dinsdag 30 april 2019

Leegte voelen in relatie

Deze teleurstelling en pijn laat jou zien dat er iets is dat je moet veranderen. En tenzij je je slecht wilt blijven voelen , zou je hier direct mee moeten beginnen. Het is tijd dat je jezelf liefhebt en jezelf op de eerste plaats zet , ook al wordt dit vandaag de dag nog steeds in een slecht daglicht gesteld en beschouwd als egoïstisch. Wanneer een relatie eindigt, is het gevoel van verlatenhei leegte en eenzaamheid gedurende lange tijd aanwezig.


We moeten door de bekende rouwtijd , hetgeen pijn moet doen. Die pijn is namelijk dat wat ons uiteindelijk weer opnieuw zal laten opbouwen. Leegte ontstaat soms ook als je (even) niets te doen hebt, bijvoorbeeld zonder werk bent.


De eenzaamheid doet zich voelen , maar je weet niet hoe dit te veranderen. Als je een relatie hebt, dien je niet alleen regelmatig met elkaar te praten maar ook goed naar elkaar te luisteren. Het is van groot belang dat het aan weerszijden duidelijk is hoe jullie je bij de relatie voelen. Praten over deze empathie is voor sommige mannen wel eens moeilijk. Wat verstaan we onder innerlijke leegte ? Wanneer wij tijdens onze coaching vragen om te omschrijven hoe innerlijke leegte voelt, dan krijgen we de meest uiteenlopende antwoorden: zinlooshei geen houvast hebben, betekenislooshei geen wortels voelen , richtinglooshei geen gevoel van toekomst hebben of bijvoorbeeld je niet aangesproken voelen.


Leegte voelen in relatie

Leegte kan dus voortkomen uit een gebrek aan gevoel, identiteit of verbondenheid. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze het ons moeilijk maken om betekenis te geven aan onze ervaringen. We hebben de behoefte om de dingen die we doen, denken en voelen te kunnen plaatsen in een groter geheel, en te voorzien van een interpretatie. Zo hoeft deze persoon zichzelf niet te voelen en kan hij altijd in de ontkenning blijven. Wie jaren werkt om hogerop te komen en er dan achterkomt dat er niets wezenlijks verandert, zal zich gedesillusioneerd voelen , wat een leeg gevoel veroorzaakt.


Het bovenstaande voorbeeld is heel praktisch, maar we kunnen om ontzettend veel redenen overmand worden door een gevoel van leegte. Je niet meer leeg voelen. Leegte is een gevoel dat alle mensen van tijd tot tijd ervaren, en het is niet gemakkelijk jezelf. Zelfs de mensen die hierin volop betrokken zijn voelen een enorme leegte als de feesten zich voortslepen en ze zich wederom hebben laten leiden door verwachtingen van de buitenwereld. Goed dat je hulp zoekt!


Veel jongeren van jouw leeftijd voelen zich wel eens leeg of weten niet zo goed wat ze willen of wie ze zijn. Bij de meeste jongeren gaat dit na een tijdje weer over. Als jij al langer het gevoel van leegte ervaart en je zelf al langere tijd snijdt, raad ik je dringend aan hier hulp voor te zoeken. Als de leegte eenmaal gevuld is, raakt ze opnieuw leeg. In dit proces zit het scheppende van de vrouw.


Door deze voortdurende beweging blijven vrouwen zich altijd ontwikkelen, maar komen ze ook minder snel tot rust. De mannelijke energie wil zichzelf manifesteren in de leegte. Als jouw partner eigenlijk alleen nog maar tv kijkt, met vrienden weg gaat, tijd aan hobby’s bestee op internet zit en dat soort dingen dan is het natuurlijk ook erg makkelijk om jezelf eenzaam in de relatie te gaan voelen. Wat er aangeraakt wordt is de leegte , de niet-verbondenheid.


Wij voelen die leegte in ons en omdat wij op de buitenwereld gefocust zijn gaan we proberen die leegte in ons op te vullen met dingen uit de buitenwereld en met mensen uit de buitenwereld. Dat is een onbewust proces. Voor deze relatie ben ik een maandje of vijf single geweest, na een heftige relatie.


Juist op het moment dat ik me helemaal happy voelde met mezelf, verscheen mijn vriend. Soms denk ik wel eens, misschien had ik niet zo snel in een nieuwe relatie moeten stappen. Ze voelen zich veilig en bemind zolang de ander, de partner, hen laat blijken dat er van ze wordt gehouden. Realiseer je dat de narcist iedere dag het gevoel van leegte en waardeloosheid met zich meedraagt. En als dit niet opgevuld wordt door -in dit geval- een ander, kunnen er zelfs depressies of angsten ontstaan.


Leegte voelen in relatie

Vaak zal ook in deze relatie weer sprake zijn van conflicten en deining, want ook daarmee verkrijgt de narcist de narcistische voeding. Het heeft jou jouw leegte laten voelen en jouw niet-verbondenheid met jezelf. Het vraagt om jouw bewuste aandacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts