woensdag 16 mei 2018

Mannen die geen emoties tonen

Mannen die geen emoties tonen

Voor mijn vriendin, voor Mathilde en al die andere vrouwen in mijn mailbox. Blijf na de video verder lezen, want na de zeven redenen leg ik je uit hoe mannen dan wel met hun emoties omgaan. De ultieme reden waarom mannen niet zeggen wat ze voele n. H oe je een man kan leren om alsnog zijn gevoelens te laten zien. Sommige vrouwen zeggen zelfs ‘ mannen hebben geen emoties.


Alhoewel een vriend die niet over zijn gevoelens kan praten je die indruk sterk. Vanaf het moment dat mannen leren lopen worden ze grootgebracht met het idee dat het tonen van emoties gelijkstaat aan het tonen van zwakte. Geen idee hebben van de gevoelens van de ander Het vermogen om de non verbale signalen van een ander op te pikken is een belangrijk onderdeel van iemand met een hoog EQ. Als jouw partner zelfs de duidelijkste signalen nog niet oppikt dan kan het lastig zijn om een diepe emotionele verbinding met je partner te bewerkstelligen.


Dat is een vrouw die hem kan waarderen en die betrouwbaar is”, aldus levenscoach Josyanne Chambers bij YourTango. En helemaal voor mensen die erg gevoelig zijn of die het niet gewend zijn om over hun gevoelens te communiceren. Of omdat ze het emoties tonen een teken van zwakte vinden. In dit artikel zal ik je vertellen wat je absoluut moet weten over mannen om aantrekkelijk te zijn, zijn hart te winnen en zijn liefde te laten groeien voor jou. Hij gaat na waar het probleem vandaan komt, zoekt oplossingen en voert deze vervolgens uit.


Een man gaat ervan uit dat hij het probleem alleen wel zal oplossen en hoeft daarbij dus geen hulp. Sterkhouders Een man heeft genetisch gezien geleerd dat hij zijn emoties nooit mocht tonen en ten allen tijde dapper moest zijn. Het is een bewijs dat we anders beginnen aan te kijken tegen mannen die hun emoties tonen. Maar helaas bestaat er nog altijd een groot verschil tussen de theorie en de praktijk, zegt Nele De Meyere, een klinische psychologe die zich onder meer gespecialiseerd heeft in het omgaan met emoties. Maar de hersenen van mannen zijn beter in staat om structuren en systemen te zien.


Dit betekent natuurlijk niet dat mannen geen emoties kunnen begrijpen of dat vrouwen geen structuren kunnen opbouwen. Het betekent alleen dat de mannelijke en de vrouwelijke hersenen meer aanleg hebben voor bepaalde activiteiten. Haar gedachten zijn gevuld met beelden van hem gedurende haar werk, tijdens een vergadering en ook in haar vrije tijd. Als ze geen partner heeft en een leuke man leert kennen, kan ze zich op voorhand al verheugen op alle leuke dingen die nog gaan komen. Als mannen niet willen praten, doen ze dat ook niet.


Ook bij mannen die al wat langer met ‘game’ bezig zijn zie je het soms ook. Er zit geen leven in de interactie. Er worden nauwelijks emoties losgemaakt. Deze mannen creëren wel enige aantrekkingskracht, maar nog niet tot het punt dat ze een vrouw gek van verlangen maken.


Het is niet waar dat mannen geen emoties uiten. Niet voor individuele mannen , en ook niet voor de man als soort. Wanneer je zegt dat mannen geen emoties kunnen uiten, en daarmee suggereert dat vrouwen het wel kunnen, dan veeg je alle emoties op een hoop. Je miskent wat de man goed kan en vrouwen minder goed kunnen. Dat kan al vanaf heel jong zijn, en is doorgaans totaal onbewust.


Mannen die geen emoties tonen

Vrouwen hebben vaker een probleem met het toelaten van booshei mannen met het toelaten van verdriet. Alles was gericht op overleven. En tot in de jaren zeventig werkten de mannen voornamelijk buitenshuis. Mannen uiten terdege wel emoties. Ook geen omgeving waar je leert om over emoties te praten.


Geen wonder dat mijn vader nooit geleerd heeft om zijn gevoelens echt te tonen. Als je je emoties niet kunt tonen , verlies je langzaam aan het contact met je emoties. Emoties raken aan het wezenlijke van ons als mens. Onze omgang ermee, de erkenning dat ze in ons leven en de verwoording van de emotie en de beleving ervan naar onszelf en anderen kleurt het beest in ons, niet alleen op het niveau van de sekse - vrouwen kunnen in het algemeen beter bij hun emotie dan mannen - maar ook op individueel niveau.


Ik heb schrik om mezelf te zijn, ik ben bang om anderen te tonen wat ik voel. Als ik verdrietig of kwaad ben, maar ook als ik gelukkig of blij ben. Ik kan enorm emotioneel zijn, maar het is alsof mijn lijf alle emotie wil binnenhouden.


Als het negatief is, word ik koud en hard. Dan sluit ik me helemaal af en krijg ik er geen woord meer uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts