vrijdag 19 april 2019

Lat relatie en uitkering

Beeld thinkstock Een baan kan ik niet vinden, maar in de liefde heb ik wel geluk. Gaat mijn nieuwe relatie ten koste van mijn bijstandsuitkering? Een LAT - relatie hoeft uw uitkering niet te bedreigen. Als u gaat samenwonen, kan dat wel consequenties hebben.


Lat relatie en uitkering. Doorgaans gaat een latrelatie samen met economische zelfstandigheid van de partners. Het gevolg kan zijn dat als je partner je behoeftes niet vervult, je iemand tegenkomt in je buurt die daar wel aan voldoet.


Een zogenaamd LAT - relatie (Living Apart Together). Geen uitkering bij LAT - relatie. Volgens de gemeente voert u bij een LAT - relatie toch een gezamenlijke huishouding.


Het feit dat u alle twee een eigen woning heeft of huurt, is niet voldoende om niet als samenwonend door de gemeente aangemerkt te worden. En open en eerlijk zijn, lat relatie en bijstan daar hoeft niets tegen te zijn, werden de voorwaarden van links en rechts vastgesteld door de politieke partijen. Dit is toch niet te geloven dat dit allemaal maar zo kan. Een rugzak kan elk formaat hebben Door Roodkapje? Alleen voor de bijstand niet.


Regels uitkering en vriend(in) In de rechtspraak zijn regels geformuleerd over het hebben van een uitkering en een vriend(in). Als er sprake is van een gezamenlijke huishouding, dan mag de gemeente uw bijstandsuitkering stopzetten vanwege samenwonen of langdurige logees. Bij een LAT - relatie kunt u dus toch een gezamenlijke huishouding voeren. Het feit dat u ieder een eigen (huur)woning hebt, wil nog niet zeggen dat u recht heeft op een uitkering als alleenstaande.


Lat relatie en uitkering

Als u de grootste deel van de tijd bij elkaar bent wordt u als gehuwden gezien. Bent u ongetrouw heeft u een relatie , maar woont u niet samen? Dan krijgt u allebei het AOW-pensioen voor een alleenstaande als u allebei:een eigen woning heeft, ende meeste tijd in uw eigen woning verblijft, ende kosten van de huishouding gescheiden houdt, ende meeste tijd alleen voor zichzelf zorgt. Toch is het niet altijd koek en ei. Ik krijg af en toe e-mails van mensen die in een lat relatie zitten en mijn hulp nodig hebben om de relatie fris te houden.


Of erger: om te voorkomen dat de relatie helemaal op de klippen loopt. Het is niet het meest makkelijke op aarde, een lat relatie onderhouden. Daarmee hebben Bart en Mariska hun hoofdverblijf in dezelfde woning en hebben zij een gezamenlijke huishouding.


Lat relatie en uitkering

Sinds pakweg een half jaar heb ik een lat - relatie waarbij mijn vriendin en ik overwegend in het weekeinde bij elkaar zijn (bij elkaar logeren). De ene keer ik bij haar en de andere keer zij bij mij. Maar meestal kom ik naar haar. Ook tijdens feestdagen zijn we bij elkaar (kerst, carnaval, Koninginnedag, Hemelvaartsdag en 2e pinksterdag). In plaats van een AOW- uitkering voor alleenstaanden krijgen beiden voortaan een AOW- uitkering voor gehuwden, die bruto zo’n €3lager is.


Een eventuele Anw- uitkering wordt beëindig tenzij één van beiden zorg nodig heeft en dat ook de reden is voor het ­samenwonen. Het kan consequenties hebben voor een AIO- uitkering. Over het algemeen geldt: drie nachten in een week bij iemand slapen = samenwonend. Vraag het na bij je uitkeringsinstantie, daar kunnen ze je precies uitleggen wat in jouw geval de regels zijn. De definitie voor lange afstand relatie is: een lat relatie waarbij de partners niet alleen apart wonen maar bovendien op grote afstand van elkaar.


Geschiedenis van de lat relatie. De nieuwe relatievormen die in de jaren zestig en later ontstonden weken af van het traditionele huwelijk. Echter ook vóór die tijd waren er al relaties op afstand. Door veel te praten met elkaar wat ieders behoeftes zijn kan je deze relatie zeker tot een goed einde brengen en een gelukkig leven ondergaan. Een lat-relatie en uitkering ? Vele vragen op het internet in verband met een lat - relatie gaat vooral over de vraag wat er gebeurt als je een lat - relatie aan gaat met een persoon die uitkering verkrijgt.


Wij hebben een lat relatie , en willen een half jaar naar Spanje mag dat? We hebben ieder een huurhuis, En eigen huishouding. En ieder van ons aow, hoe zit het eigenlijk, hoelang mogen we samen zijn voor dat het consequenties heeft voor ons inkomen.


Bijstandsuitkering en LAT - relatie. Voor de gemeente is het van belang om te weten of u als alleenstaande of als samenwonende moet worden beschouwd. Als u met iemand samenwoont heeft u namelijk recht op een lagere uitkering.


Soms heeft u dan helemaal geen recht meer op bijstand. U woont samen als u voldoet aan twee voorwaarden: 1. Er was tot nu toe veel onduidelijkheid over de regels met betrekking tot samenwonen en AOW-uitkeringen. Je ziet het steeds vaker. Het heeft heel wat voordelen, maar toch ook wat nadelen die soms de druk op de relatie erg hoog leggen.


Lat relatie en uitkering

Single Coach Mieke zet de voordelen en nadelen even op een rijtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts