donderdag 10 mei 2018

Samengesteld gezin mislukt

Samengesteld gezin mislukt en hoe het te redden? Jullie samengestelde gezin is in zwaar weer beland en dreigt te mislukken. Mislukken omdat het zwaar averij heeft opgelopen door diverse oorzaken. Niet iedere oorzaak hoeft echter te leiden tot de handdoek in de ring werpen.


Onvoldoende voorbereiding op wat een samengesteld gezin in de praktijk eigenlijk betekent, is wat wij erg vaak zien. Op deze manier gaat het niet werken denk ik. Voor het slagen van een samengesteld gezin is het ook belangrijk dat je elkaars kinderen accepteert zoals ze zijn, en dat je beseft dat het lang duurt voordat iedereen zijn plekje heeft gevonden in het gezin. Nou ja, bij mij is het dus mislukt. Verdeling kosten samengesteld gezin bij.


Stiefvaders kunnen denken dat het gezin wel goed zal draaien als ze hun gezag laten gelden. Accepteer dat verschil in cultuur en opvoedingsstijl erbij hoort. In het ene gezin eet men met het bord op de schoot voor de tv. In het andere gezin eet men met z’n allen aan tafel. In een niet- samengesteld gezin sta je dikwijls niet stil bij deze twee rollen.


Ze zijn vanzelfsprekend omdat jij ze samen met één mens deelt: je partner. Sommige relaties lopen op de klippen omdat de komst van de kinderen de rol van de geliefde helemaal op de achtergrond plaatst. Eén op tien gezinnen is een stiefgezin. Van hen zegt procent gelukkig te zijn en procent „absoluut niet”.


Tien lessen voor het samengestelde gezin. Je denkt: ‘We werken er vijf. Een samengesteld gezin (uitzonderingen daargelaten) is een levenslange worsteling. Als er ook nog sprake is van stiefkinderen met een jeugdtrauma dan kan ik je verzekeren dat, hoeveel energie en liefde je er instopt, het byzonder weinig nut heeft.


Bastiaan is psychiater en adviseert de oplossingen van Stiefgoed aan samengestelde gezinnen. De impact van de dynamieken die zich afspelen binnen het samengestelde gezin kunnen veel druk opleveren, waardoor mensen last van te veel stress krijgen. Stiefgoed wil iedereen ervan doordringen dat een samengesteld gezin geen uitzondering meer is en anders werkt en andere begeleiding nodig heeft dan een kerngezin, zodat de maatschappij zich aanpast aan deze ontwikkeling. Wij helpen onze cliënten om gelukkig bij elkaar te blijven binnen het samengestelde gezin. De samenstelling van stiefgezinnen verschilt vaak doordeweeks en in het weekend.


In de meeste gevallen is sprake van een stiefgezin na echtscheiding. Jos Willems, voorzitter van de vzw Een nieuw gezin , had dat al vaker gemerkt en schreef er uiteindelijk een boek over. Niet dat er nog niet genoeg boeken bestaan over nieuw samengestelde gezinnen, maar vaak zijn het boeken geschreven door vrouwen.


Een stiefouder in een nieuw samengesteld gezin staat voor een hele uitdaging: hij of zij doet zet het beste beentje voor, maar komt vroeg of laat wel eens gewrongen te zitten tussen. Vaak is het interessant om de kinderen van een nieuw samengesteld gezin te groeperen door hen op hetzelfde adres te domiciliëren. Zo kan men optimaal genieten van de rangorderegeling. Het bedrag van het kindergeld is immers afhankelijk van de rang of plaats die het kind inneemt in het gezin van de bijslagtrekkende.


Het samengestelde gezin is dan een feit. Tegelijkertijd gaan deze exxen weer nieuwe relaties aan die, na verloop van tij veelal ook een permanent karakter krijgen. En natuurlijk wordt dan geprobeerd om de kinderen uit de vorige relatie een nieuw thuis te bieden.


Samengesteld gezin mislukt

Een groot deel van de vaders en moeders gaat na de scheiding weer een nieuwe relatie aan, waar dus een samengesteld gezin uit voortkomt. Wanneer oud zeer nog sterk de boventoon voert, de situatie te veel en te snel verandert voor kinderen, kunnen daar conflicten uit ontstaan. Het duurt tot jaar voor de vorming van een NSG van de kinderen uit een echtscheiding leeft binnen de jaar met een ouder en een plusouder. ANGST om een nieuwe relatie aan te gaan als “Nieuw samengesteld gezin ” is écht niet nodig. Toen ik ging samenwonen (ook samengesteld gezin , is mislukt ) hebben we alles op een hoop gedaan, ook samen een huis gekocht.


Dat gaat eigenlijk alleen goed als het goed gaat, anders kan het vervelende consequenties hebben. Ik sta er dus alleen voor en Lore gaat heel weinig bij haar papa. Ik heb reeds een nieuw samengesteld gezin geprobeerd maar mislukt. En nu zit ik sinds maanden opnieuw in een nieuw samengesteld gezin maar opnieuw merk ik dat dit erg moeilijk is en dan dezelfde zaken terug komen.


Samengesteld gezin mislukt

De partners in een nieuw samengesteld gezin Vaak is een vorige relatie stuk gelopen en willen ze niet dat het een tweede keer fout loopt. Dit kan ingewikkeld zijn. Lees verder door op de paarse letters hierboven te klikken. Wij zijn ouders van een samengesteld gezin.


Hoe kunnen wij regelen dat ieder kind een gelijk kindsdeel krijgt bij ons overlijden? De wet regelt dat ieder kind (en langstlevende echtgenoot) een even groot deel krijgen uit de boedel. Voor kinderen heet dit het kindsdeel.


Samengesteld gezin mislukt

Jij en je partner hebben elkaar ontmoet na een mislukt huwelijk en hebben een nieuw gezin gestart met een kind uit het vorig huwelijk. Wat met het nalatenschap bij een nieuw samengesteld gezin ? Maar wat gedaan met je erfenis?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts