donderdag 14 februari 2019

Welke kleur past bij groene muur

Het is de kleur van leven. Geel Geel in je interieur brengt de zon in huis. Deze kleur wordt dan ook door therapeuten aangeraden bij mensen met een depressie. Grijs is vaak de kleur van een mooie gietvloer (beton of PVC). De vraag is dan ook vaak: welke kleur past bij grijze vloer?


Als je een lichte kleur vloer hebt, dan kun je vrijwel alle kleuren gebruiken omdat grijs vrij neutraal is. Indien je grijze vloer donkerder is, dan kan een kleurcombinatie met felle kleuren erg mooi worden. Bij het kiezen van kleuren gaat het eigenlijk om het kiezen van combinaties. Wist je dat het menselijk oog geen kleur ziet?


Onze ogen zien alleen de verschillen tussen de kleuren. Met andere woorden: we zien eigenlijk alleen contrasten. Al deze eigenschappen maken het een zeer geschikte kleur voor de woonkamer. Welke kleuren passen bij elkaar in een groene woonkamer?


Je ziet dit bijvoorbeeld terug in industriële. Want hoe bepaal je nou welke kleur je wilt op de wand? Ik wilde graag een warme kleur maar toch licht omdat we niet een hele grote woonkamer hebben. Maar voor welke kleur groen op de muur kies je dan?


Ik koos uiteindelijk voor een vergrijsd licht groen. Deze staat erg mooi bij de vloer en de andere tinten in huis. Tegen je muren moet je toch wel redelijk vaak aan kijken, dus het is wel een goed idee om hier eens goed over na te denken.


Je zou kunnen kijken naar welke kleur je mooi vindt. Je zou ook kunnen denken over welke kleur fijn is voor je koppie. Bij bovenstaand appartement werd de gang geschilderd in een opvallende kleur zodat de woonkamer en gang duidelijk afgescheiden zijn. Een heldere kleur komt hier helemaal niet storend over aangezien het om een overgangsruimte gaat. Door de neutrale witte basis rondom de groene accentkleur lijkt de gang ruimer en groter.


Maak er een mooi interieur van waar de natuur je uitgangspunt is. Hier zie je een mooie groene muur (Puur hardsteen – Flexa) – met groene vlakken (Quiet Clearing – Histor) erop. Dit zijn mengkleuren, maar bij de Karwei heb je ook keuze uit een heleboel andere kant en klare soorten groene muurverf!


De grootste fouten bij het kiezen van de juiste kleur verf voor je interieur: De nieuwe verfkleur wordt gekozen in een bouwmarkt of winkel vol helder tl licht. Kleur komt in een winkel heel anders over als in je eigen interieur. Een mooi shirt gekocht in een opvallende kleur ? Heel leuk, maar thuisgekomen gebeurt het weet hoe vaak dat je vertwijfeld voor je kledingkast staat: Wat past er nu mooi bij deze kleur ? Door de roze kast te vervangen met het vintage wandmeubel was het even reorganiseren met de inhoud van de kast.


Door wat overbodige spullen naar de kringloop te brengen, ontstond er weer ruimte en pastte ons servies en de mooiste glazen perfect in deze kast. Bij mijn kleurenanalyses merk ik dat de kleur groen veel vragen oproept. In tegenstelling tot rood of blauw wat veel algemener lijkt, wil men uitleg over welk groen het beste staat. De kleur groen past mooi bij zwart en bij grijs.


Welke kleur past bij groene muur

Zeker voor de winter is dit een geslaagde combinatie. Denk bijvoorbeeld aan een groene trui met een zwarte leren broek en een paar sneakers. Ook met denim kun je groen mooi combineren. Groene kleding combineren.


De go-to look is een groene sweater of blouse op een jeansbroek en enkellaarsjes. Bij de verfmerken kun je de stalen ook online bestellen. Nu weet je in welke tint je moet kiezen. Beste Winnie, in onze nieuwe woning zijn wij er nog niet over uit welke kleur op de muur het beste past bij onze bank. Onze bank is van grijs aniline leer.


Leer dat een beetje op suède lijkt dat als je eroverheen wrijft het lichter of donkerder word. Verf dat stukje muur in een heldere kleur die past bij de neutrale kleur van de ruimte. Of verf de plinten in een contrasterende kleur. Door de plinten in een contrasterende kleur te verven kun je de ruimte een opvallende, speelse uitstraling geven.


In de collectie van Gervasoni hebben ze een prachtige nieuwe stof in de kleur pale bluegreen. Maar ook bij andere design merken zie je deze mooie kleur. Eigenlijk de kleur die je vaak tegenkomt in oude glazen flessen en de typische kleur van cosmetica merk Clinique.


Welke kleur past bij groene muur

Kleurenpsychologie bij het verven van je huis Mensen die van plan zijn om hun huis een nieuwe toets te geven winnen vooraf vaak advies in van één of andere verfspecialist uit de buurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts