donderdag 24 mei 2018

Drs p heen en weer

Album Zingt allen mee met Drs. Original lyrics of De Veerpont song by Drs. Explain your version of song meaning, find more of Drs. Heen en weer (( Heen en weer ) Heen en weer , heen. Boven de veerhut hing een bord met de eerste vier regels van ‘Veerpont’.


Our new desktop experience was built to be your music destination. P raak je niet uitgepraat. Dat blijkt wel uit dit vervolg op het enthousiast ontvangen Drs.


Ook nu weer komen P -kenners als Vic van de Reijt, Ivo de Wijs en biograaf Michèl de Jong aan het woord over leven en werk van de doctorandus. In Nederland en België was hij een graag geziene gast op radio en televisie. En daarom vaar ik steeds maar vice versa heen en weer. De videoclip van het lied is opgenomen bij het pontje over de Eem bij Eemdijk, tussen Eemnes en Spakenburg. Dit pontje bestaat nog steeds, al is het bootje door een moderner exemplaar vervangen.


Drs p heen en weer

P ( en zijn link met Rotterdam) Frank Fabian van Keeren. Her-)beluister hier de uitzending Afgelopen zaterdag zou Drs. Tegenover deze kant zodra we daar zijn aangeland.


En dit heet dan de overkant, onthoudt u dat dus goed. Want dat is van belang voor als u oversteken moet. Dat zou nog best eens kunnen want er is hier veel verkeer.


Daarom vaar ik steeds maar vice versa heen en weer. Dit zijn de vijf beste nummers van de gisteren overleden ‘plezierdichter’ en zanger Drs. P , volgens kleinkunstredacteur Henk van Gelder. Zijn werk kenmerkt zich door stemmige melodieën in mineur en bijzonder geestige en in perfect Nederlands geschreven teksten die tegen het absurdisme aanleunen.


Met een keurig pak en netjes gekamd haar lijkt hij verdwaald. Op initiatief van uitgever Vic van de Reijt werd na het overlijden van Drs. P Het Heen - en Weerschap op­gericht, dat zich. Wij, de zes leden van het Heen - en Weerschap, zijn nadrukkelijk op zoek naar kunstenaars die ironie en zelfspot toelaten in hun werk, net als Drs. Het is een serieuze oeuvreprijs, begrijp me.


Drs p heen en weer

P het immer heen en weer varen van een veer vertelt, waarbij het nooit duidelijk is waar onze kant en de overkant is, waarbij het oversteken van een rivier steeds uitnodigt om uit te zwermen naar de eindeloze oceaan maar het er nooit van komt. Spel met klank, en spel met vorm. Tot de favorieten behoort ook ‘Dodenrit’, over een gezinsreisje per trojka (een paardenslee) door de Siberische wouden, onderweg naar Omsk. In de documentaire Drs. P dat het nummer werd geïnspireerd door een stripverhaal in het blad Pep.


Ze blinken uit door een fabelachtige tekstbeheersing en onverwachte muzikaliteit. Kleinste lid van de redactie. Woont samen met zijn vriendin in een leuke flat van Stichting Beschermd Wonen Stadskanaal. Tukker in hart en nieren.


Drs p heen en weer

Geboren in Vaals, te vondeling gelegd op Maasvlakte II. Zijn roots liggen dan wel in Julianadorp, maar is opgegroeid in Lelystad. Schrijft ook voor NRC, de Volkskrant en Trouw. De zanger en tekstdichter Drs. P is zaterdag op 95-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden.


Hij overleed door ouderdom. Dat heeft zijn uitgever Vic van de Reijt zondag bekendgemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts