op de randen van een object. Bij de omtrek tellen we de lengtes van de randen bij elkaar op. Hoe bereken je de omtrek van een cirkel?


Bij iedere cirkel waar je deze verhouding neemt, kom je steeds op een en hetzelfde getal uit. De omtrek is ook wel bekend als de buitenrand van een cirkel. Afgerond op decimalen is het antwoord altijd: 14. Een trapezium kan ook gedraaid zijn.


Dat is de lijn AC in afbeelding 2. Bereken dan de oppervlakte van deze driehoeken en je hebt de oppervlakte van het trapezium. In plaats daarvan gebruik je de straal van de cirkel. Voer de straal van de cirkel in, in centimeters.


Naast de oppervlakte van een cirkel bereken je ook de omtrek van een cirkel. Een online calculator voor het berekenen van de lengte en breedte (afmetingen) van een rechthoek gezien de omtrek en diagonaal. Oppervlakte en omtrek van een vierkant - Meetkunde Calculator. De berekening voor de oppervlakte van de cirkel is als volgt: ∏ x (straal) 2. Wanneer komt het voor dat je de oppervlakte van een cirkel moet berekenen? Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een ronde grasmat wilt aanleggen.


Dan moet je weten wat de oppervlakte is, om vervolgens graszoden erin te kunnen leggen. This feature is not available right now. Please try again later.


Als je een rechthoekig vel papier zo ombuigt dat precies een cilinder ontstaat, is de oppervlakte nog steeds lengte x hoogte. Als in de instructies staat laat als Pi of nauwkeurig, laat Pi dan gewoon in je antwoord staan (bijv. de oppervlakte van de cirkel = πcm^2.) Als je het gewoon afrondt naar is het niet erg nauwkeurig namelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts