donderdag 18 april 2019

Oppervlakte vierhoek

De originele Engelstalige video van Khan Academy getiteld ‘Area of. Hoe bereken je de oppervlakte van een trapezium? WiskundeAcademie - Duration: 8:13. Bij welke van deze twee verdelingen kun je de oppervlakte van de driehoeken uitrekenen met de gegeven afmetingen? Als je de lengte van die diagonaal weet (of hebt gemeten) en de hoogtes van de twee driehoeken weet (of hebt gemeten) kun je de oppervlakte van de vierhoek berekenen (of benaderen).


Bekijk meer ideeën over Vierhoek , Taal posters en Ruiten. Maar die driehoekjes zijn allemaal net zo groot als de driehoekjes in manier 2. Je kunt ook een rechthoek om de vlieger heen tekenen. Dus dat is in het geval van een vlieger een beetje flauw. By die berekening van die oppervlakte van ‘n vierhoek gebruik ons dieselfde beginsel: As ons na ‘n hoogte verwys, is daar altyd ‘n spesifieke basis ter sprake.


Ons kan by die formule vir die oppervlakte van ‘n driehoek begin en daarvandaan formules vir die ses vierhoeke aflei. Eenvoudige online geometrie rekenmachines en solvers gebruiken voor verschillende onderwerpen in de geometrie zoals berekenen oppervlakte , volume, afstan snijpunten. Deze kunnen worden gebruikt om huiswerk te controleren antwoorden, praktijk of samen met verschillende waarden voor diepe begrip. Gebied kan worden gevisualiseerd als het aantal tegels duurt ter dekking van een vloer of de hoeveelheid verf die een muur nodig heeft. Learn vocabulary, terms, and more with flashcards, games, and other study tools.


Oppervlakte vierhoek

Bereken de oppervlakte van de gekleurde vierhoek. Ontdek zelf of dat zo is. Doe dit een paar keer, want de figuur is telkens anders. Learn meetkunde with free interactive flashcards. Choose from 4different sets of meetkunde flashcards on Quizlet.


Die oppervlakte van die vierkant word as volg bereken: oppervlak = sy × sy (lengte × hoogte) Die omtrek volg uit die formule: omtrek = × sy. Deze site helpt Pabo-studenten op het voorbereiden van de Kennisbasistoets Rekenen. Op deze site vind je oefeningen om je voor te bereiden op de toets van de landelijke kennisbasis Rekenen-wiskunde. Een vierkant is een vierhoek met vier gelijke hoeken en vier even lange zijden. Powered by Create your own unique website with customizable templates.


Een trapezium of trapezoïde is een vierhoek uit de meetkunde, waarvan minstens één paar tegenoverliggende zijden parallel loopt. Dat betekent dat beide zijdes de basis kunnen worden genoem het u. De oppervlakte van een trapezium berekenen. Study formules omtrek en oppervlakte vlakke figuren flashcards from Auti x. Definition from Wiktionary, the free dictionary. Jump to navigation Jump to search.


Een vierhoek waarvan de diagonalen elkaar middendoor snijden en even lang zijn, is een rechthoek. Hoe reken je inhoudsmaten in elkaar om? This is Oppervlakte van vierhoeken en driehoeken by Flip de klas on Vimeo , the home for high quality videos and the people who love them. Een driehoek is een figuur die ontstaat door drie punten die niet op een rechte lijn liggen met elkaar te verbinden.


Ons begin egter eers met die woord vierhoek. Dit beskryf ‘n plat figuur met vier reguit sye en dus vier hoeke. Let op vir nuwe terme en maak seker dat jy hulle goed begryp voordat jy voortgaan.


Als de oppervlakte van een rechthoek moet worden bereken moet het in de eerste plaats worden opgehelder wat voor soort vierhoek is. De formule wordt gebruikt kan namelijk heel anders. Dat is dus ook de oppervlakte van het parallellogram en de grotere driehoek rechtsboven (zie vraag b). In de vierhoek staan de diagonalen loodrecht op elkaar. Als bijzonder geval volgt daaruit de formule van Brahmagupta voor de oppervlakte van een koordenvierhoek, die op zijn beurt de formule van Heron voor de oppervlakte van een driehoek impliceert.


Rechthoek een rechthoek is een vierhoek met vier even grote (rechte) hoeken. Trapezium een trapezium is een vierhoek met ten minste één paar evenwijdige zijde. To create this article, people, some anonymous, worked to edit and improve it over time. Together, they cited references.


This article has also been viewed 270times. Door handig knippen zie je dat de vlieger tweemaal in een rechthoek past. A: Vlieër – ’n vierhoek met twee aangrensende sye wat gelyk is.


Oppervlakte vierhoek

Hierdie vorm is ’n trapesium Watter soort figuur is hierdie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts