maandag 25 november 2019

Wat als mannen pauwen waren

Please try again later. Of wat als Godfried van Bouillon zijn ex miste? Nood aan een portie humor op woensdag? Dan zit je goed op VTM!


Wat als mannen pauwen waren

Barbara Sarafian als ex-vrouw van Godfried van Bouillon, gedragen Nico Sturm, Ben Segers en Bruno Vanden Broecke zich als pauwen en bestrijden Matteo Simoni en Charlotte Timmers het ongedierte in huis. Oorspronkelijk werden ze vanwege hun schoonheid in parken en tuinen gehouden, maar al gauw werd gebraden pauw een culinair statussymbool. Pauwen komen voor in oeroude volksverhalen, daarin horen pauwen bij de liefde en bij de goden.


Veel mensen geloven dat het. Zo waren er tot nu toe mannelijke schrijvers te gast bij PAUW, en vrouwelijke. Dat is als je het mij vraagt een beetje een scheve verhouding.


Wat als mannen pauwen waren

Wist je trouwens dat het merendeel van de redactie vrouw is? Haast onmogelijk, maar Ruth Beeckmans en Ben Segers gaan op zoek naar het antwoord. Een klein land heeft zo zijn charmes, maar wat.


Nee, zo bedoel ik het niet. Het hebben van blote armen of benen zorgt dat je net even wat meer aandacht trekt dan de vrouwen die dat niet hebben. Doorheen de geschiedenis waren vooral de hanen zeer gewild.


Hun verenkleed werd als esthetisch zeer geapprecieerd. Tot de 19de eeuw waren deze dieren dan ook zeer populair bij de rijkere lieden. Om een paartje te houden, heb je al een grote tuin nodig, met bomen. Deze luxe konden vele armere werklieden zich niet permitteren. Eén van de onbeantwoorde vragen is: waarom waren die mannen niet gewoon besneden als klein jongetje?


Dat had God gezegd tegen aartsvader Abraham en tot in Egypte hadden de Israëlieten dat ook altijd gedaan: een pasgeboren jongetje werd besneden als hij acht dagen oud was. We gaan dus ook gewoon door met PauwVrouw, want er zijn echt nog wel wat kritische noten te ontdekken. Wat is er precies gebeurd? Karel de Grote liet de nodige herbergen voor reizigers bouwen.


Op zich is daar wel wat voor te zeggen, de Grieken hadden natuurlijk niet zulke fijn stretchstofjes als wij nu. Naakt lopen was in de tijd van de Grieken veel normaler dan nu. Mensen dachten bij een naakt lijf aan goddelijkheid en schoonheid.


Jonge atleten liepen als trotse pauwen in hun blootje rond in de arena. In de 20e eeuw, Amotz Zahavi betoogd dat de trein was een handicap, en dat mannen waren eerlijk signalering hun conditie in verhouding tot de pracht van hun treinen. Ondanks uitgebreid onderzoek, blijven de meningen verdeeld over de mechanismen die betrokken zijn.


Wat als mannen pauwen waren

Vrouwelijke pauwen zijn bescheiden en onopvallende vogels, en ze zijn half zo groot als mannen. Ook dient de staart als een wapen van bescherming tegen potentiële vijanden. Wanneer het gevaar nadert, spreidt de pauw zijn staart uit en toont in al zijn glorie een waaier versierd met grote ogen. Dieren met grote tanden in gruwelijk grijnzende bekken. Maar ook spinnen, vreemd genoeg.


Angst voor spinnen, arachnofobie, komt bij van de westerse vrouwen voor en bij van de westerse mannen. Zou dit nog steeds zo zijn als spinnen, net zoals pauwen , visueel aantrekkelijk waren ? De broers van de pauw gaan mee op vrijersvoeten. Pauwen gaan gezamenlijk uit baltsen, wat dom lijkt van de meeste mannetjes omdat alle vrouwtjes vallen voor slechts enkele hanen. En ja ik weet dat er ook vrouwen zijn die het leuk vinden als ze zulke aandacht krijgen van mannen en ik weet ook dat er vrouwen zijn die het niet leuk vinden.


Alles wat je wilt weten over dé Magnum party… Laten we wel wezen, eigenlijk wilde ik dit gewoon gisteren schrijven, maar ik was niet in staat. Ik had bezoek van de man met de hamer. Hij had Mevrouw Dood Vogeltje in de Mond meegenomen en Mister Spaghetti-legs. Mozeskriebels, wat een gasten. Summer groeiende jonge pauwen buiten op straat uitgevoer hetgeen hen in staat stelt om snel naar de groei.


Het is belangrijk om te zorgen voor onderdak van regen en zon. Het is mogelijk om het geslacht van kuikens dagen na het verschijnen van vleugels te onderscheiden. Bij mannen zijn ze romig met een terracotta tint, bij vrouwen zijn ze bruin. Dat is een goede vraag—het bestaan van het mannelijk geslacht is een waar wetenschappelijk probleem.


Mannen : wat hebben we eraan? Als je kijkt naar hoe een soort kan overleven, zijn mannetjes. Pauw is een live talkshow bij de VARA met Jeroen Pauw. In Pauw ontvangt Jeroen Pauw dagelijks gasten in zijn studio aan zijn ronde tafel. Met deze gasten praat hij onder ander over de actualiteiten.


Geluidsoverlast door buren, wat mag en wat kan Een van de grootste bronnen van geluidsoverlast, na het wegverkeer, zijn buren. Het is natuurlijk heel vervelend als uw buren zoveel geluid produceren dat u hierdoor niet meer prettig kunt wonen. Zo waren er gladiatoren, zowel mannen als vrouwen, die vochten op leven en dood met wilde dieren, die ook tegen elkaar ingezet.


De Romeinen wilden weten wie de sterkste was en daarom werden dikwijls dieren van verschillende regio’s die elkaar in de natuur nooit konden ontmoeten, tegen elkaar opgezet. Toen haar betrekking tot de natuur langzamerhand uit het oog verloren wer bleef er voor haar in de godenwereld van de Olympos geen andere plaats over, dan mannen , als zij ten strijde uittrekken of uit de slag terugkeren, een verkwikkende drank toe te reiken en de vreemdelingen welkom te heten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts