vrijdag 29 november 2019

Vlaams woningfonds huurwaarborg

Heeft de huurder het moeilijk om een waarborg van maanden te betalen? Hebt u vragen over de huurwaarborglening, dan kunt u gebruik maken van het contactformulier van het Vlaams Woningfonds. Bedrag De huurwaarborglening mag nooit meer bedragen dan het bedrag van de huurwaarborg bepaald in de huurovereenkomst en vastgesteld overeenkomstig het Vlaams Woninghuurdecreet. Wie het moeilijk heeft om de huurwaarborg in één keer te betalen, kan een renteloze huurwaarborglening aanvragen bij het Vlaams Woningfonds.


Om in aanmerking te komen dient de huurder wel aan een aantal voorwaarden te voldoen. Besluit Een van de belangrijkste wijzigingen is de algemene verhoging van de huurwaarborg van naar maanden. Beide tegemoetkomingen geven financiële steun aan wie met een beperkt inkomen een woning huurt op de private huurmarkt. De huursubsidie kunt u alleen krijgen als u verhuist van een woning van slechte kwaliteit (een “niet conforme woning”) naar een conforme en aangepaste woning, en voldoet aan de voorwaarden voor de huursubsidie. De huurwaarborg is een bedrag dat de huurder bij de start van het huurcontract stort op een geblokkeerde rekening op zijn naam.


Na het aflopen van de huur krijgt de huurder het bedrag terug als hij alle plichten volgens het huurcontract is nagekomen. Nieuw Vlaams Huurdecreet: wat met de huurwaarborg ? Er komt tegelijk ook een huurwaarborglening voor inkomenszwakkere huurders. Zo heeft een kwetsbare huurder voortaan de mogelijkheid om voor zijn huurwaarborg van nu drie (!) maanden een gratis renteloze lening aan te gaan bij het Vlaams Woningfonds. Met het optrekken van de maximale huurwaarborg te Vlaanderen heeft de decreetgever een financiële drempel in het leven geroepen. Dit compenseert de overheid door middel van de Vlaamse huurwaarborglening.


Vlaams woningfonds huurwaarborg

Het gaat om een renteloze lening die de huurder bij het Vlaams Woningfonds aanvraagt. Bij het huren van een woning of appartement moet de huurder een huurwaarborg betalen. Kostprijs De huurwaarborglening mag nooit meer bedragen dan het bedrag van de huurwaarborg bepaald in de huurovereenkomst en vastgesteld overeenkomstig het Vlaams Woninghuurdecreet. De Vlaamse regering bereikte een akkoord over een nieuwe huurwaarborglening.


Die moet het optrekken van de huurwaarborg in het nieuwe Vlaams huurdecreet compenseren. Het optrekken van de huurwaarborg van twee naar drie maanden huur is één van de belangrijkste maatregelen in het nieuwe Vlaamse. Kies je voor een huurwaarborg via het sociaal centrum? Het sociaal centrum stort meestal geen geld op een geblokkeerde rekening.


We garanderen de verhuurder een bedrag op papier (papieren waarborg). Als kredietverstrekker wordt het Vlaams Woningfonds aangeduid. Vervolgens betalen zij deze lening terug in vierentwintig maanden.


De huurdersbonden willen dat het optrekken van de huurwaarborg van twee naar drie maanden, een maatregel die ingaat op januari, wordt. Voor de financiering van de huurwaarborg kan u bij het Vlaams Woningfonds terecht voor een renteloze lening. Heb je niet genoeg geld om de huurwaarborg te betalen? Ook als je er geen klant bent. Dan kan een sociaal centrum je hierbij helpen.


Dan komt u misschien in aanmerking voor de gratis verzekering gewaarborgd wonen. Een huurwaarborglening bij het Vlaams Woningfonds. Dan doe je beroep op een huurwaarborglening bij het Vlaams Woningfonds.


De toekenning van de lening gebeurt op basis van onder andere je inkomen. Wil je info of ondersteuning bij jouw aanvraag van de huurwaarborglening van het Vlaams Woningfonds ? We helpen en adviseren waar nodig. Op december wordt bovendien een campagne gelanceerd om te informeren over het nieuwe huurdecreet. Vergeet niet dat zij intussen misschien al bij hun huidige verhuurder een huurwaarborg hebben lopen. Daarnaast beschikt het Woningfonds over ongeveer 1. De oorspronkelijke huurder betaalde de volledige huurwaarborg in handen van de verhuurder, maar verlaat nu de sociale huurwoning.


Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Intussen is er een rechtmatige huurder bijgekomen. Krijgt de vertrekkende huurder zijn waarborg terug?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts